وجود 50 هزار معلول در استان یزد/ در آینده با بحران جدی در زمینه سالمندی مواجه خواهیم شد
به گزارش خبرنگار یزد آوا، محمدحسین غنیمت صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: تقریبا پنج و نیم درصد از افراد جامعه دچار معلولیت آشکار و بارز هستند و در استان یزد چیزی حدود 50 هزار افراد معلول داریم که معلولیت آشکار و بارز دارند و بهگونهای از خدمات سازمان بهزیستی بهره مند هستند.
وی اضافه کرد: تقریبا نیمی از این جمعیت یعنی حدود 26 هزار و 400 نفر مستقیم تحت پوشش حمایت سازمان بهزیستی قرار دارند و به طور مستمر از خدمات سازمان استفاده میکنند، بقیه هم کسانی هستند که به طور موردی از خدمات سازمان بهرهمند هستند و به فراخور نیازشان به سازمان مراجعه میکنند.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان یزد افزود: بیشترین گروه معلولیتهایی که ما با آن سر و کار داریم معلولیت جسمی حرکتی است که 38 درصد گروه معلولیت ما هستند. گروه بعد گروه معلولیت ذهنی هستند که حدود 26 درصد را شامل میشوند، سومین گروه هم ناشنوایان هستند که 14 درصد از معلولین ما هستند و گروه نابینایان 13 درصد را شامل میشوند و 8 درصد گروه روانی مزمن هستند و 1 درصد هم معلولیتهای مرتبط با گروه هستند.
غنیمت خاطرنشان کرد: در کل کشور یک میلیون و 500 هزار نفر معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی وجود دارد که حدود 14 درصد یعنی 205هزار نفر آنها، افراد ناشنوا و کمشنوا هستند که تحت پوشش هستند.
وی اظهار داشت: 50 درصد از علل ایجاد ناشنوایی علل ژنتیک است که در این زمینه و برای پیشگیری از آن، جای کار بسیار زیادی دارد و اقداماتی چون مشاورههای قبل از ازدواج و طرحهای غربالگری و امثالهم در این زمینه تأثیرگذار است.
معاون توانبخشی بهزیستی یزد با اشاره به افزایش میزان سالمندان در کشور، عنوان کرد: پیشبینی میشود با توجه به هرم جمعیتی کشور در آینده از نظر سالمندی وضعمان از خیلی از کشورهای دنیا بدتر شود، به عنوان مثال در حالی که پیشبینی میکنیم در سال 2025 در خیلی کشورهای دنیا آمار سالمندی به 22 تا 24 درصد برسد اما در کشور ما آمار نزدیک به 30 درصد خواهد شد و ما در آینده با یک بحران و چالش جدی در زمینه سالمندی مواجه خواهیم شد.
غنیمت با بیان اینکه شروع سن سالمندی را 60 سالگی حساب میکنیم، بیان کرد: رشد جمعیت سالمندی در کشور ما الان 2.6 درصد است، این در حالی است که رشد جمعیت 1.7 درصد است؛ یعنی الان رشد جمعیت سالمندیمان دو برابر موالیدمان است و این زنگ خطر برای کشور است.
وی تصریح کرد: خوشبختانه امید به زندگی در کشور ما خیلی خوب بالا آمده است؛ سال 55 امید به زندگی در ایران 50 سال بود اما الان امید به زندگی در کشورمان برای آقایان 74 سال است و برای خانمها 75 سال است.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|