صاحبنظران امریکایی بر افول امریکا اذعان دارند
فواد ایزدی در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، با بیان اینکه 13 آبان امسال هم روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و هم روز انتخابات در کشور شاخص استکباری دنیا، آمریکاست، گفت: افول امریکا بحث جدیدی نیست و از سالهای گذشته مفهومی با عنوان افول آمریکا در کشور مطرح شده است و افرادی که در این حوزه کار میکنند و کارشناسان و صاحب نظران آمریکایی نیز بر این موضوع اذعان دارند.
وی با بیان اینکه افول به معنای فروپاشی نیست و به معنی زوال و کم شدن قدرت امریکاییها است، ادامه داد: افول امریکا واقعی است و دلایل متعددی برای آن وجود دارد، امریکا در حوزههای اقتصادی، نظامی، سیاسی و حوزههای متعددی که قبلا در آنها قدرت داشت اکنون دچار چالش شده است.
استاد دانشگاه و کارشناس ارشد مسائل آمریکا و بین الملل تصریح کرد: امریکا بعد از جنگ جهای دوم نیمی از اقتصاد دنیا را کنترل میکرد اما اکنون این میزان به زیر 20 درصد رسیده است که نشانه افول امریکا در این حوزه است، امریکاییها در حوزه نظامی نیز در گذشته میتوانستند هزینه بالای این حوزه را به موفقیت میدانی تبدیل کنند اما با وجود اینکه هنوز در حوزه نظامی هزینههای بالایی دارند اما نمیتوانند در سوریه، عراق، یمن، افغانستان، لبنان و منطقه غرب اسیا که حضور زیادی هم دارند آن را تبدیل به موفقیتهای سیاسی تبدیل کنند.
ایزدی با بیان اینکه وضعیت فعلی امریکا نسبت به گذشته ضعیفتر شده و از این جهت افول پیدا کرده است، تصریح کرد: امریکاییها زمانی نهادهای قوی داشتند الان اینگونه نیست فردی به نام ترامپ رئیس جمهور امریکا است و در حوزه قدرت نرم نیز امریکا مشهوریت و مقبولیت داشت اما امروز این مقبولیت کاهش پیدا کرده و بسیاری در دنیا از امریکاییها به دلیل نوع سیاستهایی که دارند ابراز ناراحتی میکنند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا اقدامات ایران در زمینه استکبارستیزی تأثیری در وضعیت فعلی و افول امریکا داشته است، گفت: صاحب نظرانی که در این حوزه کار میکنند دو دلیل اصلی برای افول امریکا میآوردند که یکی از آنها جنگ عراق است، این جنگ ضربه بزرگی در حوزههای مختلف به امریکا زد علاوه بر ضربه به امریکا در حوزه اقتصادی، در حوزه نظامی و نهادهای امریکایی نیز ضعف آنها را نشان داد و به قدرت نرم امریکا ضربه زد.
این کارشناس ارشد مسائل آمریکا ادامه داد: دلیل اصلی اینکه امریکا در عراق شکست خورد مقاومت ایران بود. برخی تشکلهای دیگر هم بودند که مخالف حضور امریکا در عراق بودند اما در عمل این تشکلها بیشتر توسط خود امریکاییها مدیریت و هدایت میشدند و ایران بود که قابلیت مدیریت نداشت و مخالفت ایران بود که منجر به شکست امریکا در عراق شد.
انتهای پیام/
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|