40 درصد از اراضی شهرستان خاتم تحت نظارت محیط زیست است
به گزارش خبرنگار یزد آوا، خبرنگاران مرکز استان طی سفری یک روزه با برخی از پتانسیلهای صنعتی، کشاورزی و گردشگری شهرستان خاتم آشنا شدند.
خاتم در جنوبیترین نقطه استان یزد، با ارتفاع ۱۶۰۰ متر از سطح دریا با وسعت حدود 8800 کیلومتر مربع واقع گردیده است. این شهرستان از شمال به شهرستان مهریز، از شمال غرب به شهرستان ابرکوه، از شرق به شهرستان شهربابک (استان کرمان)، از غرب به شهرستان بونات (استان فارس) و از جنوب به شهرستان نیریز (استان فارس) محدود می شود.
محمد زاده رحمانی فرماندار خاتم در نشست خبری که با حضور خبرنگاران مرکز استان، دو بخشدار مرکزی و مروست و مدیرکل روابط عمومی استانداری برگزار شد اطلاع رسانی را از اولویتهای کاری خود عنوان کرد و گفت: راه اندازی دفتر خبری صداو سیما در خاتم راه اندازی و از ادارات شهرستان نیز خواسته ایم که سایت ها و بلاگ های خود را فعال کنند چرا که امکان سرمایهگذاری و رشد در شهرستانی که گمنام واقع شود، وجود ندارد.
وی با بیان اینکه آخرین آمار جمعیتی شهرستان خاتم از شبکه بهداشت 43 هزار نفر اعلام شده است، ادامه داد: نسبت جمعیت شهری به روستایی این شهرستان 60 به 40 است که در مقایسه با استان یزد که 85 به 15 است رقم قابل توجه ای میباشد.
فرماندار خاتم با اشاره به جاذبههای گردشگری شهرستان خاتم دشت زیبای ریواس بین دو شهرستان مهریز و خاتم، وجود دو استودان یا استخوان دادن در شهرستان خاتم و مناطق کرخنگان، چناره ناز، دریاچه نمک و غیره را از مناطق گردشگری شهرستان خاتم نام برد.
زاده رحمانی با بیان اینکه شهرستان خاتم را سرزمین قلعهها مینامند، ادامه داد: 92 قلعه در این شهرستان شناسایی شده است که از این تعداد 16 قلعه ثبت شده است ضمن اینکه تعداد آمار ثبتی شهرستان خاتم 53 اثر است.
وی یادآور شد: در نرم بین المللی 10 درصد اراضی کشوری تحت نظارت محیط زیست است این در حالی است که 40 درصد از اراضی شهرستان خاتم تحت نظارت محیط زیست قرار دارد که این هم پتانسیل و هم عامل محدودیت و بازدارنده برای توسعه این شهرستان است.
این مسئول با بیان اینکه قطب کشاورزی استان یزد شهرستان خاتم است، گفت: 28 درصد محصولات کشاورزی یزد در خاتم تولید میشود و در محصولات استراتژیکی مانند پسته شهرستان خاتم پس از رفسنجان مقام دوم را در تولید این محصول دارد و قابلیت تولید این محصول به 53 هزار تن میرسد.
زاده رحمانی با اشاره به اینکه ناب ترین انگور در مروست تولید میشود ادامه داد: هزار و 100 هکتار باغ انگور در شهرستان خاتم موجود است که بخش عمده ای از آن در بخش مروست قرار دارد و این انگور به ارومیه، قزوین و کشورهای آسیای میانه صادر میشود.
وی با بیان اینکه بخش صنعت در شهرستان خاتم مغفول مانده است، از در دست ساخت بودن کارخانههای معدن سنگ آهن آهن، فولاد ، گندله سازی، کاشی و پتروشیمی خبر داد و گفت: کارخانه فولاد ، کاشی و پتروشیمی زمینه اشتغال به ترتیب 120، 360 و 700 نفر را فراهم خواهد کرد.
فرماندار خاتم این شهرستان را ثروتمندترینترین شهرستانها دانست و با بیان اینکه تنها مشکل این شهرستان در بخشهای آموزش، بهداشت و ورزش است، ادامه داد: با حل این سه مسئله شهرستان خاتم از برخوردارترین شهرستان ها خواهد بود.
زاده رحمانی با اشاره به کمبودهای فرهنگی این شهرستان نیز گفت: از 42 خانه عالم در شهرستان خاتم 32 خانه فاقد روحانی است که بارها این مسئله دار طریق سازمان تبلیغات اسلامی پیگیر شده است.
خبرنگاران مرکز استان در سفر یک روزه ای که به شهرستان خاتم داشتند با همراهی جمعی از مدیران این شهرستان از سرچشمه نهر مسیح تنها رودخانه دایمی استان، قنات تاج آباد پرآب ترین قنات استان، خانه تاریخی صالحی از خانه باغهای ایرانی، صنایع در حال احداث ، عملیات احداث جاده دوبانده هرات - شهربابک به طول 70 کیلومتر، یکی از واحدهای کشت گلخانه ای خیار سبز و جنگل باغ شادی که از بی نظیرترین جنگلهای زاگرسی کشور است، بازدید کردند.
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|