لزوم نگاه کارشناسانه به ادعای کشف ذخیره 2 میلیارد تنی سنگ آهن در یزد
به گزارش یزد آوا، عضو سازمان نظام مهندسی معدن ايران در پاسخ به یزد رسا در مورد ادعای کشف ذخیره 2 میلیارد تنی سنگ آهن با عیار 70 درصد اظهار داشت: ذخیره آنومالی یا ناهنجاری 21 طی عملیات ژئوفیزیک در سال های حدود 1348 توسط شرکت تکنو اسپورت شوروی سابق انجام شناسایی شد. این ناهنجاری یک ناهنجاری وسیع و بزرگ سنگ آهن شناسایی و به عنوان ناهنجاری 21 نامگذاری شد.
محمد حسين ايليايي افزود: در سال های بین 1350 تا 1356 شرکت تکنو اسپورت یک حلقه گمانه روی این ناهنجاری حفر کرد که به دلیل انحراف نتوانست در مورد ذخیره نتیجه ای بگیرد. چون ناهنجاری عمیق بود و حفاری از مسیر پیش بینی شده منحرف شد لذا تا حدود 1500 متر حفر و دیگر متوقف شد. تا اینکه در اواخر سال گذشته شرکت تهیه و تولید مواد معدنی تصمیم گرفت، اکتشاف مجدد انجام دهد.
ایلیایی گفت: معمولاً یک یا دو یا تعداد معدودی گمانه در مرحله اولیه پیش بینی و در مرکز آنومالی حفر می شود که ببینند این ناهنجاری اکسید آهن است یا ترکیبات سیلیکاته آهن که نمی شود به عنوان سنگ آهن استخراج شود.
وی تاکید کرد: اولین حفاری که روی این ناهنجاری انجام شد در عمق 1600 متری به اکسید آهن برخورد کرد و حدود 200 متر هم در اکسید آهن پیشروی داشت. یعنی در گمانه اول تا عمق 1800 متری حفاری انجام شد و نشان داد که این ناهنجاری ممکن است سنگ آهن باشد. این حفاری حداقل یک امید ایجاد کرد که گمانه های دیگری هم در برنامه قرار بگیرد و این کار ادامه پیدا کند.
این کارشناس معدن اذعان داشت: از نظر ضوابط برآورد ذخیره معدنی با حفر یک گمانه و با صرفاً انجام عملیات ژئوفیزیک امکان پذیر نیست. چرا چون معدن زمانی به عنوان معدن تعریف می شود که از وجودش اطمینان حاصل بکنیم. یعنی علاوه بر انجام فرآیندهایی که وجود دارد برای اکتشاف و ضوابطی که به عنوان ذخیره عنوان می شود، آن ذخیره استخراجش هم اقتصادی باشد و محاسبات اقتصادی هم بر روی آن انجام شود. تا زمانی که این کار نجام نشده از نظر فنی و علمی در وضعیت فعلی نمی توان به عنوان ذخیره قطعی تلقی شود و به نظر بنده به عنوان یک کارشناس این نتیجه ذخایر احتمالی یا ذخیره ناهنجاری می تواند تلقی شود.
وی در مورد عیار این ذخیره هم گفت: ممکن است در قسمتی از ذخیره معدنی عیار 67-68 درصد و در قسمتی دیگر عیار 40 درصد یا عیارهای متفاوت دیگری وجود داشته باشد. اولاً باید گمانه های بسیاری حفر شود و ثانیاً باید با توجه به آن گمانه ها و روش متداول برآورد ذخیره و تعیین عیار شود. ولی این یک گمانه ای هم که حفر شده قطعاً نمی تواند عیار متوسط70 درصد را داشته باشد.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
- ماشین آلات معدنی برای تامین لاستیک دچار مشکل هستند
- اشتغال 47 هزار نفر در حوزه معدن و صنایع معدنی استان یزد
- یزد بزرگترین تولیدکننده سرب و روی کشور خواهد شد
- با مقصر حادثه معدن کوشک برخورد جدی شود/ با قاطعیت پیگیرحق متوفّی خواهم بود
- هر 1.8 روز در یزد یک واحد تولیدی راه اندازی شده است
- بررسی 91 پرونده در کارگروه تسهیل تولید یزد
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|