شناسه : 11305216
دکتر خواجه سروی:

گشایش راه‌های مقاوم‌سازی اقتصاد ، نیازمند دولتی مقتدر است/ مدل‌های ناسازگار با اقتصاد مقاومتی از رده خارج شوند


دکتر خواجه سروی معاون سابق فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با بیان اینکه گشایش راه های «مقام سازی اقتصاد» درشرایط تحریم سخت نیازمند دولتی مقتدر و منسجم است گفت:دولت در برخی مسائل پیش پا افتاده ضعیف عمل می کند و درحوزه «اقتصاد مقاومتی» قطعاًً نمی تواند تمرکز داشته باشد.

به گزارش یزد آوا، دکترغلامرضا خواجه سروی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا درخصوص راهکارهای دست یابی به اهداف اقتصاد مقاومتی گفت: باید پذیرفت با این شکل کار کردن دولت و بخشی از مجلس، اهداف «اقتصاد مقاومتی» به صورت مطلوب محقق نمی شود.

 

معاون سابق فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با اشاره به این که از زمان طرح مبحث «اقتصاد مقاومتی» توسط مقام معظم رهبری، ادبیات نسبتاً خوبی در محافل دانشگاهی و بخش هایی توسط حوزویان جمع آوری و تدوین شده است افزود: خوشبختانه در محافل آکادمیک کشورمان به این امر مهم توجه شد و تلاش دانشمندان در عملیاتی کردن  مقاوم سازی اقتصاد داخلی به ثمر نشست.

 

دکتر خواجه سروی با عنوان این مطلب که ضعف دولت در اجرای ابعاد سیاست های اقتصاد مقاوتی در جامعه کاملاً مشهود است گفت: متاسفانه دولت در طول این سال ها  بر خلاف آنچه که انتظار می رفت به رویکرد اقتصاد مقاوتی توجه شایانی نکرده و حرکتی جدی در این زمینه از سوی دولت آغاز نشده است.

 

وی مسئول اصلی بی توجهی به مقاوم سازی اقتصاد را صرفاً متوجه دولت  دانست و خاطر نشان کرد: در شرایطی که دولت کنونی از اقتدارو اختیارات لازم و کافی در اجرای این طرح برخور دار است  اما نه تنها از اندیشه صاحبنظران و کارشناسان در پویایی اقتصادی بهره نمی برد بلکه صرفاً به نمایشی از سر دادن شعار ها و نامه ها در مراسم ها توسط مقامات رسمی  تن داده است.

 

استاد دانشگاه علامه طباطبایی تهران  تاکید کرد: دولت بایستی به نحو ممکن قوانین و موسسات مزاحم در تحقق این امر را تعیین تکلیف کند و با اعمال  مقررات برای اقتصاد مقاومتی راهکار ها در اجرا شروع کند.

 

وی بهترین راهکار در حال حاضر برای کمک به تحقق «اقتصاد مقاومتی» بررسی زمینه‌های ایجاد آن دانست و گفت: مدل‌هایی که هیچ سازگاری با اقتصاد مقاومتی ندارد باید هر چه سریع‌تر از رده خارج و جایگزین مناسبی برای آن در نظر گرفته شود.

 

خواجه سروی عنوان کرد: کلی‌گویی و جا زدن کارهای عادی روزمره با نام «اقتصاد مقاومتی» هیچ دردی از مشکلات اقتصادی کشور رفع نمی‌کند.

 

وی با بیان اینکه  شرایط تحریم بهترین فرصت برای  ایجاد زیر ساخت هایی در مقاوهم سازی اقتصاد را فراهم کرده است گفت: اگرچه سخترین تحریم در طول 50 سال علیه کشور ایران اعمال شده است اما دولتمردان بایستی با آگاهی از این شرایط به نحوی مطلوب شرایط  مقام سازی صنعت اقتصاد را در جامعه مهیا کنند.

 

معاون سابق فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با بیان اینکه  گشایش راه های مقاوم سازی اقتصاد درشرایط تحریم سخت نیازمند دولتی مقتدر ومنسجم است  افزود:متاسفانه دولت یازدهم در برخی مسائل پیش پا افتاده ضعیف عمل می کند و درحوزه «اقتصاد مقاومتی» قطعاً نمی تواند تمرکز داشته باشد.

 

وی معجزه دولت در ادعای کاهش تورم ۴۰ درصد به کمتر از ۱۶ درصد را صرفاً بر روی کاغذ دانست و گفت: گر چنیین ادعایی صحت داشته باشد و بر اساس مشاهدات و مستندات انجام شده باشد قطعاً تاثیر آن در زندگی مردم نمایان  می شود.

 

وی با بیان اینکه متاسفانه در مایحتاج روزمره مردم شاهد کاهش قیمت نیستیم و افزایش قیمت در زندگی روزمره مردم ملموس تر است افزود: جای تاسف است که این افزایش قیمت مکرراً از طرف دولت اعمال شده است نه تولید کننده و امروز سبد خالی خانوار گویای وضعیت اقتصادی است.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.