شناسه : 28412340
گزارشی از وعده ها روحانی؛

دوراهی دولت در پرداخت یارانه مطبوعات/ هیس! میدان قلم و زبان بسته است!!


پیشکسویت عرصه مطبوعات در یزد گفت: دولت در پرداخت یارانه مطبوعات خودی و نخودی دارد و هیچ عدالتی در زمینه پرداخت یارانه به مطبوعات و نشریات ندارد.

به گزارش یزد آوا به نقل از یزدندا؛ رسانه ها در عصر حاضر «تار وپود نمادین» زندگی ما را تشکیل می دهند و نقش « تسریع کنندۀ نهادی» را در جامعه دارند.

رسانه ها ، نقش نورافکن را در جامعه بازی می نمایند و فرهنگ معاصر را در سرگرمیهای نوین اطلاعاتی دچار اشباع واقعیت کرده اند . رسانه ها در عصر حاضر حکم تیغ دو لبه ای را دارند که نوع کاربرد آن بر افکار عمومی بسیار مؤثر است . هم می توانند مخرب جامعه در ابتذال فرهنگی و اشاعه فرهنگ اباحی گری و لمپنیسم باشند و هم می توانند نقش اساسی در توسعۀ همه  جانبۀ کشور در راستای چشم انداز توسعه کشور باشند .

از آنجایی که رسانه ها نقش بالقوه معناداری در شکل گیری ادراک و افکار افراد و آحاد جامعه بازی می نمایند ،  توجه به آن و سیاستگذاری در فرآیند توسعه واتخاذ استراتژیهای مناسب با  نگرش 20 ساله به پیشرفت کشور ، از اهمیت اساسی برخوردار است .

رسانه های جمعی انرژی دهندۀ اجتماعات هستند و امنیت هستی شناسانه دارند ، لذا جا دارد در فرایند توسعه به عنوان یک کاتالیزور به آن توجه کرد .

امروز رسانه‌ها نقش آگاهی بخشی را بر عهده دارند و حلقه واسطی بین مسئولان و مردم ایفا می‌کنند، مشکلات جامعه در رسانه طرح  و خدمات مسئولان بازگو می‌شود و دستاوردها و اتفخارات ثبت می‌شود و بدیهی است در این میان رسانه‌ها برای یاری رساندن به دولت‌ها در بخش‌های مختلف و ارتقا کارآیی نقدهایی نیز منتشر و ارائه می‌کنند.

نقد؛ امروز یکی از ضروریات پیشرفت است و همه دولت‌ها در ابتدای امر از نقد استقبال می‌کنند تا جایی که حسن روحانی در انتخابات سال 92 در شعارهای انتخاباتی‌اش گفت: « من دوست ندارم در سفرهای استانی نامه‌ای دریافت کنم که درخواست پول کنند. من دوست دارم درنامه‌ها نقد عملکرد من باشد. باور کنیم که اگر به حرف مردم گوش دهیم کشور بهتر اداره می‌شود.»

روحانی بهترین راه اداره کشور را توجه به نقدها می داند و ادعا می کند: بگذاریم میدان قلم و میدان بیان باز باشد تا حقایق برای مردم و جامعه تبیین شود.

اما بارها و بارها در سخنرانی‌هایش به منتقدان دولت یازدهم توهین و آنها بی‌شناسنامه، کلاغ و بی سواد  خطاب می کند و وزرایش نیز خبرنگاران را مورد توجه خاص خوا قرار می‌دهند!

برخورد دوگانه با رسانه‌ها و بی توجهی به فضای رسانه ای کشور یکی از نقدهایی است که علاوه بر توقیف و شکایت از منتقدان به دولت روحانی وارد است.

دولت روحانی طی دوره 4 ساله خود با توقیف و تذکرو شکایت و بی عدالتی در پرداخت یارانه ها در این عرصه هم نقیصه ای بر شعارهای انتخاباتی خود زد.

«خداوندا، به تو پناه می‌برم از استبداد رأی، عجله در تصمیم و بستن دهان رقیبان و منتقدان.» این جمله معروف 3 سال پیش روحانی در زمانی که تازه رئیس‌جمهور شده بود، است.

مجوز ندادن به سایت های منتقد دولت، جلوگیری از حضور رسانه های منتقد در جلسات استانداری و دعوت در برخی جلسات به صورت گزینشی، پرداخت یارانه به سایت ها و نشریات حامی دولت و دیگر برخورد های دوگانه مانند مصاحبه نکردن در موضوعات عملکردی با رسانه های منتقد از رفتارهای دولتمردان با اصحاب رسانه بوده است.

دولت در پرداخت یارانه مطبوعات خودی و نخودی دارد/ برخورد چکشی دولت با رسانه‌های منتقد

مدیر مسئول نشریه جام یزد در گفتگو با خبرنگار یزدندا بابیان اینکه در چهار سال دولت روحانی حمایتی از مطبوعات ندیدم گفت: به دلیل وجود مشکلات مالی چند وقت اخیر نتوانسته‌ایم مکرر و مرتب نشریه جام را چاپ کنیم اما ارشاد یزد به جای کمک و پرداخت یارانه بدون هیچ‌گونه تذکر قبلی نشریه ما را 6 ماه توقیف کردند و این کار دلیلی جز چاپ نقد در عملکرد دولت نداشت.

محمد حسین صداقت اظهار کرد: برخورد های چکشی ارشاد یزد  در همه جای کشور دیده می‌شود و وقتی ادعای  آزادی قلم می‌کنند چشم آدم چهارتا می شود!

وی افزود: فردی وابسته به دولت و از نزدیکان آقایان دولت تدبیر و امید در یزد که هیچ نقدی به دولت ندارد با 10 الی 15 نشریه میلیون ها میلیون کمک و یارانه از ارشاد دریافت می کند اما به بهانه های مختلف به نشریه جام یارانه نمی‌دهند، خوب اگر به ما هم این چنین پول تزریق می‌شد خیلی با کیفیت تر نشریه را چاپ می‌کردیم.

صداقت اذعان کرد: یارانه مطبوعات را پرداخت نمی کنند به جایش چکشی برخورد می کنند و این امر فراگیر است همه استان‌ها به همین شکل هستند.

پیشکسوت عرصه مطبوعات گفت: دولت در پرداخت یارانه مطبوعات خودی و نخودی دارد و هیچ عدالتی در زمینه پرداخت یارانه به مطبوعات و نشریات ندارد، البته در سطح روزنامه های پر تیتراژ و کشوری به منتقدان یارانه می دهند تا به قول معروف در دهن طرف را بگذارند.

صداقت اذعان کرد: بعد از حدود 33 سال کار مطبوعاتی بی تفاوت ترین دولت را نسبت به رسانه ها دولت تدبیر و امید بود و دولت یازدهم کم‌ترین بهایی به نشریات محلی نمی‌دهد.

وی عنوان کرد:  طبق قرار ارشاد با نشریات محلی در قبال هر بار چاپ پول 30 نسخه از نشریه باید از سوی ارشاد به نشریات داده می‌شد اما 6 سال است این آبونمان به هیچ نشریه ای پرداخت نشده اگر هم شده باشد به نزدیکان خودشان تعلق گرفته و ما چیزی ندیده ایم.

با این همه باز روحانی مدعی است «منتقدان دولت، مخالفان دولت آزادند و آزاد خواهند بود اما بگذارید به همان اندازه همراهان دولت هم از آزادی و امنیت برخوردار باشند. نقد کنند مخصوصا نقد سازنده. این افتخار برای دولت است. من در هیئت وزیران و هم به مسئولان گفته‌ام یا شکایتی از طرف دولت نباید باشد، نسبت به روزنامه، رسانه و یا باید به حد اقل اقل ضروری اکتفا شود. شما می بینید امروز انتقاد صریح می کنند که حق آنهاست. گاهی حتی اتهام می زنند، دروغ مطرح می شود. حتی نسبت به آن موارد هم دولت وارد عمل نشده و شکایتی را مطرح نکرده است. فقط از طریق مسئولان به آنها تذکر داده شده که این حرف ناصحیح و نادرست است.»

که بر این ادعا رئیس قوه قضائیه نیز پاسخ داد:

بر اساس اظهارات آیت‌الله آملی‌لاریجانی، حسن روحانی بارها از رئیس دستگاه قضا خواسته است با برخی روزنامه‌ها و سایت‌های خبری برخورد کند. آیت‌الله آملی‌لاریجانی همچنین گفت تلاش روحانی برای برخورد با یک روزنامه به اینجا متوقف نشد و او در یکی از دیدارهایش با رهبر معظم انقلاب نیز از دستگاه قضایی به دلیل عدم برخورد با یک روزنامه گلایه کرده است. اظهارات روشنگرانه آیت‌الله آملی‌لاریجانی که تاحدودی واقعیات مربوط به نوع نگاه دولت در مواجهه با رسانه‌ها و مطبوعات را فاش کرده است، انعکاس گسترده‌ای بین اهالی رسانه و فعالان سیاسی داشت.

و اما ...

 دولت یازدهم و دستگاه ها و مجموعه های وابسته به آن آبان 95 بیش از 102 بار از  12 رسانه شکایت کرده اند!

انتهای پیام/ک
 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.