فعالیت بیش از 3هزار و500 هنرمند صنایع دستی در یزد
به گزارش یزد آوا، محمدرضا دهقان معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: بیش از 3هزار و 500 هنرمند در بیش از 40 رشته در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی در یزد فعال هستند.
وی افزود: با توجه به اینکه از گذشته بخاطر شرایط آب و هوایی یزد، امکان بروز و ظهور هنرها و مشاغل پرآبخواه در یزد وجود نداشته؛ هنرهایی مانند نساجی و کاشیکاری و امثالهم بیشتر در استان یزد مورد توجه قرار گرفته است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی یزد با بیان اینکه برنامه ما این است که رشتههایی که از قبل در آن قطب بودیم دوباره احیا شود، اظهار داشت: در حال حاضر در هنرهایی مثل نساجی، کاشیکاری، زیورآلات سنتی، زیلو و قلمزنی که از قبل در استان وجود داشته دوباره فعالیتهای خوبی آغاز شده و امید میرود که بار دیگر به اوج این فعالیتهای هنری برسیم.
ضربه کرونا به اقتصاد صنایع دستی
دهقان خاطرنشان کرد: همچنین برنامه ما این است که بیشتر روی بازار هنرمندان کار شود، دلیلش هم این است که با توجه به اینکه فعالیتهای اقتصادی یکساله هنرمندان ما در نوروز خلاصه میشود و آنها یکسال فعالیت میکنند به امید آنکه در بازارچههایی که در محورهای مهم گردشگری است بتوانند حضور و فروش داشته باشند و فروش داشته باشند اما متأسفانه امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا کلیه بازارچهها تعطیل بود و فعالیتهای گردشگری به صفر رسید و این موضوع تبعات منفی زیادی برای بازار هنرمندان داشت.
وی ادامه داد: هنوز هم فعالیتها شکل نگرفته و گردشگری فعال نشده و توقعات از بازار محقق نشده است، لذا تأکید بر این است تا کارهایی صورت بگیرد که در حوزه فروش و بازاریابی بتوانیم هنرمدان حوزه صنایع دستی را تقویت کنیم.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی یزد با بیان اینکه نقش دولت در این حوزه بیشتر تسهیلگری است، عنوان کرد: لیستی تهیه شده تا به هنرمندان صنایع دستی که از کرونا آسیب دیدهاند تسهیلاتی داده شود اما تا الان محقق نشده است با این وجود همچنان در حال پیگیری هستیم تا این تسهیلات اختصاص داده شود.
دهقان تأکید کرد: برخی از مشاغل صرفا جنبه اقتصادی ندارد بلکه رویکرد فرهنگی هم دارند و در حوزه فرهنگ هم بسیار تاثیرگذار هستند، یعنی تعطیلی یک کارگاه صنایع دستی علاوه بر اینکه بیکاری افرادی را موجب میشود، تعطیلی یک واحد فرهنگی را نیز به دنبال دارد.
صنایع دستی بیانگر هویت فرهنگی و تمدنی یک منطقه است
وی اضافه کرد: به عنوان مثال آنچه امروز در موزهها وجود دارد دستساختههایی مربوط به صدها سال قبل است که الان ارزشمند است و قطعا در آینده هم همینگونه خواهد بود، یعنی کارهایی که امروز هنرمندان صنایع دستی انجام میدهند در آینده و با گذشت سالها، هویت فرهنگی و تمدنی یک شهر و منطقه را نشان میدهند که این اهمیت توجه به این حوزه را میرساند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی یزد تصریح کرد: علاوه بر اینکه باید دولتمردان به صنایع دستی توجه کنند، از بخشهای خصوصی هم انتظار میرود به این حوزه توجه داشته باشند، به عنوان مثال برخی شرکتها هستند که خرید صنایع دستی را شروع کردهاند و البته خود ما هم داریم در این حوزه کار میکنیم که مثلا اگر قرار است هدیهای توسط مجموعهها داده شود به این سمت هدایت شوند که از صنایع دستی خرید داشته باشند.
دهقان یادآور شد: برای هفته صنایع دستی یکی از کارهایی که ما داریم انجام میدهیم، ایجاد ویترین صنایع دستی است که داریم در ادارات رایزنی میکنیم و از استانداری هم شروع شده که ویترینهای موجود در هفته صنایع دستی به هنرمندان صنایع دستی اختصاص پیدا کند و با توجه به اینکه آنجا محل رجوع شرکتها و مسئولین است، آنها به این سمت هدایت شوند که از هنرمندان صنایع دستی به صورت مستقیم خرید داشته باشند.
وی گفت: البته جاهای دیگر مانند رسانهها هم باید به این حوزه و هنرمندان صنایع دستی توجه داشته باشند و از آنها حمایت شود؛ مثلا اگر در اماکن پررفت وآمد قفسههایی اختصاص داده شود تا هنرمندان معرفی شوند میتواند در اقتصاد آنها موثر باشد.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|