شناسه : 17931507
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد:

50 درصد مردم استان یزد تحرک کافی ندارند/ از فرآورده‌های لبنی سنتی استفاده نکنید


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به مختل شدن شاخص‌های سلامت در کشور و استان یزد، گفت: 90 درصد مردم استان حداقل پنج واحد توصیه‌ای میوه و سبزیجا ت را روزانه مصرف نمی‌کنند و 50 درصد مردم استان تحرک کافی و مطلوب ندارند.

به گزارش  خبرنگار یزد آوا؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در نشست خبری بسیج اطلاع رسانی تغذیه با بیان اینکه مسئولیت اصلی نظام سلامت در حوزه بهداشت است، گفت: در استان یزد به ازای هر 15 هزار نفر یک کارشناس تغذیه در مراکز بهداشتی استان تعیین شده است.

محمدحسین لطفی با اشاره به مختل شدن شاخص‌های سلامت در کشور و استان یزد، تصریح کرد: 90 درصد مردم استان حداقل پنج واحد توصیه‌ای میوه و سبزیجا ت را روزانه مصرف نمی‌کنند و 50 درصد مردم استان تحرک کافی و مطلوب ندارند.

وی اعلام کرد: امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی، تغییر نوع تغذیه و بسیاری از تغییرات دیگر، به طور متوسط 25 درصد مردم یزد به یکی از بیماری‌های دیابت، چربی خون و فشار خون مبتلا هستند.

وی افزود: بخش عمده ای از مردم گرفتار استعمال دخانیات هستند، بسیاری دچار فشار خو و دیابت هستند و پوکی استخوان نیز تهدید جدی برای مردم بخصوص برای زنان است که عوارض جبران ناپذیری چون شکستگی و آسیب های ععضلانی و اسکلتی را در پی دارد.

رئیس مرکز بهداشت یزد با بیان اینکه استفاده از فرآورده های لبنی سنتی از لحاظ بهداشتی و استاندارد مجاز نیست، گفت: مبتلایان به تب مالت در استان افزایش یافته است و بدون اسثثنا تمام افراد مبتلا به تب مالت یا سابقه مصرف لبنیات سنتی را دارند و یا با دام سر و کار دارند در صورتی که از طریق فرآورده های پاستوریزه امکان انتقال تب مالت وجود ندارد و این باید فرهنگ سازی شود که مردم از لبنیات سنتی استفاده نکنند.

وی ادامه داد: بر خلاف تصور مردم که لبنیات سنتی را سالم تر می دانند علاوه بر اینکه این لبنیات عامل انتقال بیماری های خطرناکی چون تب مالت هستند با جوشیدن شیر بسیاری از مواد مغذی شیر از جمله ویتامین‌ها، املاح و پروتئین‌ های آن از بین می رود ولی در کارخانجات و با روش صنعتی املاح و مواد مغذی شیر و مواد لبنی حفظ خواهد شد.

لطفی مرگ زودرس را یکی از شاخص‌های سلامت در استان یزد عنوان کرد که نیاز به اصلاح دارد و ادامه داد: اکنون مرگ‌های بین سنین 30 تا 70 سالگی را بسیار می‌بینیم و باید با ارتقا سطح خدمات بهداشتی و پیشگیری، مرگ‌ها را به سنین بالای 70 سال سوق دهیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد توانمندسازی اقشار مختلف جامعه را از جمله راه‌های کاهش مراجعه به مراکز درمانی و بهداشتی دانست و گفت: با ارتقای سطح بهداشت عمومی، توانمندسازی اقشار مختلف جامعه و اطلاع رسانی از آمار بستری در استان یزد 47 درصد و مراجعه به متخصص 33 درصد کاهش می یابد.

لطفی با اشاره به اجرای طرح "مدارس حامی دیابت" در 700 مدرسه ابتدایی در یزد یادآور شد: برگزاری جلسات هم‌اندیشی با سازمان غلات، صنعت معدن و تجارت و اتحادیه نانوایان، با هدف آموزش نانوایان در تولید نان مناسب و استفاده کمتر از نمک در دستور کار این مرکز است.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.