خداحافظی با جوششیرین در تولید نان/گسترش استفاده از خمیرمایه در نانواییها
به گزارش یزد آوا:
سال گذشته در شانردهمین کارگروه کیفیت نان مقرر شده بود که در مراحل پخت نان به جای جوش شیرین از خمیرمایه استفاده شود و به گفته مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران قرار شده بود که بازرسان بر روند این جایگزینی نظارت کنند.
البته بنا بر اظهارات نانوایان استفاده از خمیرمایه قیمت تمام شده تولید نان را افزایش میداد لذا استفاده از آن برای آنان مقرون به صرفه نبود و البته نظارتهای انجام شده بر نانواییها نیز کمتر درباره استفاده از خمیرمایه به جای جوش شیرین بود.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران نیز در مقابل مقاومت نانوایان در زمینه روند حذف جوش شیرین از نانهای سنتی ضمن غیر مجاز اعلام کردن آن تاکید داشت که با توجه به اثرات سوء مصرف جوش شیرین در فرآوری خمیر نانهای سنتی مصرف آن در ایران ممنوع شده است.
اما مشکلات دیگری نیز در جایگزینی خمیر مایه نانهای سنتی وجود داشت و آن صادرات ملاس به عنوان ماده اصلی تولید خمیرمایه بود به طوری که همزمان با افزایش قیمت دلار تلاش برای صادرات ملاس بیشتر شد.
به همین دلیل دبیر سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه خواستار ممنوع شدن صادرات ملاس به منظور تامین به اندازه مواد اولیه کارخانههای تولید خمیرمایه و اتانول شد.
یه گفته مجید پارسایی، در صورت خروج بیرویه ملاس از کشور کارخانههای خمیرمایه و تولید اتانول با کمبود مواد اولیه مواجه میشوند.
میزان مصرف ملاس کارخانههای خمیرمایه 125 هزار تن است که در صورت ممنوع شدن صادرات ملاس امکان تامین کل این نیاز در داخل کشور وجود خواهد داشت. هماکنون هشت کارخانه خمیرمایه در کشور وجود دارد و تولید ملاس به میزان کشت چغندر و وضعیت کشاورزی بستگی دارد که پیشبینی میشود امسال تولید آن کمتر شده و به حدود 400 هزار تن برسد. اما روند واردات ملاس و تولید خمیرمایه در کشور نشاندهنده روند رو به رشد جایگزینی خمیر مایه در نانهای سنتی و حذف جوش شیرین از آنهاست زیرا از سال گذشته تا کنون بیش از 31 تن خمیرمایه در کشور تولید شده است.
در این زمینه پارسایی اظهار کرد: به تازگی قرارداد خرید و واردات 10 هزار تن ملاس از روسیه امضا شد و این محموله ظرف یک ماه آینده به منظور تامین نیاز کارخانههای خمیرمایه از طریق بندر امیرآباد وارد کشور میشود.
وی با اشاره به تولید بیش از 31 تن خمیرمایه در کشور در سال گذشته گفت: تولید ملاس از مهرماه آغاز میشود و با توجه به کمبودی که در حال حاضر در بازار داخلی وجود دارد تصمیم گرفتیم از روسیه ملاس وارد کنیم.
دبیر سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه افزود: آمارها نشان میدهد که مصرف خمیرمایه در کشور به منظور تولید نان در حال افزایش است. ضمن اینکه سال قبل تولید خمیرمایه در کارخانههای داخلی حدود 20 درصد افزایش یافت.
منبع:ایسنا
مطالب مرتبط:
- نمک 50 درصد نانهای استان یزد بیش از حد مجاز است/ نان بافق؛ بدون جوش شیرین
- قیمت نان نهایی نشده است/ پیشبینی خرید گندم داخلی به مرز تحقق رسید
- «نان گران نشد، چانه ها هدفمند شد!»
- چالشهای سلامت نان در سفره غذایی مردم/ نان سنتی بخوریم یا صنعتی!
- نان گران میشود/ قیمت هر وعده املت/ گرانی نان نعمت زاده را به مجلس میکشاند؟
- تناقضگویی درباره اعلام قیمت جدید نان/ اعلام از ۳۰ تا ۳۵ درصد؛ اعمال تا ۴۰ درصد
- نظارت و كنترل مستمر بر كيفيت پخت نان ضروری است
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|