شناسه : 25480069
در طی 27 سال؛

10 هزار نوزاد در پژوهشکده علوم تولید مثل استان یزد متولد شدند


مرکز ناباروری سال 68 در استان راه اندازی شد و اکنون این مرکز با همراهی پروفسور «عباس افلاطونیان» و دیگر متخصصان به پژوهشکده علوم تولید مثل ارتقا یافته است و برای درمان ناباروری از بهترین و تازه‌ترین دستاوردها بهره می‌گیرند.

به گزارش یزد آوا، امروزه ناباروری مشکل بسیاری از زوج‌های جوانی است که برای درمان آن و فرزندآوری، به روش‌های جدید و تکنیک‌های علمی به روز دل می‌بندند و برای رسیدن به این هدف هزینه‌های سنگینی را متحمل می‌شوند.

ناباروری یا همان نازایی محصول تغییر سبک زندگی، مصرف غذاها و داروهای شیمیایی و محیط پر از تنش و استرس است. محققان و متخصصان علوم تولید مثل آخرین دستاوردهای درمان ناباروری را بررسی می‌کنند تا بذر امیدی را در دل زوج‌های نابارور بکارند.

در کشور 70 مرکز درمان ناباروری وجود دارد که زوج‌های نابارور را درمان می‌کنند. مرکز ناباروری سال 68 در استان راه اندازی شد و اکنون این مرکز با همراهی پروفسور «عباس افلاطونیان» و دیگر متخصصان به پژوهشکده علوم تولید مثل ارتقا یافته است و برای درمان ناباروری از بهترین و تازه‌ترین دستاوردها بهره می‌گیرند.

پژوهشکده علوم تولیدمثل، میزبان 6 هزار زوج نابارور

در 6 ماه اول سال 95 بیش از 6 هزار زوج نابارور برای بهره گیری از آخرین تکنیک‌های علوم تولید مثل و روش‌های نوین ناباروری به این مرکز مراجعه کرده و پذیرش شده‌اند. طبق آخرین آمارها تاکنون 10‌هزار نوزاد به کمک این تکنیک‌ها در این مرکز به دنیا آمده اند.

 

مدیر پژوهشکده علوم تولید مثل در مصاحبه با همشهری گفت: عمده ترین درمان‌های ناباروری «ای،فی،اف، میکرواینجکشن» است که تا 30‌درصد این درمان‌ها موفقیت آمیز بوده است.

«محمد علی عبدلی» افزود: این پژوهشکده در بخش‌های مختلف شامل کلینیک‌های درمانی، اتاق‌های عمل، آزمایشگاه‌های تخصصی و اتاق‌های بستری و مشاوره است.

وی ادامه داد: هرچند فضای این پژوهشکده بسیار کوچک است ولی پذیرای تعداد زیادی از زوج‌های نابارور بومی و غیر بومی است.

به گفته وی، برای توسعه فضای فیزیکی این مرکز با همراهی یک خیر یزدی زمینی به مساحت 18‌هزار متر مربع در اختیار این پژوهشکده قرار گرفته که ساخت آن تاکنون پیشرفت خوبی داشته و تا 2سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد. مدیر این پژوهشگاه می‌گوید: پیش بینی می‌شود با توسعه فضای فیزیکی و اجرای بسته حمایتی برای زوج‌ها، آمار پذیرش زوج‌های نابارور 2 برابر شود.

 

عبدلی تصریح کرد: این مرکز با تکنیک‌های، «ای، فی،‌اف، میکرواینجکشن، سلول‌های بنیادی و جنین آزمایشگاهی» زوج‌های نابارور را درمان می‌کند.

وی اظهار می‌کند: این مرکز علاوه بر زوج‌های نابارور یزدی، زوج‌هایی از استان‌های جنوب شرق کشور و کشورهای خارجی مانند عراق، ترکیه و آسیایی را پذیراست که می‌توان گفت تقریبا 90‌درصد از بیماران مراجعه کننده این مرکز غیر‌بومی هستند.

وی عنوان کرد: متخصصان و کارشناسان این مرکز علاوه بر درمان، در زمینه پژوهش و تحقیق درباره محورهای مهمی مانند سلول‌های بنیادی، ژنتیک وتکنیک‌های نوین ناباروری فعالیت دارند که مطالعات و نتایج آن‌ها در مقالات داخلی و خارجی چاپ شده است.

بهره‌گیری از 50 درصد پژوهش‌ها در درمان

مدیر پژوهشکده علوم تولید مثل اظهار کرد: پژوهش‌ها و تحقیق متخصصان و پژوهشگران پژوهشکده دارای سطح علمی بالایی است به‌طوری که در مجلات داخل و خارج هم بازتاب خوبی داشته است.

عبدلی عنوان کرد: بعضی پروژه‌ها و پژوهش‌های علمی با همکاری مشترک کشورهای ایتالیا، انگلیس و دیگر مراکز صاحب نام داخل اجرا شده به‌طوری که تا 50 درصد این پژوهش‌ها در عمل برای درمان استفاده شده است.

 

وی مهم ترین عناوین پژوهش‌های انجام شده در 6 ماه اول سال در مرکز را بررسی پارامترها و اندکس‌های اسپرم، مقایسه انواع روش‌های تحریک تخمک،بررسی ژن‌های مربوط به ناباروری و همچنین امواج مغناطیسی بر روی بلوغ آزمایشگاهی تخمک نام می‌برد.

وی بیان کرد: تحقیق درباره فاکتورهای ای،فی،اف و مطالعات حیوانات آزمایشگاهی، بررسی نتایج حاملگی در شرایط گوناگون و بررسی تاثیر سلول‌های بنیادی بر فرایند تولید مثل از دیگرپژوهش‌های این مرکز است.

پذیرش 90 درصد زوج‌های غیر بومی

رئیس پژوهشکده علوم تولید مثل گفت: با بهره‌گیری از آخرین تکنیک‌های باروری، تاکنون بیش از ١٠ هزار نوزاد در پژوهشکده تولید مثل استان به دنیا آمده اند که شاخص ترین این تکنیک‌ها«ای،فی، اف » بوده است.

افلاطونیان بیان کرد: 30 درصد این تکنیک‌ها موفقیت آمیز بوده و باعث شده این مرکز از سال 77 به بعد به عنوان قطب درمان ناباروری کشور معرفی شود و تاکنون موفقیت‌های خوبی در عرصه علمی هم‌تراز با مراکز پیشرفته دنیا داشته است.

 

وی با بیان این‌که در کل کشور 70 مرکز درمان ناباروری در اختیار زوج‌های نابارور است می‌افزاید: این مراکز با کمک بهترین تکنیک‌های علمی این زوج‌ها را درمان می‌کنند.

افلاطونیان ادامه داد: این پژوهشکده به دلیل هزینه‌های پایین، پذیرای 90 درصد از زوج‌های غیر بومی از نقاط مختلف است.

افلاطونیان با بیان این‌که تا کنون 130 طرح تحقیقاتی از سوی این مرکز ارائه و مقالات زیادی چاپ شده است می‌گوید: این پژوهشکده تا کنون6کنگره ملی و بین المللی با حضور محققان و اندیشمندان علوم تولید مثل و ناباروری برگزار کرده است و فروردین سال آینده هفتمین کنگره بین المللی آن برگزار خواهد شد.

استفاده از  ظرفیت‌های توریست‌ درمانی در استان

رئیس پژوهشکده علوم تولید مثل معتقد است که تنها 10 درصد زوج‌هایی که برای درمان به این مرکز مراجعه می‌کنند بومی هستند و بعضی از آنها نیاز به درمان فوری ندارند و با درمان دارویی اندکی درمان می‌شوند.

«عباس افلاطونیان» ابراز کرد: تنها 10 درصد از زوج‌های نابارور به درمان‌های پیشرفته مانند ای،وی،اف نیاز دارند.

وی تصریح افزود: یزد ظرفیت تبدیل شدن به قطب و مرکز آزاد درمانی را دارد و باید از ظرفیت‌های «توریسم درمانی» استان هم به‌شکل مطلوب تر استفاده شود. «افلاطونیان» اظهار می‌کند: با توجه به بسته حمایتی دولت برای زوج‌های نابارور و پرداخت 85 درصد از هزینه‌های مالی درمان ناباروری آمار مراجعه به این مرکز 2 برابر خواهد شد.

انتهای پیام/

همشهری




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.