کلید روحانی فقط به حزب اعتدال و توسعه رونق داد!/ آشنایی با شاخه «اعتدال و توسعه» یزد
به گزارش یزد آوا، یزد ندا نوشت؛ حزب اعتدال و توسعه در سال ۱۳۷۸ علی الظاهر به رهبری حسن روحانی تأسیس شد.
رئیسجمهور و چندین تن از دولتیان در دولت یازدهم جمهوری اسلامی ایران از این حزب اند.
مهمترین بنیانگذاران حزب اعتدال و توسعه عبارتند از: محمدباقر نوبخت، محمدرضا نعمتزاده، اکبر ترکان، فاطمه هاشمی رفسنجانی، محمود واعظی، حسین موسویان، سید احمد زرهانی، مرتضی محمدخان،مجید قاسمی، صلاحالدین دلشاد، محمد حسن تولایی و زهرا پیشگاهیفرد.
چهرههای مذکور پاییز سال ۱۳۷۸ پس از دیدار با اکبر هاشمی رفسنجانی و مشورت با وی بر عملیکردن تصمیمشان جدیتر شدند.
مهمترین فعالیت حزب اعتدال و توسعه که منجر به شهرت آن شد به انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری برمیگردد.
اعتدال و توسعه به عنوان اولین حزب سیاسی ایران، در نیمه دوم سال ۱۳۸۳ رسماً از هاشمی رفسنجانی برای شرکت در انتخابات نهم دعوت به عمل آورد. این در حالی بود که حزب کارگزاران سازندگی به فکر گزینهای غیر از هاشمی رفسنجانی یعنی میرحسین موسوی بود.
با نیامدن موسوی، کارگزاران نیز از هاشمی رفسنجانی حمایت کرد. پس از اعلام کاندیداتوری هاشمی رفسنجانی در اردیبهشت ۱۳۸۴ محمدباقر نوبخت، سخنگوی ستاد انتخاباتی وی شد.
هاشمی رفسنجانی در انتخابات سال ۱۳۸۴ نتوانست بر رقیب خود، محمود احمدینژاد غلبه کند و این آغاز دور جدیدی از حیات سیاسی حزب اعتدال و توسعه بود. اعتدال و توسعه در مقطع ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸ یکی از احزاب اصلی منتقد دکتر محمود احمدینژاد بود.
حزب اعتدال و توسعه در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در کنار اصلاحطلبان از میرحسین موسوی حمایت کرد. بعد از فتنه 88 و سردمداری موسوی کاندیدای مورد نظر حزب اعتدال و توسعه در آشوب و فتنه ،حزب اعتدال و توسعه به حالت نیمهفعال درآمد.
انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری
جلسات حزب اعتدال و توسعه از سال ۱۳۹۱ مجدداً فعال شد. غلامعلی دهقان، سخنگوی اعتدال و توسعه برای اولین بار در آبان ۱۳۹۱، در کنفرانس خبری در نمایشگاه مطبوعات خواهان حضور حسن روحانی در انتخابات ۱۳۹۲ شد.
در ادامه اعضای شاخص اعتدال و توسعه، کلیدیترین مسئولیتها در ستاد روحانی را از آن خود کردند.
کمی بعد شخصیتهای نزدیک به جریان فتنه از جمله هاشمی رفسنجانی، سید محمد خاتمی و حسن خمینی از حسن روحانی حمایت کردند.
در نهایت حسن روحانی با وعده های اقتصادی خود که بعد از دو سال هنوز عملی نشده اند توانست در انتخابات ریاست جمهوری اکثریت مطلق (۵۰٫۷۱ ٪) آراء را به خود اختصاص دهد و هفتمین رئیس جمهور ایران شود.
اعتدال و توسعه کهاز احزاب اصلاح طلب استان يزد محسوب مي شود از سال 1384 در استان یزد تشکیل و شروع به فعالیت نموده دیدگاه های این حزب که از مرکز پیروی می کند این است که باید ائتلاف با احزاب و گروه ها و شخصیت های همسو را سرلوحه کار خود قرار داد.
تمامی جریان های فکری سیاسی توسعه گرا که به مردم سالاری دینی در داخل و تعامل با جهان در خارج معتقد هستند می توانند همسو قلمداد شوند.
«محمد دهستانی» رئیس حزب اعتدال و توسعه استان یزد است .
دهستانی برای شرکت در انتخابات مجلس دهم در حوزه انتخابیه یزد و اشکذر ثبت نام کرد.
دهستانی ، عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه و رئیس ستاد انتخاباتی حسن روحانی در استان یزد را در پرونده فعالیت خود دارد.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|