کمتر از نیمی از فرمانداران در استان تجربه برگزاری انتخابات مجلس دارند
به گزارش خبرنگار یزد آوا، محمد علی طالبی صبح امروز در جلسه ستاد انتخابات استان یزد با بیان اینکه انتخابات مظهر و مهم ترین نماد مشارکت مردم در امور است، گفت: در همه دنیا مهمترین وجهی که به معنای مشارکت مردم محسوب میشود بحث انتخابات است و بزرگترین افتخار و دستاورد نظام جمهوری اسلامی نیز تعیین مکانیزم انتخابات مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری، ریاست جمهوری، شوراها و همه پرسی است.
وی ادامه داد: انتخابات عرصه فعالیت و ابراز وجود گروههای مختلف سیاسی در کشور است و از همین جهت به نوعی عامل ثبات سیاسی در کشور ما محسوب میشود، وقتی مکانیزم انتخابات وجود داشته باشد و مردم و گروههای سیاسی بتوانند حرف خودشان را از طریق صندوق رای بزنند، میتوان امیدوار بود که ثبات سیاسی در کشور وجود دارد و خوشبختانه وجود مکانیزم انتخابات در کشور ما از تشتت، اختلافات و بعضی مسائل دیگر جلوگیری کرده است.
استاندار یزد با اشاره به اینکه اعضای ستاد انتخابات استان از تجربه لازم برخوردار هستند، افزود: امسال به دلیل اهمیت و جایگاه این دوره از انتخابات زودتر کار ستاد انتخابات شروع شده است که اقتضا می کند کشور و نظام و دست اندرکاران انتخابات با آمادگی بیشتری پا به این عرصه بگذارند.
طالبی با اشاره به قانون جدید انتخابات و اصلاحات قانون انتخابات عنوان کرد: هنوز این اقدام توسط مجلس و شورای نگهبان در حال انجام است و با اطمینان میتوان گفت برای این انتخابات آماده نمیشود و از الان تکلیف خود را باید بدانیم که با همین قانون فعلی قرار است این انتخابات را برگزار کنیم بنابراین باید به قانون اشراف کامل وجود داشته باشد و معطل قانون جدید نماند.
وی با بیان اینکه کارها و برنامه های آموزشی باید در راستای اشرافیت همه دست اندرکاران انتخابات به قوانین، ضوابط و دستورالعملها باشد، افزود: ستادهای انتخابات شهرستانها باید در کمترین فرصت تشکیل شود و اعضای ستاد انتخابات استان به صورت مرتب در شهرستان ها حضور پیدا کنند.
استاندار یزد با بیان اینکه کمتر از نیمی از فرمانداران در استان تجربه برگزاری انتخابات مجلس را دارند، تصریح کرد: با وجود اینکه برخی فرمانداران تجربه حضور در انتخابات ریاست جمهوری و شوراها را داشتند اما کمتر از نیمی از فرمانداران تجربه انتخابات مجلس را دارند بنابراین باید با جدیت و حساسیت به مباحث آموزشی انتخابات در سطح شهرستانها پرداخته شود.
طالبی عنوان کرد: باید حداکثر پایبندی به بی طرفی در بین اعضای ستاد انتخابات، فرمانداران، بخشداران و دست اندرکاران انتخابات در بخشهای مختلف وجود داشته باشد و علاوه بر حفظ بی طرفی باید اعتمادبخشی به جامعه نیز مبنی بر اینکه اکنون که عهده دار انتخابات هستند امانتدار رای مردم هستند بدهند و از این جهت زمینه مشارکت جامعه با اطمینان کامل نسبت به صحت عملکرد دست اندرکاران انتخابات فراهم شود.
وی افزود: استان یزد در زمینه مشارکت در انتخابات جایگاه بسیار خوبی را در کشور دارد و باید تلاش کنیم که این جایگاه حفظ شود به گونهای که استان در انتخابات ریاست جمهوری و شوراها جایگاه اول مشارکت را داشته است اما در انتخابات مجلس طبیعتا استانهای قومی به دلیل رقابتهایی که دارند مشارکت بالایی دارند با این حال استان یزد در انتخابات دوره قبل مجلس یکی از بهترین رتبههای مشارکت در این انتخابات را کسب کرد که باید تلاش کنیم که این رتبه حفظ و حتی با افزایش رقابت، ارتقا یابد.
استاندار یزد گفت: باید شرایط لازم برای حضور نامزدها و گروههای مختلف سیاسی در یک فضای رقابتی انتخابات در استان یزد حاکم شود و بعضی آسیبها نیز ممکن است در فرایند برگزاری انتخابات از دورههای گذشته وجود داشته باشد که باید از همین الان با تجربهای که وجود دارد روی آن فکر شود و فرصت مناسبی است که در رابطه با برخی از موانع آسیبها و مشکلات برنامه ریزی لازم صورت گیرد.
وی عنوان کرد: در بحث تبلیغات و مصادیق تبلیغاتی که در قانون آمده خلاهای قانونی وجود دارد و زمانی که بحث تبلیغات انتخابات میشود با مشکلات حقوقی مربوط به انتخابات مواجه میشویم که موجب گلایه از سوی ستادها و به نوعی مردم میشود و بنابراین باید در رابطه با نوع تبلیغات از هم اکنون روی آن کار شود و در خصوص فضای مجازی نیز برنامه ویژهای را باید دنبال کرد که بتوان فضای مجازی سالمی را در بحث انتخابات داشته باشیم.
طالبی در خصوص تعداد شعب ثبت نام و رای گیری در انتخابات گفت: باید دو نکته در پیش بینی شعب رأی مورد توجه باشد ابتدا پراکندگی مناسب این شعب هست که بهترین دسترسیها را برای مردم فراهم کند، مردم به راحت ترین شکل در پای صندوقهای رای حاضر شوند و امکانات لازم درشعب ثبت نام اخذ رای فراهم شود.
وی ادامه داد: نکته دیگری که بایسد مورد توجه قرار گیرد این است که به راحتی سراغ افزایش تعداد شعب نرویم و صرفا افزایش شعبه برای مواردی باشد که اضطرار وجود دارد چرا که کشور در شرایطی است که باید حداکثر صرفه جویی در هزینهها را داشته باشیم و میتوان از تجربه انتخابات گذشته نیز استفاده کرد تا شعبههایی که رای دهنده کمتری داشته و یا در مکان مناسبی مستقری نبودهاند را کاهش داد.
وی با بیان اینکه در بحث اطلاع رسانی نیز سازماندهی مناسبی مورد نیاز است، گفت: باید حداکثر مشارکت رسانه ها خبرنگاران و رسانه های مکتوب، فعالان فضای مجازی در بحث انتخابات با هدف افزایش مشارکت مردم در انتخابات وجود داشته باشد که این مورد نیازمند برنامه ویژه ای است که کمیته اطلاع رسانی ستاد انتخابات باید با جدیت این موضوع را مورد پیگری قرار دهد.
استاندار یزد بر تعامل موثر و مثبت ستاد انتخابات استان و هیئت نظارت شورای نگهبان تاکید کرد و افزود: به منظور تعامل و همکاری و حل بسیار از مسائل بر برگزاری جلسات مشترک بین ستاد انتخابات و هسئت نظارت بر انتخابات استان تاکید میشود تا تفاسیر مختلف از قانون و مسائل دیگر از هم اکنون مورد بررسی قرار گیرد و از هر گونه اختلاف جلوگیری شود.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
- مدیران غیرپاسخگو معرفی میشوند/ ضرورت پرهیز از اقدامات نمایشی در حوزه جوانان
- ۸۲۰ شعبه اخذ رأی برای انتخابات مجلس در استان یزد پیشبینی شده است
- خروجی برنامههای اشتغالزایی استان مطابق برآوردها نیست/ حل مشکل اشتغال ماموریت همه دستگاههاست
- جوانان محور برنامههای استان یزد هستند
- مصادیق رجل سیاسی و مذهبی برای کاندیداهای ریاست جمهوری تعیین شد + جزئیات
- آقای جهانگیری یادتان هست؟
- استانی شدن انتخابات مجلس چه تبعاتی دارد؟
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|