25 هزار معلول تحت پوشش بهزیستی استان یزد هستند/ بیکاری؛ معضل معلولان تحصیلکرده
به گزارش خبرنگار یزدآوا؛ مدیر کل بهزیستی استان یزد در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز جهانی معلولیت برگزار شد، گفت: هدف از نامگذاری و اختصاص نمادین یک روز جهانی به افراد دارای معلولیت، به سبب معطوف داشتن اذهان عمومی و آگاه سازی آحاد جامعه به مسائل مرتبط با معلولان واحیاء حقوق آنهاست و در واقع تلنگری بر وجدانهای بیدار است.
جلیل عفتی با بیان اینکه معلولین بزرگترین اقلیت جمعیتی جهان محسوب میشوند، اظهار داشت: در حال حاضر آمار تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور بهعنوان بزرگترین و تخصصیترین سازمان دولتی متولی امور معلولان براساس قانون تشکیل سازمان بهزیستی، نزدیک به یکمیلیون و 295 هزار نفر است که 63 و هفت دهم درصد آنها را مردان و 36 و سه دهم درصد را زنان تشکیل میدهند.
وی بیشترین گروه معلولان را معلولان جسمی حرکتی عنوان کرد و افزود: معلولان ذهنی 26 درصد، شنوایی 14 درصد، بینایی 11 درصد، روانی 7 درصد و صوت و گفتار 4/1 از گروههای معلولی را تشکیل میدهند.
مدیر کل بهزیستی استان یزد ادامه داد: در استان یزد نیز پیشبینی میشود که حدود 50 هزار افراد دچار معلولیتهای بارز متوسط تا شدید هستند که در حال حاضر قریب نیمی از آنها(25 هزار و 200 نفر) به صورت مستقیم تحت پوشش سازمان میباشند و تعداد زیادی از معلولان غیر تحت پوشش اعم از بخشهای دولتی و غیر دولتی بهرهمند میباشند.
عفتی با تشریح نامگذاری هفته گرامیداشت افراد دارای معلولیت گفت: شعاری که برای روز جهانی معلولین در نظر گرفته شده، «آیندهای که ما میخواهیم جهانی فراگیر و برابر برای همه» است.
این مسئول پیشگیری از معلولیتها را از اولویتهای اصلی این سازمان خواند و تصریح کرد: هرچند عوامل محیطی چون حوادث و برخی بیماریها نیز به بروز معلولیت هنگام تولد منجر میشود اما 50 درصد علت معلولیتهای بدو تولد ناشی از عوامل ژنتیکی است.
وی با بیان اینکه طرح مشاوره ژنتیک رایگان پیش از ازدواج در استان در راستای پیشگیری از معلولیتها از شهریورماه سالجاری در استان آغاز شده است، خاطرنشان کرد: طی مدت یاد شده یک هزار و 550 زوج از مشاوره ژنتیک رایگان بهرهمند شدهاند که به علت بالا بودن هزینههای مربوط به آزمایش و مشاورههای ژنتیک، بهزیستی بخشی از این هزینه را به صورت یارانه به خانواده ها پرداخت میکند.
مدیر کل بهزیستی استان یزد آگاهی خانوادهها در زمینه بروز معلولیت را برای پیشگیری از تولد نوزاد معلول بسیار موثر خواند و تصریح کرد: در سال گذشته به منظور پیشگیری از تولد نوزاد معلول 150 مورد سقط جنین در استان انجام شده است.
عفتی اشتغال و مسکن را از جمله مشکلات معلولان استان بیان کرد و افزود: معلولان با وجود داشتن تحصیلات بالا، بیکار هستند.
انتهای پیام/د
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|