11.5 ميليون جوان كشورمان در سن ازدواج/ 60 درصد از مطلقههای کشور دختران زیر 30 سال بودهاند!
به گزارش یزد آوا، محمود گلزاري در گردهمايي خيرين ازدواج استان يزد كه با حضور مسئولان، كارشناسان و جمعي از خيرين استان در باغ دولت آباد برگزار شد، با اشاره به روايتي از پيامبر اكرم(ص) در مورد اهتمام به امور مسلمين، يكي مهمترين مسائل جامعه را موضوع تشكيل و تحكيم بنيان خانواده خواند و گفت: قران كريم به كرات اهميت خانواده به عنوان مكاني براي رشد و تربيت صحيح فرزندان و محل آرامش افراد را يادآور شده است.
وي ادامه داد: امروزه منابع علمي نيز بر نقش موثر ازدواج موفقيتآميز و تشكيل خانوادهاي سالم در سلامت و مصونيت انسانها در برابر آسيبهاي اجتماعي اذعان و اقرار دارند و روانشناسان دنيا نيز در آخرين رويكردشان كه روانشناسي مثبت است، خانواده را مهمترين كانون افزايش دو مقوله مهم يعني هيجانات و صفات مثبت ميدانند.
گلزاري به برنامه و نقشه دشمنان در دهههاي اخير عليه مسائل دين نيز اشاره و عنوان كرد: يكي از راههاي مبارزه با دين از سوي دشمن مبارزه با مقوله خانواده از روشهاي گوناگوني مانند تلاش براي تجرد جوانان، تلاش براي سهولت در امر طلاق زوجين و مواردي از اين قبيل است.
وي به تلاشهاي صورت گرفته و در دست اقدام براي تحكيم بنيان خانواده در بين كشورهاي اسلامي اشاره و در اين باره از برگزاري سمينار وزاري فرهنگ كشورهاي اسلامي پيرامون موضوع خانواده كه آبانماه در كشور قطر برگزار خواهد شد، خبر داد و گفت: بحث تحكيم بنيان خانواده نه تنها در بين كشورهاي اسلامي بلكه بايد در تمامي ادان الهي مورد اهتمام و توجه قرار گيرد.
مشاور وزير ارشاد با بيان اين كه در حال حاضر 11.5 ميليون جوان زير 35 سال كشورمان در سن ازدواج هستند، گفت: در سال گذشته تنها 800 هزار مورد ازدواج در كشورمان اتفاق افتاده، ضمن اين كه در اين مدت 160 هزار مورد طلاق نيز به ثبت رسيده است.
وي ادامه داد: 15 درصد از طلاقهاي كشور مربوط به سال اول ازدواج بوده است و 60 درصد از مطلقهها نيز دختران زير 30 سال بودهاند.
گلزاري با نگرانكننده خواندن آمارهاي موجود در مورد ازدواج و طلاق در كشور، هشت چالش در مورد ازدواج از قبل از اين رويداد تا پس از طلاق را متذكر شد و گفت: نكته اول در اين حوزه تجرد جوانان است كه علل مختلفي دارد.
وي مهمترين علت تجرد جوانان را مشكلات اقتصادي و شغل بنا بر اعلام 60 درصد از پسرهاي مجرد، مشكل همسريابي به عنوان يكي ا مهترين علل ذكر شده از سوي دختران، آداب و رسوم نامناسب در مورد ازدواج، بياعتمادي به طرف مقابل و بيمسئوليتي طرفين در قبال زندگيشان ذكر كرد.
وي رفع اين موانع ازدواج را در گروي تشكيل كارگروههايي براي رفع مشكلات اقتصادي، همسرگزيني و فرهنگسازي در رابطه با اهميت ازدواج در بين جوانان ذكر كرد.
عضو كميسيون اجتماعي و فرهنگي شوراي عالي انقلاب فرهنگي موضوع همسريابي را به تنهايي يك چالش مهم در بحث ازدواج خواند و ادامه داد: مشاوره براي انتخاب صحيح همسر نكتهاي است كه بايد از طريق مشاوران و كارشناسان به جوانان در شرف ازدواج آموزش داده شود.
وي مقطع پنج سال اول زندگي زوجين را به عنوان پرطلاقترين دوره در باب اهميت و حساسيت با پنج سال ابتدايي زندگي كه بيشترين مرگ و مير نوزادان را در ببرميگيرد، مقايسه كرد و گفت: هر چند زوجين از لحاظ سني نيازمند مراقبت نيستند ولي سن ازدواج آنها در اين سالها بسيار پايين است و نيازمند مراقبت شديد هستند.
وي معتقد است كه همانطور كه براي نوزاد در اين مقطع براي مقابله با بيماريها واكسن تهيه ميشود، براي زوجهاي جوان نيز در اين سالهاي ابتدايي زندگي بايد بستههاي آموزشي خاصي تهيه شود.
گلزاري مداخله و مشاورههاي بعد از اختلاف و همچنين مداخلات قبل از دادگاه را نيز از نكات مهم و موثر در صيانت از خانوادهها برشمرد و گفت: در واقع مشاوران به دنبال راهكار براي رفع مشكل و ادامه زندگي هستند ولي در دادگاهها به دنبال مقصر و محكوم شدن افراد هستيم.
وي اصلاح آداب و رسوم اشتباه و مانع ازدواج را يكي ديگر از نكات در اين حوزه ذكر كرد و گفت: اين موضوع بايد در تمامي استانها از سوي كارشناسان بررسي، شناسايي و آموزش و فرهنگسازي در جوامع محلي رفع شود.
مشاور امرو جوانان و خانواده وزير ارشاد رفع قوانين مشكلآفرين حقوقي را نيز يكي ديگر از موضوعات مهم در اين مقوله عنوان كرد و آخرين چالش در حوزه ازدواج را مديريت بعد از طلاق خواند و در اين باره گفت: در اين رابطه بايد روي موضوعاتي مانند بازگرداندن زنان مطلقه به همسرانشان در صورت واجد شرايط زندگي بودن و فرهنگسازي در مورد ازدواج با افراد مطلقه، فرهنگسازي شود.
گلزاري در پايان نيز خاطرنشان كرد: به نظر ميآيد كه مجمع خيرين ازدواج استان بايد در فراتر از يك مجمع خيري عمل كند و با عناوين نظير مجمع يا بنياد تحكيم خانواده در قالب ساختاري غير دولتي در سه حوزه اقتصادي،آموزش و مشاوره و نيز فرهنگسازي، زمينهي ترويج ازدواج و صيانيت از بنيان خانوادهها را رقم بزند.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
- قریب به 13 میلیون نفر در سن ازدواج هستند/ دنبال گسترش مراکز مشاوره ازدواج هستیم
- جوانان یزدی از ازدواج چه میگویند؟!
- ازدواج؛ از نشانههای خداوند/ معیار انتخاب همسر/ آثار سوء آداب و رسوم غلط در ازدواج
- باید برای ازدواج جوانان برنامهریزی کرد/ رسانهها موجب وحدت و یکپارچگی باشند
- عروسیهای غیر اسلامی از معضلات جامعه/ تأثیر «امر و نهی زبانی» از مشت پولادین حکومتها بیشتر است
- دولت بیشترین مسئولیت را در رابطه با ازدواج آسان دارد/ صدا و سیما، زندگی بدون تشریفات را به نمایش بگذارد
- مشغول کردن جوانان به ادامه تحصیل و ارتباطات نامشروع هدف دشمن برای از بین بردن شوق ازدواج
- برگزاری مراسم ازدواج زوج جوان یزدی در جوار مزار شهید همت + تصاویر
- افزایش 12 درصدی طلاق در یزد/ از هر 6 ازدواج در یزد یک مورد به طلاق میانجامد
- آموزشهای قبل از ازدواج دغدغه والدین باشد/ فراوانی طلاق در یزد همچنان نگران کننده است
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|