شناسه : 38012464
مدیر پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد خبر داد

سرمایه‌گذاری هزار میلیارد تومان در محدوده شهر جهانی یزد


محسن عباسی هرفته گفت: تقریبا یک هزار میلیارد تومان در محدوده شهر میراث جهانی یزد برای مرمت هزار بنا در سه سال گذشته سرمایه‌گذاری شده است.

به گزارش خبرنگار یزد آوا، محسن عباسی هرفته پیش از ظهر امروز در نشست خبری آنلاین خانه مطبوعات استان یزد گفت: با ثبت جهانی بافت تاریخی یزد تریبونی به یزد داده شد و در سایت‌های معتبر جهانی از این شهر نام برده شد و در واقع فرصتی به وجود آمد که یزد به جهانیان معرفی شود.

وی با بیان اینکه به گفته متخصصان امر یزد در حفاظت از بافت تاریخی با فاصله بسیار زیادی گ.ی سبقت را از دیگر شهرها در کشور ربوده است، ادامه داد: با ثبت جهانی یزد کارگاه‌های گسترده مرمتی در یزد راه‌اندازی شد و حجم قابل توجه سرمایه‌گذاری در این حوزه انجام گرفت، نزدیک به یک هزار بنا در سه سال گذشته و پس از ثبت جهانی یزد مرمت شد.

 مدیر پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد افزود: برای مرمت این هزار بنا، تقریبا یک هزار میلیارد تومان در محدوده شهر میراث جهانی یزد سرمایه‌گذاری شده است که مرمت 750 بنا توسط بخش خصوصی انجام گرفته است و با توجه به شرایط اقتصادی موجود این میزان سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی از اهمیت بالایی برخوردار است.

عباسی هرفته ادامه داد: بخش دولتی علاوه بر حوزه‌های عمرانی و مرمت 250 بنا در محدوده شهر میراث جهانی یزد، برای حضور بخش خصوصی در این زمینه تسهیل ‌گری انجام داده و سرمایه‌گذاری قابل توجه بخش خصوصی در این حوزه نشاندهنده جذابیت بافت تاریخی برای این بخش است که باید این حضور تقویت شود.

وی با بیان اینکه با ثبت جهانی یزد ارتباط بسیار خوبی را با نمایندگان یونسکو برقرار کردیم، گفت: با توجه به شیطنت‌هایی که از سوی برخی از کشورها برای ثبت جهانی یزد اتفاق افتاد سعی کردیم روابط با نمایندگان یونسکو را تقویت کنیم و اکنون نیز یکی از کرسی‌های تمام اجلاس‌ها و نشست‌های یونسکو به یزد اختصاص دارد و برای سخنرانی در این اجلاس‌ها از یزد دعوت می‌شود.

عباسی هرفته تصریح کرد: امروز کارگاه‌های خشت در یزد فعال هستند و بناهای مرمتی خشتی در یزد بسیار بیشتر از تعهدات سنگینی است که به یونسکو داده‌ایم و در حوزه مرمت بسیار خوب عمل شد البته در زمینه زیرساخت‌ بیشتر باید تلاش کنیم.

وی افزود: جامعه محلی یزد از فهم و درک بین المللی برخوردار هستند، مردم بافت تاریخی یزد در مدیریت بافت تاریخی و حفاظت از آن جلوتر از مدیران شهری حرکت می‌کنند و موجب افتخار است که مردم یزد به ارزش‌های میراث جهانی اهمیت می‌دهند.

مدیر پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد با بیان اینکه ثبت جهانی یزد مردم را به اهمیت یکی از مولفه‌های مهم فرهنگی که بافت تاریخی است، متوجه کرد، گفت: رونق اقتصادی در این منطقه و برخورداری از بخش عمده‌ای از جامعه  مانند حمل و نقل، فروش مصالح ساختمانی و... از راه‌اندازی کارگاه‌های مرمتی و همچنین حضور بیشتر توریست‌ها با بهتر شدن وضعیت سیاسی از جمله دستاوردهای ثبت جهانی یزد است.

عباسی هرفته با تاکید بر اینکه کلید امنیت در بافت تاریخی احیای زندگی است، ادامه داد: با بازگشت زندگی اصلی یزدی و رونق به بافت تاریخی خود به خود امنیت کامل نیز بر این منطقه حاکم می‌شود و هم اکنون با ثبت جهانی یزد و فضا و شرایطی که در این منطقه حاکم شده است شاهد خروج اتباع از بافت تاریخی و ورود آنها به مناطق ارزانتر شهر هستیم.

وی ترافیک را از معضلات بافت تاریخی یزد دانست و ادامه داد: مسائل اجتماعی حوزه ترافیک بسیار پیچیده است و مقرر شده قراردادی با مشاور علوم اجتماعی در خصوص تبعات اجتماعی طرح‌های ترافیکی تنظیم کنیم که امیدواریم در مدت مشخص به راه حلی در زمینه حل ترافیک بافت تاریخی یزد برسیم البته اقدامات مقطعی در این زمینه انجام گرفته است اما مسئله ترافیک این بافت مستلزم مطالعات و بررسی بیشتر است.

عباسی هرفته در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص تخریب بافت تاریخی شاهدیه و اظهارنظرهای متفاوتی که در این زمینه شده است، گفت: از آنجا که فعلا در جایگاه مدیر پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد در این نشست حضور پیدا کردم بهتر است فعلا در خصوص بافت تاریخی شاهدیه صحبتی نکنم البته قبلا در این خصوص صحبت‌هایی با رسانه‌ها داشته‌ام.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.