شناسه : 36546679
مدیر آب و خاک سازمان جهادکشاورزی استان یزد:

22 درصد کل طول قنوات استان یزد در معرض خطر سیل قرار دارند


مدیر آب و خاک سازمان جهادکشاورزی استان یزد گفت: طبق آمار موجود 22 درصد از كل طول قنوات استان در معرض مستقيم خطر سيل قرار داشته كه لازم است اين قسمت از مسير قنوات ايمن سازی شود.

سیدعلی اصغر مصطفوی در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، در خصوص تاثیر بارش و سیلاب‌های اخیر بر قنات‌های استان گفت: اکثر قنات‌های هوابین استان در اثر بارش‌های اخیر افزایش آبدهی داشته ولی اینکه این بارش ها توانسته باشد کمبود آب سفره های آب زیرزمینی استان را جبران کرده باشد امری دور از ذهن است.

وی ادامه داد: این بارش‌ها شاید بخش کوچکی از بیلان منفی آب‌های زیر زمینی استان را تأمین کرده باشد، با این حال جمع بندی مطالعات شرکت آب منطقه‌ای در آینده میزان تأثیر بارندگی‌های اخیر بر سفره‌های آب زیر زمینی را دقیقاً مشخص می‌کند.

تاثیر مثبت بارندگی‌ها بر قنوات واقع در مناطق کوهستانی

مدیر آب و خاک سازمان جهادکشاورزی استان یزد عنوان کرد:  عمده قنوات استان یزد در مناطق كوهستانی واقع شده‌اند که آبدهی آنها تحت تأثیر شدید نزولات جوی و بارندگی قرار دارد و به همین دلیل بارندگی‌های اخیر تأثیر مثبتی بر آبدهی آنها داشته ولی از آنجا که این افزایش در فصل آبیاری صورت نگرفته تأثیر چندانی در تأمین اب کشاورزی نداشته و بیشتر به تغذیه سفره‌های پایین دست کمک نموده است.

مصطفوی ادامه داد: بارندگی های خوبی که در استان‌های همجوار فارس و اصفهان اتفاق افتاده تا حدی در بهبود آبدهی قنوات شهرستان‌های مجاور از جمله خاتم و ابرکوه تأثیر داشته است.

تامین‌ 20 درصد آب مصرفی کشاورزی استان از قنوات و چشمه‌ها

وی تصریح کرد: متوسط آبدهی هر قنات تا قبل از بارندگی‌های اخیر در استان یزد 2 لیتر در ثانیه برآورد شده است و از مجموع دو هزار و 630 رشته قنات استان 170 میلیون متر مکعب در سال آب استحصال می‌شود.

 مدیر آب و خاک سازمان جهادکشاورزی استان یزد با بیان اینکه در مجموع حدود 20 درصد از آب مصرفی در بخش کشاورزی استان یزد از این قنوات و چشمه ها تأمین می‌شود، افزود: حدود 82 درصد آبهای استحصالی استان در بخش كشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

22 درصد از کل طول قنوات استان یزد در معرض خطر سیل

مصطفوی در مورد آسیب پذیری قنوات استان گفت: طبق آمار موجود 22 درصد از كل طول قنوات استان در معرض مستقیم خطر سیل قرار داشته كه لازم است این قسمت از مسیر قنوات ایمن سازی شود.

وی تصریح کرد: قنوات در مقایسه با سایر منابع آبی در مقابل حوادث غیرمترقبه بویژه سیل آسیب پذیری شدیدی داشته و می‌بایست به اجرای پروژه هایی كه آسیب پذیری آنها را كاهش دهد از جمله طوقه چینی میله‌ها، نصب در‌پوش بر روی میله‌ها، ایجاد خاكریز و دیوارهای حفاظتی، نصب كول‌های بتنی مسلح در كوره قنوات بخصوص در نقاط ریزشی كوره بیشتر توجه كرد.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.