«سوال» و «جلب توجه» ممنوع!
به گزارش یزد آوا، سه ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری، طرح 2 فوریتی توسط اعضای فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی تحت عنوان "تامین امنیت مراسم رسمی و غیر رسمی" برای تصویب تقدیم هیئت رییسه مجلس شده است.
در این طرح آمده که هرکسی با هر اقدامی اعم از "طرح سوال" و یا غیرآن در مراسم سخنرانی باعث توقف آن یا "جلب توجه به خود" یا تشنج شود به "حبس" از 6 ماه تا 2 سال محکوم میگردد؛ حتی درمراسمی که بدون مجوز تشکیل شده است! و نیروی انتظامی موظف است که بلافاصله این فرد یا افراد را دستگیر کند و به زندان بفرستد!
در مقدمه این طرح به چند گفتار از رهبری استناد شده؛ که صرفا جنبه توجیهی دارد. برای مثال به سخنان ایشان در دیدار با نمایندگان مجلس اشاره شده که فرموده اند:"هرکسی که در مجلس صحبت میکند و فریاد افرادی دو، دو، چهار میگویند این کار صحیح نیست." در حالی که خطاب این سخنان، آن دسته از نمایندگانی هستند که گاهی با فریادهای خود مانع صحبت کردن نماینده ای میشدند که پشت تریبون قرار گرفته بود.
اینکه قوانینی وضع شود که مسئولان بتوانند با آزادی بیان صحبت کنند خوب است اما آزادی افرادی که سخنرانی را میشنوند هم مهم است و باید تضمین شود اما حداقل حقوق آن افراد و آزادی آنها حق "پرسشگری" است.
نمایندگان مطرح کنندگان این طرح فرض را بر این گذاشته اند که هرچه صاحب تریبون میگوید حق است و هیچ کس حق پرسیدن سوال ندارد!!! اگر بخواهیم این فرض اشتباه را بپذیریم موارد نقض کننده آن در تاریخ جمهوری اسلامی زیاد دیده میشود مثلا سخنرانی بدون مجوز بنی صدر در اسفند 59 که همزمان با جنگ تحمیلی، استقلال کشور را زیر سوال برد و منافقان از او حمایت کردند؛ نباید با هیچ پرسش واعتراضی از طرف مردم روبرو میشد.
ذکر این نکته لازم است که برگزاری مراسم باید با امنیت کامل باشد که سخنران بتواند حرف حق خود را بزند. حوادثی نظیر اغتشاش در سخنرانی رییس مجلس در سال 91 یا سخنرانی علی مطهری در شیراز محکوم است و اصلا از جانب هیچ شخص و جناحی قابل دفاع نیست اما نمیتوان طرح سوال یا پرسش را مصداق اغتشاش گری در نظر گرفت و آن را سرکوب کرد.
ریشه این چنین طرحهایی را شاید باید آن زمان دید که رییس جمهور محترم الفاظ "بی شناسنامه" "تازه به دوران رسیده"، "ترسو" "بزدل"، "عقب مانده"،"عصر حجری"، "کم سواد" و "کودک" را به منتقدان خود نسبت میدهد. در این فضا است که صحبت از گفتگوی عاقلانه و پاسخ دادن به انتقادهای نخبگان جامعه و مردم خنده دار به نظر میرسد.
از نکات جالب این طرح این است که خود سخنران هم از امنیت کافی برخوردار نیست و هر لحظه امکان دستگیری سخنران به دلیل "سخنرانی همراه با جلب توجه" وجود دارد! نکتهی خنده دار دیگر اینکه اگر در جایی بودید و از سخنران خوشتان نیامد، میتوانید به پلیس زنگ بزنید و اطلاع دهید که آن شخص در حال جلب توجه است...... خیالتان راحت! تا دو سال میرود و آب خنک نوش جان میکند.
این طرح بسیار ابتدایی و ناپخته است و احتمال زیاد به تصویب نمیرسد اما صرف ارائه با اصرار برای تصویب آن از جانب نمایندگانی مانند محمدرضا عارف، علی مطهری، کواکبیان،صادقی، تابش و دیگران جای افسوس بسیاری دارد.افرادی که همیشه ادعای آزادی بیان و...داشته اند اما.... .
در یک جامعه مردم حق دارند از مسئولین در خصوص عمل به وعده هایی که داده اند و وظایفی که دارند سوال کنند و مسئولان نیز وظیفه پاسخ گویی دارند. به همین دلیل شعار سال 1383 توسط رهبر انقلاب " پاسخ گویی سه قوه به ملت ایران " گذاشته شد. پس شایسته است در آستانه انتخابات، مسئولین نیز جوابگوی وعده و وعید های اولیه خود به مردم باشند و درصدد نباشند با چنین طرح های خلاف حقوق شهروندی، مانع بررسی ضعف های خود توسط مردم شوند.
نویسنده: امیررضا بشیری
عصر فرهنگ
مطالب مرتبط:
- «محمود صادقی» از آیتالله مکارم شیرازی عذرخواهی کرد
- هرکس تخلف کرده باید با وی برخورد شود/ شاید روحانی خسته شده باشد و به صحنه نیاید
- طرح 2 فوریتی اصلاحطلبان/ هر کس سؤال کند زندانی میشود!
- شاهکاری دیگر از فراکسیون امید!
- وحشت از سؤال مردم ننگ پاکنشدنی از کارنامه فراکسیون امید
- دیدار با عنصر فتنه سال 88 تا قانونی کردن حقوقهای نجومی!
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|