«چک های برگشتی و رکود» رمق بازار یزد را گرفته است/ مسئولین صنعت استان دَرکی از تولید ندارند
به گزارش یزدآوا، علیرضا دهقانیزاده یکی از کارآفرینان پرتلاش یزدی است که نزدیک به بیست سال در امر تولید فعال است. او بواسطه علاقهای که به کارهای تولیدی داشته ترجیح داده است سرمایه خود را در کار تولید قرار دهد و زمینه اشتغال تعدادی از جوانان شهر خود را فراهم کند.
نتیجه زحمات شبانهروزی او اکنون شرکت بسته بندی است که به عنوان یکی از شرکتهای برتر و معروف در زمینه فرآوری و بستهبندی ادویجات مطرح است.
دهقانیزاده در گفتگو با خبرنگار آوای اقتصاد در خصوص شروع کار تولیدی خود گفت: در سال 72 زمانی که از سربازی برگشته بودم قصد سفر به کویت و کار کردن در آنجا را داشتم. یکی از تجار کویتی آن زمان به من گفت شما ایرانیها در کشور ما از 24 ساعت حدود 20 ساعت کار می کنید اگر این میزان کار را در کشور خودتان نیز انجام دهید حتما موفق خواهید شد.
وی ادامه داد: سخن این تاجر من را تحت تاثیر قرار داد. آن زمان من هم درس میخواندم و هم در یک شرکت کار میکردم به واسطه علاقه زیادی که به کار تولیدی داشتم با همه سختی که وجود داشت در یک مکان اجارهای کار خود را در زمینه فرآوری و بستهبندی ادویجات شروع کردم.
دهقانیزاده با بیان این که در کار تولید باید صبور بود تا پیشرفت حاصل شود ادامه داد: در سالهای نخست به واسطه مشکلات متعدد و نداشتن تجربه خیلی کار انجام میشد حدود 500 کیلو تولید داشتیم اما به مرور اوضاع بهتر شد و کارها روی ریل قرار گرفت و توانستیم به محصولاتمان تنوع بدهیم و زیرشاخه های متعددی به آن اضافه کنیم.
وی در خصوص ویژگی های شخصیتی خود گفت: من در خانواده ای بزرگ شده ام که دردسر مشکلات تولید را دوست دارند و به آن عادت کردهایم. به راحتی میتوانستم سرمایه را در بانک بگذارم و بدون دردسر سود ان را بگیرم اما من تولید ، ایجاد شغل و این که کاری برای کشورم انجام دهم دوست دارم.
دهقانیزاده با بیان این که مواد اولیه مورد نیاز در این صنعت از خارج از کشور وارد میشود ادامه داد: دلالان متعددی در این صنعت هستند چرا که شرکت های کوچک به تنهایی نمیتوانند مواد مورد نیاز خود را وارد کنند از این رو فرصت برای سودجویی دلالان به وجود آمده و از این طریق سودهای گزافی را بدست میآورند. به طور کلی در این صنعت سهم دلالان زیاد و سهم تولیدکننده ناچیز است.
وی با اشاره به شعار سال و ضرورت حمایت از تولید کننده گفت: بارها به مسئولین پیشنهاد برگزاری نمایشگاههای تولید به مصرف را در استان داده تا با عرضه مستقیم محصولات در این نمایشگاهها با قیمت و کیفیت مناسب از یکسو از مصرف کننده حمایت شود و از سویی دیگر با قطع شدن دست دلالان تولیدکننده هم به سود بیشتری دست یابد.
دهقانیزاده با اشاره به مشکلات کار تولید گفت: سیستم و بورکراسی اداری در استان یزد یکی از مشکلات اساسی تولید است. نسل جدید حاضر در کار تنها به دانشگاه رفته و به سرکار آمدهاند درکی از تولید و مشکلات آن ندارند. اگر تولیدکنندگان را به حال خود بگذارند و در مسیر تولید سنگ نیندازند و به عبارتی چوب لای چرخ تولید نگذارند تولیدکننده کار خود را انجام میدهد.
وی با اشاره به فرصتهای خوب سرمایهگذاری در استان یزد اذعان کرد: متأسفانه سیستم اداری موجود در استان باعث شده بسیاری از سرمایهگذاران از یزد خارج شوند و در استانهای دیگر سرمایهگذاری کنند که این نتیجه عدم همراهی و حمایت نکردن از تولیدکننده است.
دهقانی زاده ادامه داد: فرصتهای متعددی سرمایه گذاری در استان های دیگر به من نیز پیشنهاد شد اما شخصاً یزد و خلق و خوی مردمان این شهر را دوست دارم. پشتکار و سخت کوشی آنان مثال زدنی است و ترجیح دادم با جوان و کارگر همشهری خودم کار کنم.
این فعال عرصه تولید با بیان این که چکهای برگشتی زیادی از مشتریان خود دارد اظهار داشت: محصولاتمان را به استان های مختلفی ارسال میکردیم اما به دلیل رکود و بیرونقی بازار متأسفانه چکهای مشریان برگشت میخورد و ضرر بزرگی متحمل شدیم در نتیجه ترجیح دادیم تولید را کاهش دهیم.
دهقانیزاده در خصوص توسعه و گسترش فعالیت خود گفت: بر اساس برنامهریزی که کرده بودیم دستگاه به روزی را خریداری کردیم و به دنبال گسترش کار بودیم اما در این دو سال مشکلات زیادی دامن تولید را گرفت و در نتیجه ما نتوانستیم خط تولید جدید را راهاندازی کنیم.
ادامه این گفتگو خواندنی را در روزهای آینده بخوانید.
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|