عدهای دولت را شرکت سهامی میدانند/ رئیس جمهور در انتخاب وزرا شایسته سالاری را مد نظر قرار دهد
به گزارش یزد آوا، دکتر اکبر غفوری در مصاحبه با خبرنگار یزدرسا، ضمن ارزیابی عملکرد وزرای دولت یازدهم با اشاره به نزدیک شدن آغاز کار دولت جدید و فرآیند شکلگیری کابینه دوزادهم، گفت: بررسی عملکرد وزارت خانههای دولت یازدهم کار بسیار مشکل است و حداقل لازمه آن تسلط کامل بر عملکرد این وزارت خانهها است.
کارشناس مسائل سیاسی در یزد افزود: به طور کلی می توان گفت که در دولت یازدهم وزرایی داشتیم که دارای اموال شخصی بیش از 1000 میلیارد تومان، عضو هیئت مدیره بیش از 80 شرکت، رئیس هیئت مدیره 18 شرکت و از لحاظ سنی هم بالای 70 سال بودهاند؛ جای سوال اینجاست که چنین فردی با این همه کار شخصی می تواند اداره یک وزارت خانه بزرگ را مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت را به عهده داشته باشد؟
وی با بیان اینکه متاسفانه صنعت خوردوسازی کشور از لحاظ کیفیت و قیمت در وضعیت نامناسبی به سرمیبرد، اظهار داشت: قیمت خوردوهای داخلی نزدیک به 2 برابر قیمت در کشورهای خارجی به فروش می رسد؛ در حالی که نیروی انسانی در داخل از کشور ارزانتر و برخی مواد اولیه را دولت به قیمت ارزانتر در اختیار آنها قرار میدهد.
دکتر غفوری با تاکید بر اینکه متاسفانه در بخش معدن بخش عمدهای از معادن تعطیل و یا حتی حالت خام فروشی را به خود گرفته است، اذعان کرد: در وزارت نفت یکی از ادعاهایی که دولت دارد این است که ما توانستهایم صادرات نفت خام را به پیش از تحریمها برگردانیم؛ در حالی که خام فروشی نقاط خط قرمز اقتصاد مقاومتی است و ما باید صنایع زیردستی آن را توسعه دهیم که متاسفانه بیشتر تاکید بر خام فروشی نفت میشود.
استاد علوم سیاسی داشنگاه یزد به یکی از وزیران دولت یازدهم اشاره کرد که هیچ گونه سابقه تخصص در حوزه آن وزارت خانه نداشته و تجربه کاری هم ندارد و ادامه داد: دولت باید توجه داشته باشد شرط اول در انتخاب وزرا تخصص در حوزه کاری، تعهد نسبت به اسلام، انقلاب، آرا و گفتمان امام و رهبری، تجربه کاری و جوان گرایی است.
دکتر غفوری با اشاره به اینکه رئیس جمهور در انتخاب وزرا شایسته سالاری را مد نظر قرار دهد و خویشاوندسالاری را کنار بگذارد، تصریح کرد: رئیس جمهور بارها به این نکته اشاره کرده است که ملاک انتخاب وزرا شایسته سالاری است؛ اما آنچه در این میان از اهمیت خاصی برخودار است این است که در عمل چنین اتفاقی رخ نداده است.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه متاسفانه اخیرا بعضی از جناحها ادعای سهم خواهی میکنند و جناحبندی و سهم خواهی نباید در انتخاب وزرا مدنظر قرار گیرد، خاطرنشان کرد: آقای عارف صراحتا در چند مورد به این موضوع اشاره کرده است که اگر کمک جریان اصلاح طلبان نبود آقای روحانی انتخاب نمیشد؛ عدهای دولت را به عنوان شرکت سهامی میپندارند واین خلاف منافع ملی است.
وی تاکید کرد: عدهای اصلاح طلبان دولت را مدیون خود اعلام کردهاند و این توهین به آرای عمومی وحاکیمت ملی مردم است و آن چه که در این میان مهم است بحث کارآمدی افراد است وباید فراجناحی عمل کرد؛ هرچند کشور ما با جمعیت 80 میلیونی گرایشهای گوناگونی را داراست، اما همه در منافع ملی ،اسلام و ایرانی آزاد مشترک هستیم.
این استاد دانشگاه یزد تصریح کرد: آنگونه که تجربه ثابت کرده است گرایش دولت دوازدهم به فرماندهان کهنه کار در دوره سابق و امکان تجدید این نظر، ملاک جوان گرایی که از شاخصههای اصلی یک کابینه پیشرو و موفق است را به حاشیه کشانده است.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه بخش عمدهای از وزارت خانههای دولت یازدهم از افراد بازنشسته تشکیل شده است، اذعان کرد: در کشوری که خود دولتمردان ادعا میکنند که درصد بیکاری در میان فارغالتحصیلان دانشگاهی بسیار بالا است چگونه نمیتوان از نیروهای جوان و کارآمد استفاده کرد؟
دکتر غفوری با اشاره به اینکه مشکل بیکاری جوانان امروز به یک معضل اساسی تبدیل شده است، عنوان کرد: برای از بین بردن این معضل ریاست جمهوری منتخب نیز باید وزرا و معاونین را بر اساس معیار شایسته سالاری، توانمندی، انقلابیگری و ولایتمداری انتخاب کند تا با تشکیل کابینه قوی و کارآمد زمینه خدمات شایسته به ملت فراهم شود.
انتهای پیام/ز.د
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|