عید باستانی نوروز و ایام فاطمیه منافاتی با هم ندارند
به گزارش یزد آوا به نقل از یزد امروز، هرکدام از کشورهای مختلف دنیا برای خود و به مناسبات خاص، دارای یک یا چند عید ملی و یا مذهبی هستند درایران هم مناسبت عید باستانی و ملی با شروع سال جدید و فرا رسیدن فصل بهار است.
ایام نوروز در ایران چند روز تعطیل است و در حقیقت برای مردم، ایام صله رحم، تفرج، مسافرت و تفریح به حساب می آید اما گاهی از اوقات این ایام ملی، با عزاداری های مذهبی مثل محرم، ایام فاطمیه و شهادت دیگر ائمه اطهار (علیهم السلام) تلاقی پیدا میکند که جزء شعائر اسلامی و مذهبی بوده و این در حالی است که تعظیم شعائر هم یکی از مبانی و ارکان دین اسلام می باشد.
نکته قابل توجه و دغدغه برخی مردم این است که آیا براستی عید نوروز و ایام فاطمیه را می توان جمع بست یا باید با بهادادن به یکی دیگری را انکار کرد؟ بهمین دلیل به سراغ یک کارشناس مذهبی رفته و نظر وی را جویا شدیم:
حجت الاسلام علی اکبر ابراهیمی بشکانی در مصاحبه با یزد امــــــــروزدر این باره گفت: هیچ نوع تداخل و تلاقی بین این دو رویداد، که یکی درای ریشه ملی و دیگری ریشه مذهبی است وجود ندارد چرا که دستورات شرع مقدس اسلام همیشه بر مبنای عقلانیت بوده و مردم را از افراط و تفریط ها نهی کرده است.
حجت الاسلام بشکانی ادامه داد: در واقع عید، همان گونه که امیرالمومنین فرموده روزی است که انسان در آن روز گناه نکند والا بشرعیدی ندارد.
خطیب جمعه شاهدیه اضافه کرد: مراسم نوروز باستان در سال یک بار گرامی داشته می شود و پوشیدن لباس نو و صله ارحام و بازدید از خویشان و تفریح ومسافرت از سنت های حسنه این ایام است.
بشکانی تاکید کرد: ایام شهادت حضرت زهرا نیز در سال یک مرتبه بوده و نگه داشتن حرمت آن از دیرباز جزو اعتقادات قلبی و دینی ایرانیان بوده است.
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: تجربه نشان داده که ملت ایران بسیار هوشمندانه چنین رویدادهایی را پشت سر گذاشته ومسلما مردم فهیم ایران اسلامی و به ویژه مردم دارالعباده نسبت به این گونه رویدادها آگاه بوده و مراقب حفظ حرمت ها در کنار برگزاری رسوم ملی خواهند بود.
وی ادامه داد: برخی معتقدند که بین ایام نوروز و ایام فاطمیه هیچ وجه اشتراکی وجود ندارد و باید یکی را انتخاب و نسبت به دیگری بی تفاوت شد اما واقعیت این است که این نظرات، ریشه در تفکرات افراط و تفریط گرایانه عده ای قلیل دارد.
امام جمعه شاهدیه افزود: نبی مکرم اسلام به فرستاده خود به یمن (معاذبن جبل) می فرماید : اگر در آنجا آئیین نیکویی وجود داشت آن را نهی نکن، بنابراین مردم عزیز می توانند در روزهای اولیه عید بارعایت دو نکته، پرهیز از افعال گناه آمیز و حفظ حرمت دختر رسول خدا(ص) که حتی اهل تسنن نیز به آن معتقدهستند به تفریح ، گردش و صله رحم خود پرداخته و در شب و روز شهادت آن بانوی دو عالم به عزاداری بپردازند.
وی تصریح کرد: خب طبیعتا انسان هایی با درجه اعتقادی بالا، حرمت چند روزه را نگه داشته و شامل الطاف قدسیه حضرت زهرا(س) خواهند شد و کسانی هم که از درجه اعتقاد پاینتری برخوردارند حرمت همان شب وروز را نگه خواهند داشت و باز تاکید می کنم که حتی اگر ایام عزاداری نیز در مراسمات ملی همزمانی نداشته باشد باید از گناه کردن پرهیز کرد.
وی در خصوص استفاده مردم از آجیل نوروزی و انداختن سفره هفت سین نیزگفت: خوردن آجیل در شرع منع نشده اما انداختن سفره هفت سین یک خرافه است و انسان های منطقی دنباله رو خرافات نیستند.
ابراهیمی بشکانی در پایان با آرزوی سالی پر از خیر وبرکت برای همه ملت ایران گفت : امیدواریم در این سال، تحول اساسی در دل ها و احوالاتمان به وجود آید.
مطالب مرتبط:
- اجرای نمایش «بانوی بی نشان» همزمان با ایام فاطمیه در یزد
- آیا فدک حق فاطمه زهرا(س) بود؟ +دلایل و اسناد
- نفاق خطرناکترین عنصر نابودکننده ایمان فرد و اجتماع/ هر کجا حق غالب باشد نفاق به وجود میآید
- کلیپ/سینه زنی شور «فاطمیه» با صدای عبدالرضا هلالی +دانلود
- یزدیها نگران میوه شب عید نباشند
- هزینههای مجالس حضرت اباعبدالله الحسین (ع) از جیب مردم است نه از بودجه بیتالمال/ لزوم برخورد قاطع دستگاه قضا با شبهه افکنان
- ویژه برنامه های نوروزی شبکه یک
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|