60 درصد نانواییهای یزد غیراستاندارد هستند
به گزارش یزد آوا، متاسفانه علیرغم مصرف بالای نان در جامعه، هنوز استاندارد بودن نان برای مردم تعریف مشخصی ندارد و اين در حالي است كه برخی از نانها دارای نمک بیش از حد معمول، افزودني و آرد باکیفیت پایین هستند.
در برخی موارد نیز نانهای یک نانوایی یک شکل و یک اندازه نیستند يا حتی سوخته از تنور بیرون میآیند و بر سر سفره مردم جای میگیرند كه تمام اين مسائل گویای غیراستاندارد بودن برخی از نانها است .
البته نانوایان نیز در شرایط نامطلوب اقتصادی كنوني تعریفهای جدیدی برای نان و قیمت آن تعيين ميكنند و از اين طريق كاستيهاي خود در تهيه و عرضه نان را سرپوش ميگذارند.
«سید جلال پیروزی فرد» رییس اتحادیه نانوایان یزد در گفتو گو با خبرنگار ایسنا - منطقه یزد، با اشاره به غیراستاندارد بودن نانواییهای تنوری موجود در استان، اظهار ميكند: 60 درصد از نانواییهای یزد، تنوری و غيراستاندارد هستند اما به دلیل سازگاری نانهاي حجيم با ذائقه مردم يزد نمیتوان از پخت اين نوع نانها جلوگیری کرد .
وی در مورد علت غیراستاندارد بودن نانواییهای تنوری نيز تصریح ميكند: نانهای تنوری به طور مستقیم در معرض آتش قرار میگیرند و این به معنای غیراستاندارد بودن تنور پخت نان در اين نوع نانواييهاست.
به گفته وي، چنيني وضعيتي در برخي از دستگاههای دوار نانوایی نيز وجود دارد كه آنها را نيز غيراستاندارد كرده است چرا كه نان را در معرض مستقیم آتش، پخت میشود.
این مسئول استاندارد بودن نانوایی را شامل داشتن شرايط استاندارد براي تمام دستگاهها و تجهیزات، آرد و در نهایت نان عنوان ميكند و ميگويد: استاندارد بودن تنها منحصر به نان نیست بلكه باید تمام موارد مذکور نيز مشمول آييننامههاي استاندارد باشند که البته نظارت بر این حوزه برعهده اداره استاندارد است.
وی در مورد ویژگیهای نان استاندارد نيز بیان ميكند: نان داراي سبوس، با کیفیت و داراي وزن، اندازه و قیمت مشخص در زمره نانهاي استاندارد قرار میگیرد و در چنين وضعيتي ماندگاری نان حتی به بیش از 24 ساعت نيز میرسد .
پیروزیفرد عدم ثبات وضعیت آرد را یکی از مشکلات نانواییها براي استاندارد شدن عنوان ميكند و ميگويد: آرد طباخي در یزد به دلیل عدم ثبات وضعیت نان، سبوسگیری و رطوبت از وضعيت ثابتی بهرهمند نيست هر چند كه وضعیت كنوني آن قابل قبول است و جای هیچ نگرانی وجود ندارد .
وی با تاکید بر این که رعایت استاندارد نان به منزله رعایت حقوق مردم است، تاكيد ميكند: نان، حق مردم است و نانوایان باید بر این مسئله واقف باشند و استانداردهای آن را به درستی رعایت کنند .
این مسئول در پایان بازنگری و نظارت جدی بر نانواییها را یادآور ميشود و ميگويد: به زودی با تغییرات جدید و متناسب با قیمت و در نظر گرفتن موارد مشابه، استاندارد نان شامل وزن دقیق، اندازه و قیمت آن تعریف و به صورت تابلو در تمام نانواییها نصب و در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت .
«ناهید شجاع الساداتی» معاون ارزیابی و انطباق اداره استاندارد استان یزد نيز در رابطه با استاندارد بودن نانواییها به خبرنگار ایسنا ميگويد: استانداردهاي اجباری اين حوزه در حال حاضر شامل آرد و دستگاههای نانواییهاست و نان مشمول استاندارد اجباری نیست از این رو اداره استاندارد بر آن نظارتی ندارد.
وي استاندارد بودن نان پخت شده و نظارت بر آن را در حوزه کاری بهداشت، اتحادیه مربوطه و فرمانداری ميداند ولي در عين حال عنوان ميكند: آرد مصرفي در استان به عنوان ماده اولیه نانواییها از حداقل استاندارد لازم برخوردار است و این موضوع بيانگر کیفیت قابل قبول آن براي تهيه نان است.
این مسئول در پايان نيز خاطرنشان ميكند: در حال حاضر، نانواییهای تنوری به دلیل پخت مستقیم نان با آتش، غيراستاندارد تلقي ميشوند و لازم است با صنعتي شدن پخت نان از بروز چنين اتفاقي در فرآيند توليد نان جلوگيري شود.
ایسنا/
انتهای پیام/ح
مطالب مرتبط:
- طلای یزد هنوز هم ۲۰ است/ انتقاد زرگرهای یزدی از اظهارات غیر کارشناسی
- هر گونه افزایش مجدد قیمت نان تخلف است
- تفاوت قیمت در نانواییهای یزد غیرقانونی است/زمان پخت نانوایی ها در ماه مبارک رمضان
- گرانی ۱۵درصدی نان کلید خورد!
- معضل جدی استاندارد؛دانش پایین برخی تولیدکنندگان است
- جنبه زیباشناسی در کالای ایرانی رعایت شود
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|