شناسه : 38919770
مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه یزد:

دانشگاه یزد در ۱۴ پایگاه رتبه‌بندی فعالیت خود را ارزیابی می‌کند


حداد گفت: دانشگاه یزد در ۱۴ پایگاه رتبه‌بندی فعالیت خود را ارزیابی می‌کند و الزامی به شرکت در تمامی سیستم‌های رتبه‌بندی دانشگاه‌های دنیا را ندارد بلکه تعدادی از رتبه‌بندی‌های معتبر را انتخاب کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار یزد آوا، محمدعلی حداد بعدازظهر امروز در نشستی با اصحاب رسانه استان یزد بابیان اینکه دانشگاه یزد چرخه فعالیت‌های بین‌المللی را در دانشگاه تکمیل کرده است. گفت: برای نمونه اداره کنسولی همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه یزد در زمینه ورود دانشجویان غیر ایرانی و رسیدگی به مسائل فرهنگی آنها در سطح دانشگاه‌ها و همچنین در سطح شهر و استان فعالیت بسیاری داشته است.

وی با بیان اینکه بسیاری از دانشجویان غیر ایرانی حاضر در کشور در دوره کرونا قصد بازگشت به کشورشان را داشتند که در این حوزه نیز اقدامات خوبی انجام گرفت، ادامه داد:  کرونا همانگونه که در بعضی از حوزه‌ها موجب تهدیداتی بود در برخی حوزه‌ها نیز فرصت‌های بسیار خوبی را ایجاد کرد. به گونه‌ای که در دوره کرونا توانستیم نخستین دوره مشترک تحصیلات تکمیلی با کشور آلمان را در دانشگاه یزد اجرایی کنیم.

مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه یزد افزود: در حال حاضر سه دانشجوی دانشگاه یزد به صورت مجازی و بعضاً بعد از کرونا به صورت حضوری با دانشگاه آلمان مدرک دوگانه دریافت خواهند کرد. در آینده نزدیک نیز با دانشگاه‌های اسپانیا، فرانسه و پرتغال نیز قرارداد همکاری‌های مشترک را امضا خواهیم کرد.

حداد گفت: دوره دکترای مشترک و همین‌طور موضوع تبادل اساتید در سال گذشته به عنوان دو پروژه بسیار مهم و با اهمیت اتحادیه اروپا و به منظور افزایش کیفیت فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی توسط دانشگاه یزد تصویب شد که بعد از پایان کرونا این پروژه‌ها در دانشگاه یزد اجرایی می‌شود.

وی ادامه داد: نگاه ما در فعالیت‌های علمی صرفاً به کشورهای اروپایی و آمریکا نیست بلکه کشورهای همسایه در حوزه دیپلماسی علمی نیز برای ما حائز اهمیت هستند و انجام فعالیت‌های مشترک آموزشی و پژوهشی با کشورهای همسایه یکی از موضوعاتی است که به آن توجه داریم.

حداد با بیان اینکه مهاجرت نخبگان پدیده‌ای است که در هر محیط پویایی اتفاق می‌افتد، عنوان کرد:  هرچند در سال‌های اخیر  آمار مهاجرت نخبگان افزایش پیدا کرده اما آمار بازگشت نخبگان نیز افزایش داشته است و این نشان‌دهنده این موضوع است که زمینه بازگشت نخبگان به کشور وجود دارد.

وی گفت: شاید خروجی علم دیر بازده باشد اما بسیار پر اهمیت و پرنفوذ است. برای نمونه ساخت واکسن در ایران نشان‌دهنده توانایی فارغ‌التحصیلان است به حدی که کشور را از وابستگی به داروهای پزشکی سایر کشورها در امان نگاه می‌دارد.

مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه یزد با بیان اینکه دانشگاه یزد در ۱۴ پایگاه رتبه‌بندی فعالیت خود را ارزیابی می‌کند. اضافه کرد: ما الزامی به شرکت در تمامی سیستم‌های رتبه‌بندی دانشگاه‌های دنیا نداریم بلکه تعدادی از رتبه‌بندی‌های معتبر را انتخاب کرده‌ایم. اساساً برخی از این رتبه‌بندی‌ها شاخصه‌هایی را مورد مطالعه قرار می‌دهند که خیلی از آنها با معیارهای ایرانی و اسلامی ما در تناقض است.

حداد خاطرنشان کرد: این که در برخی از رتبه‌بندی‌ها، رتبه دانشگاه یزد متغیر است علت آن تغییر تعداد دانشگاه‌های حاضر در این رتبه بندی‌ها و همچنین شاخص‌هایی که این رتبه‌بندی‌ها مورد توجه قرار  می‌گیرد، است. یکی از پایگاه‌های بسیار معتبر و مورد تأکید وزارت علوم پایگاه استنادی علوم جهان اسلام یا همان ISC است که پس از سال‌ها تلاش دانشگاه یزد توانست در این پایگاه رتبه زیر ۱۰ را در بین دانشگاه‌های حاضر کسب کند.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.