شناسه : 11319204
گزارش/

"تکذیب پشت تکذیب" عاقبت آمار تورمی که روحانی اعلام کرد/ وقتی دولت یازدهم هم به "آمار بازی" مبتلا می شود


ارائه آمار های متناقض از میزان تورم توسط دولتی ها در روزهای اخیر بیش از آنکه یک ارائه آمار دقیق باشد به بازی با اعداد آماری شباهت دارد.

به گزارش یزد آوا، در حین برگزاری همایش روز ملی مهندسی دکتر حسن روحانی زمانی که از میزان کاهش تورم در کشور خبر داد، نگاه ها را بار دیگر به خود جلب کرد. این نگاه ها این بار توام با تعجب بود زیرا رئیس جمهور از مسئله ای خبر می داد که حتی اعضای دولت نیز به آن اعتقادی نداشتند!

 

دکتر روحانی در جریان این همایش گفته بود: آمار دیروز مرکز آمار نشان می دهد که تورم بهمن ماه صفر بوده است.

 

 

رئیس جمهور کشورمان تاکید کرد: همه اقتصاددانان می دانند که ماه بهمن و اسفند دو ماهی است که بیشترین تورم را دارد. سال گذشته تورم بهمن ۵.۵ درصد بود و من در جلسات اقتصادی که هر ۲ ماه یکبار با حضور اقتصاددانان شرکت می‌کنم، هیچکس پیش‌بینی نمی‌کرد که تورم بهمن ماه صفر باشد و این اولین‌بار است که در کشور چنین چیزی را شاهدیم که کار عظیم و بزرگی است.

 

آمار صفر درصدی اعلام شده از سوی رئیس جمهور در حالی مطرح شد که آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران در خصوص تورم بهمن ماه اعداد دیگری را نشان می دهد!

 

 

بر اساس گزارشی که مرکز آمار ایران ارائه کرده است میزان تورم در بهمن ماه امسال 15.8 درصد بوده است که دقیقا 15.8 با آماری که رئیس جمهور اعلام کرده تفاوت دارد.

 

ارائه آماری متفاوت توسط معاون رئیس جمهور

 

داستان تناقضات عجیب در ارائه آمار تورم توسط دولتی ها با سخنان اسحاق جهانگیری در این خصوص تکمیل شد.

 

بر اساس این گزارش، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در سخنانی بیان داشت: در 18 ماه اخیر با سیاستی که عمده‌ترین جهت‌گیری آن حاکمیت انصباط پولی و مالی در کل تصمیم‌گیر‌ی‌های دولت بود و دولت را از یک دولت منضبط که به هر میزان که می‌خواست در منابع بانک مرکزی و دیگر منابع دست می‌برد، تبدیل به یک دولت منضبط شد.

 

وی افزود: نتیجه این سیاست‌گذاری‌های دولت کاهش تورم که بالای 40 درصد در مهر ماه 1392 به تورم 15.4 یا 15.7 درصد در بهمن ماه امسال بود.

 

 

جهانگیری تصریح کرد: سال گذشته رئیس‌جمهور در هنگام تحویل لایحه بودجه در مجلس تورم 25 درصد را در انتهای امسال پیش‌بینی می‌کرد.

 

وی اظهار داشت: رونق تولید، رونق اقتصادی و خروج از رکود در دستور کار ما قرار گرفت و رشد اقتصادی کشور که در سال 91 که 6.8- بود در نیمه اول سال 92 باز هم منفی بود با تلاش و سیاست‌گذاری‌ها از رکود خارج شدیم.

 

ضربه به اعتماد عمومی

 

بدون شک یکی از ایده آل ها برای اقتصاد کشور این است که تورم به حداقل میزان خود برسد تا که شرایط زندگی مردم بتواند روی روال عادی افتاده و زندگی برای خانواده ها راحت تر شود.

 

اما آنچه که در این میان نگران کننده است ارائه آمار های متناقض از میزان تورم توسط دولتی هاست که بیشتر به بازی با اعداد آماری شباهت دارد.

 

ارائه آمار صفر درصدی توسط رئیس جمهور در حالی که مردم به راحتی می توانند در خرید های روزمره خود متوجه شوند که این آمار نمی تواند دارای توجیه علمی باشد، قطعا به اعتماد عمومی ضربه جدی خواهد زد.

 

حال اگر این اعداد و ارقام توسط دیگر اعضای دولت به صورت متناقض ارائه شود وضعیت نابسمان تری را به وجود می آورد که بررسی های جدی تری را در این زمینه می طلبد.

منبع: مرصاد نیوز




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.