قاچاق و واردات عاملان نابودی فرصتهای شغلی
به گزارش یزدآوا به نقل از صدا و سیما، رضا رحمانی در مراسم تجلیل از واحدهای نمونه صنعتی و معدنی استان تهران با بیان اینکه بیشترین آثار تحریم، نوسانات نرخ ارز و تورم در بخش صنعت نمایان شده است، افزود: در سالهای اخیر، نامگذاری سالها ریشه در صنعت و اقتصاد کشور داشته و در حمایت از تولید ملی بوده است.
وی با اشاره به تصویب قانون بهبود فضای کسب و کار در اواخر سال 1390، گفت: دومین مشکل صنعت کشور فضای کسب و کار است اما اعتقاد ما بر این است که قانون کم نداریم و در سال جاری نیز از ابتدای سال روی قوانین در حوزههای صنعت، معدن، صنایع دریایی و شهرکها کار کردیم.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: کمیته ماده 76 ذیل شورای گفتگو این اختیار را دارد که پیشنهاد اصلاح قوانین را با حضور نمایندگان قوا در این شورا مطرح و به مجلس ارائه کند تا ما آن را بررسی و اصلاح کنیم.
رحمانی در ادامه با انتقاد از کمبود نقدینگی در بخش تولید کشور گفت: اگر نقدینگی حاصل از تورم را به بخش تولید بدهیم صنعت کشور به جای رکود به سمت رونق حرکت خواهد کرد اما در غیر این صورت مثل این است که راهنمایی و رانندگی برای کاهش تصادفات در جادهای عبور و مرور خود در آن جاده را ممنوع کند.
رحمانی همچنین به قانون مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد و گفت: بسیاری از واحدهای تولیدی به این قانون اعتراض دارند و اعتراض برخی از آنها نیز درست است؛ از این رو قانون هماکنون در حال اصلاح است اما باید از همه دعوت کنیم برای تدوین برنامه ششم توسعه وقت بگذارند، زیرا تصمیمگیریهای امروز برای 10 سال آینده قابل اجراست.
با برداشتن تحریمها همه مشکلات حل نمیشود
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران با بیان اینکه ساختار اقتصاد ایران دچار مشکل است، گفت: با برداشتن تحریمها همه مشکلات اقتصادی حل نمیشود.
مسعود خوانساری در مراسم تقدیر از واحدهای نمونه صنعتی و معدنی استان تهران با بیان اینکه مولفههای مختلفی برای توسعه یک جامعه وجود دارد، افزود: شاخص ورود به توسعه، صنعت است که علاوه بر ایجاد ارزش افزوده بالا به عنوان یکی از مهمترین بخشهای اشتغالزا در کشور به شمار میرود.
وی اضافه کرد: بر اساس گزارش سازمان جهانی کار در سالهای 2010 و 2013 بیشترین نقش را در اشتغال، بخش صنعت داشته و مهمترین عامل حرکت بقیه بخشها نیز صنعت است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع،و معادن تهران با بیان اینکه صنعت در کشور ما 18 درصد در تولید ناخالص داخلی نقش دارد، اضافه کرد: خوشبختانه در سال گذشته پس از دو سال رشد منفی صنعت کشور توانست به عنوان موتور محرک اقتصاد را به رشد مثبت برساند.
خوانساری با اشاره به رشد 4 درصدی اقتصاد کشور در سال گذشته گفت: از این مقدار 1.2 درصد را مدیون صنعت هستیم. وی افزود: صادرات صنعتی ما نیز در این مدت روند مثبتی را داشته اما در عین حال با توجه به تحریمها در سالیان گذشته مجبور شدیم واردات زیادی را در این بخش انجام دهیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران با بیان اینکه در بخش معدن هم ذخایر و معادن زیادی داریم، گفت: بیش از 700 میلیارد دلار ذخایر معدنی در کشور ما وجود دارد که تاکنون نتوانستیم بیش از هفت یا هشت درصد آن را بهرهبرداری کنیم؛ بنابراین در این بخش دولت باید بیشتر سعهصدر به خرج و اجازه بهرهبرداری معادن را بدهد.
خوانساری با اشاره به اصول رسیدن به توسعه پایدار و رشد اقتصادی گفت: از مهمترین عوامل این اتفاق توسعه بخش خصوصی برای رقابت در بازار، ورود به بازارهای بینالمللی برای جذب سرمایهگذاری خارجی و بازتعریف نقش دولت در حفظ و حراست از سرمایه است.
وی با بیان اینکه در کشور ما کمتر بنگاههای کوچک تبدیل به بنگاههای بزرگ میشوند، ادامه داد: کشور ما در دهه 60 صنعتی شدن را آغاز کرد اما بعد از 35 سال هنوز نتوانستیم توفیق خوبی را بدست آوریم که اشتباه ما در این مدت این بود که اقتصاد را دولتی اداره کردیم و بخش خصوصی را ندیده گرفتیم.
خوانساری با تاکید بر اینکه دولت باید نقش حاکمیتی داشته باشد، تصریح کرد: با برداشتن تحریمها همه مسائل اقتصادی حل نمیشود، چراکه مشکلاتی در ساختار اقتصاد ما مثل تورم، نرخ ارز و نرخ سود تسهیلات بانکی وجود دارد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: با افزایش تعامل تشکلهای بخش خصوصی و هم صداکردن آنها میتوان با دولت سر یک میز نشست و بسیاری از مشکلات این بخش را حل کرد.
مطالب مرتبط:
- اثرات نامیمون قاچاق بر اقتصاد/ مبارزه با قاچاق؛ روح و جوهره «اقتصاد مقاومتی»
- کشف 72 دستگاه موتورسيكلت سنگين فاقد مجوز گمرکي
- دستگيري 6 قاچاقچي با 275 کيلو «مرفين» در يزد
- افزایش بیسابقه واردات بنزین به کشور
- پیشیگرفتن قاچاق لوازم آرایشی از مواد مخدر در کشور
- واردات بی رویه نتیجه عدم پایش واردات از سوی دولت!
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|