شناسه : 14014614
رزمنده یزدی در عملیات رمضان مطرح کرد؛

دلیل طراحی عملیات رمضان و ناگفته‌هایی از آن/ امروز موضوع هسته‌ای در راس امور است


عملیات رمضان در شب 21 ماه مبارک رمضان و سالروز شهادت امام علی (ع) در ساعت 21 و 30 دقیقه شامگاه 23 تیر 1361 با رمز «یا صاحب الزمان ادرکنی» در منطقه عملیاتی شلمچه در شرق بصره آغاز شد.

به گزارش یزد آوا، بعد ازعملیات پیروزمند بیت المقدس هنوز بخش هایی از خاک ایران در تصرف عراق بود اما متمرکز کردن نیروها برای آزاد کردن آن زمین ها توجیه منطقی نداشت. از طرفی امام (ره) فرموده بودند جایی عملیات کنید که مردم عراق آسیبی نبینند. از این رو، اولین عملیات برون مرزی ایران را با تمرکز عملیات های ایران روی بصره و چنین ملاحظاتی طراحی شد و عملیات رمضان نام گرفت.


برای روشن شدن ییشتر زوایای این عملیات، یزد امــروز به سراغ عبدالرسول کلانتری سرچشمه از جانبازان و رزمندگان یزدی سرافراز دفاع مقدس و یکی از افراد حاضر در این عملیات رفته و دقایقی را با وی در خصوص این عملیات به گفتگو نشسته است.


در ابتدا خودتان را معرفی بفرمائید؟ 

 اینجانب عبدالرسول کلانتری  سرچشمه متولدسال1343 در شهر زارچ هستم و دارای دو فرزند پسر و یک دختر می باشم.پس از حضور در جبهه غرب در اسفند سال 60 راهی جبهه  جنوب  شدم و در عملیات های گوناگون از جمله بیت المقدس و رمضان حضور داشتم.

 

جناب آقای کلانتری با توجه به اینکه عملیات رمضان اولین عملیات برون مرزی به حساب می آید ازدلایل طراحی این عملیات بفرمائید؟

بعد از تهاجم عراق و مقابله ای که برای توقف عراقی ها صورت گرفت و پس از فراری شدن بنی صدر و تغییراتی که در جبهه ایجاد شد،  شرایط ظهور حضور مردم و رهبری های امام خمینی(ره) و پیروزی هایی که در عملیات های ثامن الائمه(ع)،طریق القدس،فتح المبین،بیت المقدس و سایر عملیات های کوچک و بزرگ تا خرداد سال 61 و به ویژه عملیات بیت المقدس و آزاد سازی خرمشهر رویه تبلیغاتی عراقی ها تغییرکرد چرا که رژیم بعث  تا قبل از اینکه خرمشهر به دست ایران بیفتد، ایرانی ها را مجوس می خواندند و حتی فکر شکست را هم نمی کردند اما زمان و نحوه و نتایج عملیات بیت المقدس به دشمن نشان دادکه آنچه درسرداشته خیال باطلی بیش نبوده و برای اینکه راه مقاومت را در مقابله با ایرانی ها نمی دیدند،سیستم تبلیغاتی و گفتاری خود را در جنگ تغییر داده و به همین دلیل، رسانه هایی که تا قبل از آزاد سازی خرمشهر به امام و مردم ایران  اهانت می کردند، جبهه صلح و ژست دوستی به خود گرفته  و مدام صحبت از صلح بین ایران و عراق و آتش بس می کردند.


با توجه به این تغییر رویه دشمن فرماندهان جنگ برای کسب تکلیف محضرامام(ره) رسیدند وپیشنهاد دشمن را در خاک عراق دادند چرا که معتقد بودند اگر دشمن در خاک خودش تعقیب نشود پس از تجدید نیرو و قوا مجدداً به ایران حمله ور خواهد شد امام (ره) در ابتدا مخالفت کردند و دلایل ایشان هم این بود که ورود به خاک عراق اولاً تعصب ملی عراقی ها در خاک خودشان را بالا تر برده و بهتر می جنگند و دومین دلیل اینکه مردم مظلوم عراق مورد آزار و اذیت قرار گرفته  ومردم هرگز نباید از دست جمهوری اسلامی آسیب ببینند. دلیل سوم هم متجاوز خواندن ایران از سوی رژیم بعث و کشورهای غربی و در نتیجه افزایش پشتیبانی های بین المللی  و تبلیغات علیه جمهوری اسلامی بیان کردند.

 


فرماندهان به امام عرض کردند که نباید پشت خاکریزهای شلمچه متوقف شویم چرا که این امر باعث سرد شدن نیروهای ما و بازگشت نیروهای مهاجم عراقی می شود و به همین دلیل  مجبوریم جنگ را تا آنجا ادامه دهیم که مجامع بین المللی صلح نامه ای را برای  آن در نظر بگیرند یا تغییری اساسی در حاکمیت عراق صورت پذیرد لذا برای دست یابی به این دو منظور  باید عملیات های خود را پیگیری کنیم و امام  با این سخنان متقاعد شدند که نیروهای رزمنده دشمن را در خاک خود تعقیب کنند.

 

بعد از عملیات بیت المقدس باید عملیات بعدی به سرعت شکل می گرفت تا دشمن فرصت سد کردن و دفاع را نداشته باشد به همین دلیل طراحان عملیات رمضان 26 تیرماه  را برای  انجام عملیات رمضان در نظر گرفتند اما مشکل اساسی  برای این تاریخ گرمای طاقت فرسای وگرد و غبار وحشتناک منطقه عملیاتی بود سرانجام عملیات «رمضان» در چهار محور و پنج مرحله از سوی فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران ، با تغییر روز عملیات ، با هدف عبور از خط مرز بین المللی و تصرف یک زمین مثلث شکل به وسعت 1600 کیلومتر مربع طراحی شد.


 از روز عملیات و نحوه اجرای آن بفرمائید؟

عملیات رمضان در شب 21 ماه مبارک رمضان و سالروز شهادت امام علی (ع) در ساعت 21 و 30 دقیقه شامگاه 23 تیر 1361 با رمز «یا صاحب الزمان ادرکنی» در منطقه عملیاتی شلمچه در شرق بصره آغاز شد.دشمن در خاک خوداستحکامات دفاعی قدرتمندی در نظر گرفته بود و هدف از این کار جلوگیری سرسختانه درمقابل جمهوری اسلامی بود و ایران برای جلوگیری از حمله مجدد نیروهای عراقی مدام دست به انفجار تانک ها و تجهیزات دشمن و شکلیک به سمت وی می کرد تا حتی فکر حمله  دشمن  به نیروهای ایرانی  نیز خنثی شود.


در خاطرات برخی از فرماندهان جنگ علت عدم موفقیت درعملیات رمضان به دلیل غروراز پیروزی درعملیات خرمشهر واختلاف بین فرماندهان جنگ بوده است آیا چنین مسئله ای وجود داشته است؟

بنده این نظرات را قبول ندارم زیرا مطرح کردن چنین صحبت هایی بی انصافی است. ورود رزمندگان به عملیات رمضان با روحیه توکل و توسل همراه بود اما نابرابری  در جنگ و شرایط نامساعد منطقه(گرمای 50درجه هوا، کمبود آب و عدم دسترسی بسیاری از رزمندگان به این مایع حیات به دلیل استحکامات  محکم عراق وسختی رساندن آن به رزمندگان) جنگیدن در جلگه خوزستان را سخت و طاقت فرسا کرده بود و مجموع این عوامل سبب شد تا طی این عملیات  به اهداف بزرگی از پیش تعیین شده نرسیم اما این به معنی شکست در عملیات نبود چرا که خسارت های سنگین ایران به تجهیزات عراق چنان بعثی ها و کشورهای غربی را برآشفت که اعضای سازمان ملل برای ایجاد صلح بین دو کشور گرد هم آمده ویک قطعنامه کم رمقی را تنظیم کردند.

 


یه عنوان یک جانباز و رزمنده دفاع مقدس نظر شما درباره گزاره برگ ملی چیست؟

درزمان جنگ امام فرمود«جنگ در راس امور است» به نظر بنده امروز هم «موضوع هسته ای در راس امور است» بنابراین همانطور که آن روز همه هم وغم مسئولان و مردم مدیریت و تامین جنگ بود و نتیجه آن سربلندی کشور شد امروز هم باید همه تلاش مسئولان حفظ دستاوردهای هسته ای باشد چرا که  حضرت آقا و مردم جانانه ایستاده اند و تا زمانی که مردم پای یک کاری ایستاده باشند دشمنان کوچکترین طمعی در این موضوع نخواهند داشت فلذا از تیم مذاکره کننده می خواهم یه پشتوانه ملت  قاطعانه در برابر غربی ها بایستند.

 

سخن پایانی؟ بگذارید ابتدا برایتان خاطره ای تعریف کنم وسپس از نقل این خاطره نتیجه بگیرم.یادم هست اوایل صبح یک دفعه چیزی درخشان نظرم را جلب کرد جلو رفتم و دیدم یک دست قطع شده روی زمین افتاده اما آثاری از خون روی این دست نیست و این دست بسیار تمیز و شفاف بود تعجب کردم وقتی در منطقه جستجو کردم با بدن بی دست یک شهید مواجه شدم و آن جا بود که فهمیدم این یک دست متعلق به این شهید بزرگوار است اما نتیجه ای که می خواهم بگیرم این است که شعار جنگ 8ساله تحمیلی وتمامی عملیات های آن این است «والله ان قطعتموا یمینی انی احامی ابداًعن دینی و عَن امام صادق الیقینی» آری به پای این انقلاب دست ها و پاهای زیادی قلم شده،چشمان زیادی نابینا شده، بدن های مطهری زمین گیرو فلج شده و جوانان ، نوجوانان، شیرزنان و مردان زیادی فداشده تا امروز ایرانی عزت،استقلال ، شهامت و شجاعت داشته باشد و در برابر ظلم و ظالم سینه سپر کند مبادا این خون ودست و پای و چشم ها را لگدمال کنیم.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.