زیباترین جاده های ایران /وجود جاده طبس یزد در میان آنها+عکس
در بیشتر مطالب گردشگری سایت از زیبایی های دنیا حرف می زنیم، غافل از اینکه که کشور خودمان نمادی از بهشت روی زمین است. همه جای ایران شگفتی ها و زیبایی های بی نظیر دارد که تا از نزدیک آنها را مشاهده نکنید، باور نمی کنید چه نعمت هایی در ایران هست و ما بی خبر.
بنابراین، تصمیم گرفتیم تعدادی از جاده های زیبای کشور را معرفی کنیم که گذر از میان آنها خاطره به یادماندنی برای هر گردشگری بر جای می گذارد.
جاده چالوس جاده چالوس نه تنها در ایران که در جهان نیز به عنوان یکی از زیباترین جاده های دنیا شناخته می شود. در برخی از معتبرترین سایت های انگلیسیزبان می تواند نام جاده چالوس را در میان 10 جاده زیبای دنیا مشاهده کرد. این جاده که یکی از پاتوق های آخر هفته بچه های تهران و کرج است، همه نعمت های یک جاده را با هم دارد: آبشار، جنگل، باغ میوه، رودخانه، تپه کوه های بلند و آب و هوای دلپذیر.
خوب است بدانید این جاده بیش از 80 سال قدمت دارد و پیچ و خم های آن برای خیلی ها خاطره های زیبا ساخته اند. جاده هراز تقریبا همه، می دانیم این جاده چقدر زیباست. اما جدا از زیبایی های کنار جاده، اگر کمی به فرعی ها هم بروید مکان های زیباتری خواهید دید. به طور مثال، می توان به دره گل زرد، آبشار ملک بهمن، آبگرم لاریجان، منظریه، استله سر، آبگرم بایجان و اسک اشاره کرد.
گردنه حیران گردنه حیران در مسیر راه ارتباطی آستارا - اردبیل قرار گرفته است. این گردنه، از یک طرف به کوههای پوشیده از جنگلهای انبوه و از طرف دیگر به درهای نه چندان عمیق مشرف است. از میان این دره رود آقچای عبور میکند که مرز میان استان گیلان ایران و کشور آذربایجان است.
این گردنه در بیشتر زمان ها در زیر پوششی از مه قرار دارد و از نظر طبیعی درهها و کوهپایههای آن، پوشیده از گلها و گیاهان جنگلی و مرتعی هستند. این گردنه حدود ۱۵۰۰ متر از سطح دریا فاصله دارد. علت اصلی مه تقریبا دائمی گردنه حیران، رطوبت دریای خزر است، نه ارتفاع زیاد. جاده اسالم به خلخال یکی از زیباترین جاده های جنگلی ایران، جاده اسالم به خلخال است.
كرند غرب ـ بابایادگار جادههای كوهستانی استان كرمانشاه با طبیعت متفاوتی كه پیش روی گردشگران قرار میدهد از دیدنیترین جادههای ایران به شمار میآیند. یكی از بكرترین آنها خروجی بابایادگار از جاده كرند غرب به سرپل ذهاب است. دو طرف جاده جنگلهای بلوط و تپههای سبز و زرد نگاهتان را مجذوب و سرگردان میكند و دیوارههای سنگی عجیبی كه گهگاه اطرافتان میبینید شكلی اسطورهای به جاده میدهند. چسبیده به جاده بابایادگار آبشار گمنام، اما بیمانند ریجاب را هم میتوانید ببینید كه ارتفاع آن بیش از 150 متر تخمینزده میشود.
جاده شهداد نهبندان زیباترین جاده کویری ایران، جاده شهداد به نهبندان است. سالانه بر شمار گردشگرانی که برای دیدن کویر زیبای شهداد، به این جاده می آیند، افزوده میشود. گذر جاده از میان بزرگترین عارضههای کلوخی جهان معروف به «کلوتهای شهداد» که گردشگران از آن به عنوان قصرهای «جن و پری» نام بردهاند از ویژگی های منحصر به فرد این جاده است. از سوی دیگر برآمدن خورشید از شرق و تابیدن آفتاب بر شنهای طلایی کویر و تماشای غروب بیآنکه مانعی از چشمانت حتی ثانیهای از پشت کوه رفتن خورشید را بگیرد و نشستن ستارههایی که همه زمانها برای شمردن آنها کم است بر آسمان کویر جاذبههایی است که هر فردی را به کویر میخواند.
جاده ساحلی چابهار، بریس جاده ساحلی چابهار-بریس تنها یک جاده کنار دریا نیست بلکه راهی برای پیوند دریا و چند جاذبه ی طبیعی دیگر است. سواحل صخره ای، تالاب لیپار، کوه های مینیاتوری، درخت انجیر معابد، جنگل حرا و فرش خزه و جلبک از جاذبه های این جاده هستند.
درخت انجیر معابد، حدود چند ده متر قطر و تاجی در بالای خود دارد. میوه های آن نیز به شکل انجیر هستند. در میان درختان جنگل حرا نیز پرندگان بسیاری مانند فلامینگو، عقاب، مرغ ماهی خوار را می توانید مشاهده کنید که روی این درختان لانه دارند. ساحل بکر و دریای چابهار در جاده ساحلی نیز از دیگر زیبایی های آن هستند. جاده زنجان به منجیل از کیلومتر 15 اتوبان زنجان – قزوین، جاده ای به سمت شمال منشعب می شود که پس از ورود به آن می توانید از زیبایی ها لذت ببرید. این جاده پیچ های بسیاری دارد و در مرز استان زنجان و گیلان، نمای دریاچه سد منجیل بسیار زیبا و دیدنی است.
طبس ـ خور و بیابانك جادههای كویری فقط به دلیل بافت بیابانی اطرافشان زیبا نیستند؛ اگر در یك غروب زمستانی یا حتی پاییز در جاده طبس به خور و بیابانك حرکت کنید، احساس می کنید جاده از میان دریا میگذرد. بازتاب نور در دوسوی جاده، دریایی را پیش چشمان بیننده ترسیم میكند كه دریا نیست، اما تا آن را لمس نكنید باور نخواهید كرد كه فقط نمك سراسر چشماندازتان را فراگرفته است. دیدنیهایی همچون تلماسهها، قلعههای اسماعیلی، درختان كهنسال و سدهای تاریخی كه به این و هم شگفتانگیز اضافه كنید، دلایل كافی برای سفر به طبس را خواهید یافت.
هجیج ـ اورامانات اگر جاده پاوه تا هجیج را تا انتها بروید با مناظر بكر و بدیعی از رودخانه پرآب سیروان، آبشارها و چشمههای گوناگون روبهرو میشوید. عرض كم، ریزش هر از گاه كوه، شیب تند و طرح هندسی عجیب این جاده نیز هیجانی به یاد ماندنی را برای گردشگران رقم میزند. در برخی نقاط جاده، باغهای سرسبز و در نقاط مرتفع چندمتر برف؛ تنوع آب و هوایی بیمانند این جاده هستند.
سراوان ـ فومن این بار كه از جاده رشت به شمال كشور میروید نرسیده به رشت جاده دستچپتان را كه به فومن میرود انتخاب كنید. جدای از سرسبزی بیهمتا و بكرش، اگر پاییز یا زمستان و بویژه در ساعات اولیه صبح به این جاده برسید، با دیدن مه صبحگاهی كه بر رنگ قهوهای مات درختان در زمینه آبی آسمان نشسته، رویایی در بیداری را تجربه میكنید.
جم ـ فیروزآباد جاده جم به فیروزآباد كه مركز استان فارس به عسلویه در كرانه خلیج فارس را بسیار نزدیك كرده است، از جادههای بسیار دیدنی جنوب كشور است. در آغاز، جادهای كوهستانی با شكلهای خیالی و شگفتانگیز دو طرف جاده را گرفته است، اما هرچه بیشتر وارد استان فارس میشوید جاده سبزتر و طبیعت شگفتانگیزتر میشود.
جندق ـ معلمان اگر به تصاویر شگفتانگیز، وهمآلود و زیبای كویری علاقهمندید، جاده جندق به معلمان را از دست ندهید. این جاده از قلب كویر مركزی ایران میگذرد و جنوب و شمال آن را به هم وصل میكند. به احتمال زیاد در طول جاده تنها خواهید بود و هنگام طی مسافت حدود 200 كیلومتری این جاده انواع بافتهای عجیب و غریب كویری را مشاهده خواهید كرد.
جاده عباس آباد – کلاردشت به احتمال زیاد از میان جنگل بسیار زیبای عباس آباد گذشته اید. جاده ای بسیار سرسبز و زیبا با درختان کهنسال و رستوران ها و سفره خانه های متعدد که در طول مسیر عباس آباد به کلاردشت گسترده هستند. این جنگل به اندازه ای زیبا است که اگر هر روز هم از آن عبور کنید، باز چشم اندازهای آن نگاهتان را پر می کنند و باز از زیبایی هایش لذت می برید.
نوار مرزی ارس- جلفا یکی دیگر از جاده های زیبای ایران در شمال غربی و در امتداد رود ارس قرار دارد. این جاده که به موازات ارس از منطقه ارسباران شروع و در جلفا تمام می شود، زیبایی های بسیاری در خود دارد. در طول مسیر این جاده، از یک طرف جنگل ها و کوه های سرسبز را می توانید مشاهده کنید و از طرف دیگر، رود ارس و خانه های روستایی و البته خالی از سکنه کشور همسایه را. جاده های آن طرف که برای کشورهای ارمنستان و منطقه مستقل نخجوان هستند را می توانید بسیار آسان ببینید و تنها فاصله با آنها، یک رود است.
مطالب مرتبط:
- 415ميلياردتومان اعتبار برای تكميل راههای نيمه تمام يزد نياز است/ رتبه ۳۰یزد در کسب بودجه حفظ راهها
- هر مقامی که شکوفایی اقتصادی را مشروط به تعامل با غرب میداند به مناظره دعوت میکنم
- وقتی همه چیز برای یک کودتا مهیا بود +تصاویر
- یزد پیشگام نخستین نبرد با آمریکا/ چشم دوختگان به دست کدخدا از سرانجام بنی صدر عبرت گیرند
- بارش های پراکنده باران در یزد/ جادههای یزد باز است اما لغزنده، آرام برانید +آخرین وضعیت راه ها
- خطر بشکه های سرگردان در کنار جاده اصلی مهریز-انار/ تصاویر
- جاده چالوس قفل شد
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|