گروههای تکفیری توسط خاندان سلطنتی عربستان سعودی تغذیه میشوند/ گزارش یازده سپتامبر را منتشر کنید/ عربستان حامی تروریستهاست، نه ایران
به گزارش یزد آوا، «جرالدو ریورا» کارشناس و مجری برجسته شبکه فاکسنیوز این هفته در اظهاراتی جنجالبرانگیز، به انتقاد شدید از ریاض و حامیان آن پرداخت و گفت بزرگترین تهدید برای آمریکا، عربستان و تفکرات افراطیای است که این کشور تبلیغ میکند.
وی در ابتدای این برنامه در پاسخ به این سوال که آمریکاییها چرا و چقدر باید از دستیابی ایران به بمب اتم نگران باشند، گفت: «آیا شما از بمب اتم پاکستان یا بمب اتم هند میترسید؟»
او سپس در جواب «اریک بولینگ» مجری برنامه که گفت هند غربی شده و پاکستان هم به همین سو میرود، اما ایران به دنبال نابودی اسرائیل و آمریکاست، گفت: «فکر میکنم تمام اینها پروپاگاندایی است که سعودیها به خورد شما دادهاند.»
وی افزود: «فکر میکنم منشا تمام شرارتها عربستان سعودی است. اگر هم بخواهیم دلیل آن را توضیح دهیم، باید گفت که سوابق، نقطه نظر من را تائید میکند.»
ریورا در جواب بولینگ که از اظهارات وی ناخرسند شده و تلاش کرد صحبتهای او را قطع کند، گفت: «من در سال 1998 بر سر مسئله بمبگذاری سفارت آمریکا (توسط القاعده) در آفریقا بودم، من «یواساس کول» (USS Cole) (حمله القاعده به ناو آمریکایی در یمن) را پوشش خبری دادم، ما یازده سپتامبر را مشاهده کردیم.»
وی افزود: «مهاجمین یازده سپتامبر چه کسانی بودند؟ 15 تای آنها سنی (تکفیری) بودند، در کول هم سنی بودند، در سفارت هم سنی بودند... بگذار حرفم را تمام کنم. همه آنها سنی بودند، همه آنها از عربستان سعودی بودند.»
این کارشناس آمریکایی با بیان اینکه عربستان سعودی تفکری افراطی را تغذیه مالی میکند، در مورد نمایندگان این تفکر گفت تکفیریها «الشباب، النصره، القاعده، داعش، بوکوحرام هستند. اینها چه کسانی هستند؟ همه اینها افراطیهایی هستند که هیچ ربطی هم به ایران ندارند و توسط عربستان سعودی تغذیه میشوند.»
وی با «چرند» خواندن ادعای بولینگ که تلاش کرد این گروهها را با ایران ارتباط دهد، گفت: «ایرانیها القاعده را تغذیه میکنند؟ این درست نیست. القاعده، الشباب، النصره، بوکوحرام، القاعده... اینها هیچ فرقی با هم ندارند، همه آنها سنیهای افراطی هستند، که منابع مالی آنها توسط بخشی از خاندان سلطنتی عربستان سعودی تأمین شده است.»
او سپس در خصوص نقش عربستان در عملیاتهای تروریستی از جمله حملات یازده سپتامبر 2001 به برجهای تجارت جهانی نیویورک گفت: «من درخواست میکنم آن بخشی از گزارش یازده سپتامبر را که در مورد مشارکت سعودیها و خاندان سعودی در یازده سپتامبر است و هنوز طبقهبندیشده مانده، منتشر کنند.»
وی افزود: «افراطیگری سنی، الشباب، بوکو حرام، داعش، القاعده، خود اسامه بن لادن، همه سعودی هستند. چطور میشود که ناگهان ایران تهدیدی برای بقای آمریکا میشود؟ ایران و شیعه هیچ ارتباطی با این مسئله ندارد.»
ریورا در ادامه با بیان اینکه ادعاها در مورد حمایت ایران از تروریسم «مضحک» است، گفت او هم قطعا با بمب اتم و اشاعه هستهای مخالف است، اما نمیتوان به سادگی عنوان کرد که ایران و شیعیان مهمترین تهدید هستند.
وی افزود: «آقایان خانمها، مستقیم با شما صحبت میکنم. الشباب، النصره، داعش، القاعده، بوکوحرام، افراطیگری سنی، هیچ ارتباطی با ایران ندارد.»
او سپس خطاب به بولینگ و همفکران وی گفت: «شماها دلال نفت هستید و چند دهه است که دستتان با سعودیها در یک کاسه است.»
سابقه انتقاد از نقش سعودیها در گسترش تفکر وهابیت در جهان
این اولین بار نیست که برخی کارشناسان و چهرههای سرشناس غربی خط رسمی رسانههای غالب را شکسته و به انتقاد از نقش مخرب عربستان سعودی میپردازند.
«وسلی کلارک» فرمانده اسبق فرماندهی کل نیروهای ناتو هم اسفند ماه سال گذشته به نقش متحدان آمریکا در شکلگیری گروه تروریستی «داعش» اذعان کرد و گفت این گروه با هدف مبارزه با حزبالله لبنان شکل گرفت.
این ژنرال بازنشسته آمریکایی که هفته گذشته در مورد درخواست باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا از کنگره برای دریافت مجوز مبارزه با داعش، با شبکه سیانان گفتوگو میکرد، گفت: «ببینید، داعش با منابع مالی دوستان و متحدان ما شکل گرفت... چراکه وقتی شما کسانی را میخواهید که باید تا پای مرگ با حزبالله بجنگند، نمیتوانید اطلاعیه بدهید و بگویید بیائید در جنگ ثبت نام کنید، چون میخواهیم جهان را به مکانی بهتر تبدیل کنیم، بلکه شما میروید دنبال آدمهای متعصب، میروید دنبال بنیادگراهای مذهبی، چون آنها هستند که حاضرند با حزبالله مبارزه کنند.» (جزئیات بیشتر)
جو بایدن معاون رئیسجمهور آمریکا نیز ژیش از این در سخنانی که بسیار خبرساز شد و وی را به سه باز عذرخواهی وادار کرد، اذعان کرده بود که متحدان آمریکا در خاورمیانه برای تغییر نظام در سوریه، به شکلگیری گروههای تروریستی کمک کردهاند.
وی که مهر ماه سال گذشته در دانشگاه «هاروارد» درباره روابط خارجی سخنرانی میکرد، در مورد تحولات سوریه گفت: «گلایه همیشگی من این بود که بزرگترین مسئله ما متحدانمان هستند. متحدان ما در منطقه، بزرگترین مسئله ما در سوریه بودند.»
معاون رئیسجمهور آمریکا افزود: «ترکها دوستان فوقالعادهای هستند و من همیشه روابط بسیار خوبی با اردوغان داشتهام و زمان زیادی را با او گذراندهام. سعودیها، اماراتیها و بقیه. آنها چه کار میکردند؟ آنها آنقدر مصمم به کنار زدن اسد و در اصل یک جنگ نیابتی شیعی-سنی بودند... که صدها میلیون دلار و دهها و صدها هزار تن تسلیحات را برای هر کسی که با اسد میجنگید، روانه کردند، بدون در نظر گرفتن اینکه افرادی که در حال دریافت این کمکها بودند، النصره، القاعده و عوامل افراطگرای جهادی بودند که از دیگر بخشهای جهان آمدهاند.»
منبع: فارس
مطالب مرتبط:
- آمریکا به قدرت ایران تن داده است/ آل سعود در معرض اضمحلال
- حذف ولیعهد شاه عربستان و انتصابات تازه/ پسر شاه، جانشین ولیعهد شد/ پایان ۴۰ ساله وزارت سعودبنفیصل
- روایت خلبان ایرانی پرواز یمن از تلاش جنگندههای سعودی برای فرود هواپیما
- کاردار عربستان به وزارت خارجه فراخوانده شد/ انصارالله: عبدالله صالح متحد ما نیست/ 4100 کشته و زخمی در ادامه حملات
- آمادگی شرکتهای زیارتی برای بازپسدهی هزینه عمرهگزاران/ سرگیری سفر عمره برای امسال غیرمحتمل است
- طوفان ملت
- ائتلاف عربی به سرکردگی سعودی پایان عملیات "طوفان قاطعیت" را اعلام کرد
- نصب تذکر رهبری جلوی چشم سعودیها+عکس
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|