4 توصیه مقام معظم رهبری به دولت درباره اجرای اقتصاد مقاومتی
به گزارش یزد آوا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور در جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی از سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی به عنوان سیاستهای مقاوم سازی اقتصاد یاد کرد و گفت: اقتصاد مقاومتی به معنای این است که اقتصاد کشور بتواند روی پای خود بایستد و از رشد مستمر و پایدار برخوردار بوده و در عین حال در برابر شوکهای خارجی نیز مقاومت داشته باشد.
وی با تاکید براینکه این نخستین بار است که یکسری از سیاستهای کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری تا این حد مورد توجه یک دولت قرار میگیرد، افزود: دولت تدبیر و امید پس از ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، وقت ویژهای برای تدوین راهکارهای اجرایی این سیاستها صرف کرده است و در تهیه و تدوین برنامه ی ششم توسعه کشور نیز تلاش دولت این بوده که روح حاکم بر برنامه ششم توسعه مبتنی بر سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی باشد.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر مردمی کردن اقتصاد کشور و مشارکت آحاد مردم در فعالیتهای اقتصادی، خاطرنشان کرد: ایران از ظرفیتها و امکانات فراوانی برخوردار است که در راس این ظرفیتها نسل جوان تحصیلکرده کشور است که لازم است با توجه به این ظرفیت مهم، تدابیر موثری برای مشارکت دادن مردم و جوانان در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور اندیشیده شود.
جهانگیری با بیان اینکه دولت حقیقتاً به دنبال گرهگشایی از مسائل و مشکلات مردم است، اظهار داشت: برای حل مشکلات مردم و تحقق رویکردهای اقتصاد مقاومتی نظیر عدالت بنیانی اقتصاد، لازم است درک واحدی از رویکردهای اصلی اقتصاد مقاومتی داشته باشیم و به دور از واگرایی در گفتمان و عمل، بتوانیم بصورت منسجم و با دیدگاهی مشترک در جهت اجرای اقتصاد مقاومتی گام برداریم.
وی همچنین با تاکید براینکه سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور باید شاخصهای مقاومسازی اقتصاد را تدوین کند، افزود: لازم است این شاخصها احصاء شود تا بتوانیم عملکرد خود را در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی مورد ارزیابیهای مستمر قرار داده و از درستی مسیری که طی می شود، اطمینان حاصل کنیم.
معاون اول رئیسجمهور خواستار تشکیل کارگروه هایی برای بررسی و تمرکز بر مسائل و چالشهای اصلی اقتصاد کشور شد و افزود: باید بررسی شود که چرا با وجود منابع سرشار کشور و نیروی انسانی تحصیلکرده، هنوز نتوانستهایم به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم. بنابراین لازم است کارگروههایی به آسیبشناسی و بررسی مشکلات اصلی کشور بپردازند و دلایل عدم توفیق و دستیابی به اهداف مورد نظر را بررسی کنند.
جهانگیری همچنین با اشاره به توصیهها و رهنمودهای مقام معظم رهبری که در پاسخ به گزارش دولت در خصوص برنامههای ملی یازده گانه طرحها و پروژههای دولت برای پیادهسازی سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی طی نامهای از سوی دفتر ایشان به دولت ابلاغ شده است، افزود: بر اساس این نامه، مقام معظم رهبری از اهتمام دولت نسبت به اقتصاد مقاومتی قدردانی کردهاند و با تاکید براینکه ایشان بنائی برای تایید یا عدم تایید برنامههایی که تنظیم و اجرای آنها بر عهده دولتهاست، ندارند، نکات و رهنمودهایی را برای اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی توصیه فرمودهاند.
وی افزود: توصیهها و رهنمودهای مقام معظم رهبری که در قالب نامهای از سوی دفتر ایشان ارسال شده است، به همه دستگاههای اجرایی دولت ابلاغ خواهد شد تا همه وزارتخانه ها و دستگاهها براساس منویات رهبر معظم انقلاب اقدام کرده و در راستای تحقق آن تلاش کنند.
معاون اول رئیسجمهور افزود: رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی و حمایتهای ایشان، فرصتی بسیار خوب برای دولت است و بیتردید برکات زیادی برای توسعه ی کشور و حل مشکلات مردم دربر خواهد داشت.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور نیز در این جلسه با تاکید براینکه دولت به صورت جدی اهتمام دارد که برنامه ششم توسعه کشور مبتنی بر سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی تدوین شود، گفت: پس از ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور همه تلاش خود را بر این سیاستها متمرکز کرده است به گونهای که از نظر سازمان، موفقیت برنامه ششم زمانی است که دقیقا مبتنی بر سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی باشد.
نیلی مشاور رئیسجمهور در امور اقتصادی هم در این نشست با اشاره به اینکه همواره در برخی از مسائل کلان کشور اختلاف دیدگاه وجود دارد و از گفتمان واحدی در حل مسائل اصلی که اقتصاد کشور مبتلا به آنست، برخوردار نیستیم، گفت: باید برای اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی به اجماع نظر برسیم و آن را مبنا قرار داده و به عنوان گفتمانی واحد در عمل آن را دنبال کنیم.
در این نشست وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز با تاکید براینکه اقتصاد مقاومتی باید بن مایه و الگوی اصلی اقتصاد کشور باشد، گفت: باید در تمام برنامهها و سیاستگذاریهای کشور، اقتصاد مقاومتی را در سطح ملی دنبال کنیم.
طیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در این نشست با تاکید براینکه اقتصاد مقاومتی هم باید در برنامه ششم توسعه، هم در برنامههای بودجه سالانه و هم در سند چشم انداز مورد توجه قرار گیرد، خاطرنشان کرد: باید با رویکرد اقتصاد مقاومتی سند چشم انداز را نیز مورد بررسی قرار دهیم و در صورت لزوم آن را تکمیل کنیم.
در ادامه این نشست که وزرای کشور، جهاد کشاورزی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیرو، نفت، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، امور اقتصادی و دارایی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، روسای سازمانهای مدیریت و برنامهریزی کشور و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، معاونین امور اجرایی، امور مجلس و علمی و فناوری رییس جمهور، رییس کل بانک مرکزی، رییس هیات عامل صندوق توسعه ی ملی و دبیر هیات دولت نیز حضور داشتند، پاسخ دفتر مقام معظم رهبری به گزارش دولت در خصوص برنامه های ملی یازده گانه ی طرح ها و پروژه های دولت برای اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و به رهنمودها و توصیه های رهبر معظم انقلاب در این خصوص که شامل چهار بند می شود به تفصیل پرداخته شد.
شایان ذکر است، رهنمودها و توصیه های رهبر معظم انقلاب اسلامی درخصوص چگونگی اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی طی نامه ای توسط دفتر معظم له به عنوان دکتر جهانگیری به شرح ذیل ارسال شده است:
" 1- رویکردهای اقتصاد مقاومتی (عدالت بنیانی، مردمی بودن، دانش بنیانی، درونزایی و برونگرایی) در همه ی برنامه ها( از جمله برنامه ششم توسعه و بودجه سنواتی) و فعالیت های دستگاه های اجرایی حاکم گردیده و اجرای اقتصاد مقاومتی تنها منوط به این برنامه ها نگردد. باید اطمینان حاصل شود که کلیه اقدامات دستگاه ها منطبق با این سیاست ها است.
2- برنامه اقتصاد مقاومتی نباید برنامه ای مجزا از برنامه ششم توسعه باشد. برنامه اقتصاد مقاومتی باید در قالب برنامه ششم توسعه تدوین و پیگیری گردد. در ابلاغیه سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه بر این موضوع تاکید شده است.
3- تعیین نقش دستگاههای اجرایی و مناطق جغرافیایی، زمان بندی اجرایی پروژهها و اهداف کوتاه مدت (تاپایان دولت یازدهم)، میان مدت (پایان برنامه ششم) و بلند مدت (انتهای چشم انداز بیست ساله) صورت پذیرفته و کلیه دستگاههای اجرایی نسبت به آن پاسخگو شوند.
4- به حرکت درآوردن و تعیین نقش آحاد جامعه جهت مشارکت در فعالیتهای اقتصادی و توانمندسازی آنها و بکارگیری کلیه ظرفیتهای کشور به ویژه جوانان مورد توجه قرار گرفته و برنامهها تنها ناظر بر بخشهای دولتی نباشد."
گفتنی است، پیش از این معاون اول رییس جمهور در تاریخ 4/8/94 طی نامه ای برنامه های ملی یازده گانه دولت برای اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی که شامل برنامه ملی ارتقاء بهرهوری، برنامه ی ملی پیشبرد برونگرایی اقتصاد، برنامه ی ملی توسعه عدالت و رفاه اجتماعی، برنامه ملی برقراری انضباط مالی در بخش عمومی و قطع وابستگی بودجه به نفت، برنامه ملی شفاف سازی و سالم سازی اقتصاد، برنامه ملی ارتقای توان تولید ملی، برنامه ملی توسعه اقتصاد دانش بنیان، برنامه ملی گفتمان سازی و فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی، برنامه ملی توسعه ظرفیت تولید نفت و گاز و تکمیل زنجیره پایین دستی و توسعه ی بازار، برنامه ملی هدفمندی یارانهها و برنامه ملی مردمی کردن اقتصاد میشود را برای اخذ دیدگاهها و رهنمودهای معظمله ارسال کرده بود.
در بخشی از نامه دکتر جهانگیری به عنوان رهبر معظم انقلاب اسلامی آمده است: با عنایت به تاکیدات حضرتعالی و پیگیری مستمر همه ارکان نظام و امیدی که ملت ایران برای نجات بخشی اقتصاد ایران از بستر اقتصاد مقاومتی دارند و با عنایت به اینکه دولت مصمم است تا از این سیاستها به طور کامل بعنوان نقشه راه برنامههای توسعه خصوصاً برنامه ششم توسعه کشور نیز استفاده نماید، بیشک فرمایشات و رهنمودهای حکیمانه حضرت عالی میتواند دولت را در پیادهسازی هرچه بهتر اقتصاد مقاومتی در کشور کمک و موجبات ثبات قدم آنها را در این مسیر فراهم آورد.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
- کسب سود بیشتر، از چالشهای اقتصاد مقاومتی/ مشکل جامعه، جدی نبودن در اجرای قانون است
- از میزان پیشرفت سیاستهای اقتصاد مقاومتی خشنود نیستم/ انکار دستاوردهای علمی و دلسرد کردن جوانان خیانت به ناموس ملی است
- گلایه رهبر انقلاب از کوتاهی مسئولان در رابطه با اقتصاد مقاومتی
- اهداف امریکا در منطقه ۱۸۰ درجه با اهداف ایران متفاوت است/ مذاکره با امریکا درباره مسائل منطقه معنا ندارد/سیاست خارجی کشور با رفت و آمد دولتها تغییر نمیکند
- برخی در دانشگاه کار فرهنگی را با کنسرت و اردوی مختلط اشتباه گرفتهاند/ هشدار مجدد درباره کاهش سرعت پیشرفت علمی
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|