شناسه : 34943026
در نشست هم اندیشی شورای شهر یزد و زاهدان مطرح شد

70 درصد جمعیت استان یزد در شهر یزد ساکن است/ حاشیه نشینی 340 هزار نفر در شهر زاهدان


نشست هم اندیشی اعضای شورای شهر یزد و زاهدان با محوریت کمیسیون های خدمات شهری و فرهنگی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار یزدآوا،  جلسه هم اندیشی اعضای شورای اسلامی شهر یزد و شهر زاهدان پیش از ظهر امروز چهارشنبه در محل شورای شهر یزد برگزار شد.

عامری: بخش بزرگی از ثبت جهانی یزد مربوط به میراث معنوی این شهر است

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر یزد که ریاست این نشست را برعهده داشت با خیرمقدم به حضور اعضای شورای شهر زاهدان در شهر دارالعباده گفت: شهر یزد و زاهدان به لحاظ اقلیمی ویژگی های مشترکی که هم افزایی و همفکری در مدیریت شهری این دو منطقه قطعا موثر و نتیجه بخش خواهد بود.

ونوس عامری با بیان اینکه شهر یزد در سال گذشته به عنوان سند میراث جهانی ثبت شد، افزود: رویکرد شورای شهر دوره پنجم یزد توجه و حرکت بر محوریت شهر جهانی است.

وی با اشاره به رویکرد جدید شورای شهر یزد، گفت: دو کمیسیون گردشگری و شهر هوشمند با هدف پیشرفت و توسعه جهانی شهر یزد در این دوره شورای شهر شکل گرفت.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر در ادامه به تشریح فعالیت های این کمیسیون پرداخت و اذعان داشت: چشم انداز فعالیت های فرهنگی با محوریت افزایش سرانه کتابخوانی، افزایش نشاط اجتماعی و برگزار رویدادهایی که رویکرد آموزش مسائل اجتماعی و فرهنگی باشد.

وی ادامه داد: بخش بزرگی از ثبت جهانی یزد مربوط به به میراث معنوی این شهر با قدمت است و فرهنگ عاشورایی عمیق یزد در سند میراث جهانی ثبت شده است و گردشگران مذهبی بخش بزرگی از گردشگران این استان را تشکیل می دهند.

عامری تاکید کرد: برگزاری همایش ها و رویدادهای مختلف با محوریت ثبت جهانی یزد مانند سمپوزین «خشت خام» که نگاه حیرت انگیز نسل امروز به خشت خام به خوبی تصویر کشید.

وی همچنین از افتتاح اولین گذر فرهنگ و هنر ایران در یزد خبر داد و گفت: این گذر پیوند کاملی از بافت تاریخی، فرهنگی و مذهبی یزد را به نمایش گذاشته که در کشور بی نظیر است.


 

شایق: حمل و نقل عمومی شهر یزد وضعیت مناسبی ندارد

شایق عضو شورای شهر یزد نیز در این نشست با بیان اینکه شهر یزد از معدود شهرهایی است که بافت قدیم آن زنده است، گفت: پویایی و زنده بودن بافت تاریخی یزد و اینکه زندگی در این بافت در جریان است بسیاری از مشکلات مدیریت شهری را کم کرده است.

وی با اشاره به مشکلات جدی حمل و نقل عمومی در شهر یزد گفت: حمل و نقل عمومی شهر یزد وضعیت مناسبی ندارد و فرسودگی بالای 15 سال این ناوگان باعث کاهش اقبال عمومی شده است و متوسط استفاده این ناوگان از روزانه 900 نفر در سال 92 به روزانه 200 نفر در این وضعیت کاهش یافته است.

ابوترابی: 20 درصد آبیاری فضای سبز شهر یزد با آب شرب انجام می شود

ابوترابی، عضو دیگر شورای شهر نیز در این نشست گفت: بحران آب موضوع جدی و کلانی است که اکثر مناطق کشور با آن روبرو هستند اما استان هایی مانند یزد و سیستان و پلوچستان درگیری های بیشتری با این بحران دارند.

وی با بیان اینکه 80 درصد آبیاری فضای سبز شهر یزد با استفاده آب چاه ها و 20 درصد آن با آب شرب انجام می شود، خاطرنشان کرد: موضوع مهمی که در این حوزه در حال پیگیری است استفاده از پساب فاضلاب شهری و بازگرداندن این آب به چرخه فضای سبز شهری است که اگر این امر محقق شود 20 درصد آب شرب مصرفی این چرخه حذف خواهد شد.

ابوترابی ادامه داد: عدم توسعه فضای سبز، حفظ فضای سبز موجود، توجه به گیاهان کم آبخواه و استفاده از شیوه های نوین آبیاری سیاست جدید شهرداری یزد است.

قمی: 70 درصد جمعیت استان یزد در شهر یزد ساکن است/ در خانه هر یزدی دو موتور سیکلت وجود دارد

رئیس کمیسیون شهر هوشمند شورای شهر یزد نیز در این دیدار با اشاره ضرورت ها و لزوم شهر هوشمند، اذعان داشت: پیش بینی های علمی نشان می دهد که تا سال 2030 حدود 85 درصد جمعیت جهان، شهر نشین خواهد شد و با ساز و کار قدیمی و سنتی امکان خدمات به جمعیت روز افزون شهری نخواهد بود.

قمی، تاکید کرد: 70 درصد جمعیت استان یزد در شهر یزد ساکن است در حالی 70 درصد بودجه استان در دیگر شهرها هزینه می شود که ایجاد راهن آهن حومه ای برای کاهش بار جمعیتی موضوع نتیجه بخشی و کلان و راهکاری عملی برای آینده است.

وی در تشریح رویکرد های شهرهوشمند گفت: محوریت برنامه های شهر هوشمند استفاده و تقویت از انرژی های پاک بویژه انرژی خورشیدی است که در همین راستا چند گروه ایتالیایی و یزدی با نصب پانل های خورشیدی بر روی منازل فعالیت خود را آغاز کرده اند.

قمی ادامه داد: استفاده از حمل و نقل عمومی پاک شامل پیاده روی و استفاده از دوچرخه به عنوان یکی از روش های حمل و نقل پاک در حال پیگیری است که بصورت پایلوت ایستگاه های هوشمند دوچرخه در بافت تاریخی شهر یزد ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه در خانه هر یزدی دو موتور سیکلت وجود دارد، تصریح کرد: 257 هزار موتور ثبت پلاک شده و 160 هزار موتور بودن پلاک در شهر یزد وجود دارد که قدرت مانور و تاثیری گذاری ناوگان حمل و نقل عمومی شهر را دچار مشکل کرده است.

رئیس کمیسیون شهر هوشمند با اشاره خدمات زیرساختی حوزه فناوری اطلاعات گفت: 80 درصد بودجه فناوری اطلاعات شهرداری باید به خدمت مستقیم به مردم اختصاص یابد و نه اینکه برای تعریف  سامانه های داخلی شهرداری هزینه شود.

رئیس شورای شهر زاهدان: حاضر 340 هزار جمعیت حاشیه نشین در شهر زاهدان وجود دارد

رئیس شورای شهر زاهدان نیز در این نشست با تشکر از مهمانوازی یزدی ها گفت: دید باز مسئولان استان یزد ویژگی تحسین برانگیزی است که در کشور کمتر دیده می شود.

وی با اشاره به مشترکات زیاد که دو استان یزد و سیستان و بلوچستان باهم دارند، اذعان داشت: مشترکات زیادی بین مردم دو خطه مانند سخت کوشی، سخاوت و مهانوازی وجود دارد.

بهادرزهی با بیان اینکه شهر زاهدان، شهر جدیدی است و قدمتی کمتر از 100 سال دارد، گفت: این شهر به علت قرارگیری در پیشانی ورودی از شرق کشور به عنوان یک شهر مهم و استراتژیک شناخته می شود.

وی با یادآوری مشکلات شهر زاهدان گفت: زاهدان پایین ترین سرانه درآمد مرکز استان ها را با مبلغ 200 هزار تومان دارد و بودجه پیش شده برای آن در سال گذشته 230 میلیارد تومان که با پیگیری های انجام شده به طور بی سابقه ای در 20 سال اخیر 80 درصد آن محقق شد.

وی افزود: بودجه سه برابری استان یزد در کنار جمعیت یکسان آن با سیستان و بلوچستان و تحقق صد در صدی این بودجه نشان از همت و عزم جدی مسئولان یزدی دارد که امیدواریم در زمینه درآمدزایی و ایجاد درآمد پایدار از تجربیات مسئولان یزدی بهره ببریم.

رئیس شورای شهر زاهدان حاشیه نشینی را بزرگترین معضل این شهر توصیف کرد و گفت: در حال حاضر 340 هزار جمعیت حاشیه نشین در شهر زاهدان وجود دارد که در فاصله 10 ساله، 220 هزار نفر به جمعیت حاشیه نشین شهر یزد افزوده شده است.

وی همچنین سرانه پایین فضای سبز شهر زاهدان را یادآور شد و تاکید کرد: سرانه فضای سبز به ازای هر شهروند زاهدانی کمتر از یک متر است به همین جهت زاهدان، کمترین سرانه فضای سبز کشور را دارد.

انتهای پیام/م*




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.