شناسه : 35001288
دبیر انجمن صنفی کارگران ساختمانی یزد:

اتباع بیگانه جای کارگران ساختمانی ایرانی را گرفته‌اند / بیمه کارگران ساختمانی به درد سرماخوردگی می‌خورد


دبیر انجمن صنفی کارگران ساختمانی یزد گفت: تعداد زیادی از کارگران ساختمانی ایرانی به دلیل حضور اتباع در این شغل بیکارند.

به گزارش یزد آوا، محمد جواد جعفری در گفتگو با یزدرسا، با بیان این که انجمن صنقی کارگران ساخاتمانی بزرگترین انجمن تخصصی در کشور محسوب می شود گفت: این انجمن در استان یزد حدود 14 هزار عضو در قالب شش انجمن تخصصی سفت کار، سنگ‌کار، کاشی‌کار، گچ‌کار، نقاش ساختمانی و لوله کش و برق کش به طور مشترک وجود دارد.

 وی با بیان این که انجمن صنفی کنف‌کاران نیز تشکیل شده اما شامل بیمه کارگران ساختمانی نمی شوند افزود: طبق قانون 16 رشته شغلی شامل بیمه کارگران ساختمانی می شوند که کناف کار جز ان نیست اما پیگیری های لازم در حال انجام است تا مشکل این رشته شغلی نیز حل شود.

دبیر انجمن صنفی کارگران ساختمانی یزد با بیان این که 13 درصد جمعیت استان یزد را اتباع مجاز و دارای کارت تشکیل می دهند اظهار داشت: تعدادی از آن ها در میدان میوه و تره بار یزد و تعدادی در کوره های آجر پزی مشغول هستند و تعدادی نیز خرید و فروش ضایعات یزد را در دست گرفته اند و تعدادی نیز در بخش ساختمان سازی کار می کنند.

 مردم به دنبال ارزانی هستند

جعفری با اشاره به حضور تعداد زیاد اتباع در یزد اذعان داشت: تعداد زیادی از کارگران ساختمانی ایرانی به دلیل حضور اتباع در این شغل بیکار هستند چرا که آن ها بسیار ارزان‌تر از ایرانی ها کارها را قبول می کنند و مردم نیز به سمت ارزانی می روند.اغلب اتباع بعد از چند ماه کارگری کردن خودشان به طور مستقیم کار قبول می کنند و استادکار می شوند این در حالی است که در قانون برای اشتغال اتباع در رشته های ساختمانی چیزی دیده نشده است.

وی با بیان این که هیچ نظارتی روی کار اتباع وجود ندارد افزود: یکسری پیگیری ها نیز صورت گرفت اما نتیجه‌ای نداشت و حضور بدون حساب و و غیرقانونی اتباع در مشاغل ساختمانی باعث بیکاری خیلی از کارگران ایرانی شده و در این زمینه هیچ نطارتی هم وجود ندارد و متاسفانه روزانه شکایات زیادی از کیفیت پایین کار اتباع داریم.

جعفری با اشاره به طرح ساماندهی کارگران ساختمانی گفت: در زمان فرماندار قبلی یزد طرح ساماندهی کارگران ساختمانی مطرح و چندین جلسه با ارگان های مختلف نیز برگزار شد اما متاسفانه یکسری بهانه ها آورده شد و مسئولین نخواستند که این طرح عملی شود.

تجمع کارگران ساختمانی و اتباع در محل تردد نوامیس مردم

وی با بیان این که کنار پایانه مسافری بری میدان امام علی (ع) از مکان های تجمع کارگران ساختمانی است که محل تردد مردم به ویژه بانوان است اظهار داشت: در این طرح ساماندهی کارگران ساختمانی، یک مکان مشخص برای جمع شدن کارگران دیده شده بود تا هر کسی به کارگار نیاز دارد خیلی راحتتر به آن جا مراجعه کند و این نابسلمانی که در میادین شهر وجود ندارد اصلاح شود وبر قیمت ها نظارت شود و چهر شهر نیز بهتر شود اما متاسفانه به نتیجه مشخصی نرسید.

جعفری افزود: این طرح بسیار جامعی بود که حتی درجه بندی کارگران و آموزش آن ها نیز در آن دیده شده بود اما مسئولین همکاری نکرده و در واقع نخواستند که این طرح عملی شود.

بیمه کارگران ساختمانی به درد سرماخوردگی می خورد

دبیر انجمن کارگران ساختمانی یزد داشتن کارت مهارت را برای بیمه کارگران ساختمانی ضروری دانست و گفت: برای بیمه کارگران ساختمانی حتما کارگران باید یکسری آموزش های اولیه را در فنی و حرفه ای بگذرانند و کارت درجه سه مهارت در رشته ای که شاغل هستند بگیرند البته انجمن های تخصصی پیگیر ارتقاء سطح مهارت کارگران عضو خود هستند و یکسری کلاس های آموزشی برگزار می شود که کارت مهارت درجه دو و سه به کارگران می دهند.

جعفری نداشتن بیمه بیکاری در صورت بیکار شدن کارگر ساختمانی را از دیگر مشکلات آن ها دانست و افزود: کارهای ساختمانی از رشته ای پر حادثه است ولی متاسفانه اگر در زمان کار اتفاقی برای کارگر رخ دهد اگر ساختمان بیمه باشد به کارگر غرامت پرداخت می شود اما اگر ساختمان بیمه نباشد هیچ پرداختی به کارگر صورت نمی گیرد که متاسفانه در حال حاضر تعداد زیادی از ساختمان های در حال ساخت اصلا بیمه نیستند.

وی در خصوص مشکلات کارگران ساختمانی اظهار داشت: کارگری ساختمان جزء مشاغل سخت نیست و کارگر ساختمانی باید 35 سال حق بیمه پرداخت کند تا بازنشسته شود و این موضوع یکی از از اصلی‌ترین مشکلات این قشر است. به طور کلی شرایط بسیار سختی برای بیمه شدن در این حرفه وجود دارد اما بیمه ان بیشتر به درد سرماخوردگی می خورد.

نابسامانی قیمت در مشاغل ساختمانی

جعفری اظهار داشت: علی رغم آن که انجمن صنفی کارگران ساختمانی از سال 89 به طور رسمی کار خود را شروع کرده است اما هنوز جای مشخصی برای خود ندارد و در یک ساختمان استیجاری فعالیت می کند و متاسفانه کسی به این تشکل بها نمی دهد و تنها راه تامین مالی حق عضویت اعضا است که مبلغ زیادی نمی شود.

وی ساماندهی نرخ کارهای ساختمانی را از اقدامات انجمن دانست و اظهار داشت: هر انجمن نرخ گذاری ها را بر اساس عرف بازار و در مشورت با چندین استادکار مهار انجام داده است و نرخ های کاملا منطقی است حتی کارشناسان دادگستری نیز  از آن استفاده می کنند اما در بازار هنوز به رسمیت شناخته نشده و هر کسی هر جور بخواهد نرخ گذاری می کند و هنوز در مشاغل ساختمانی نابسامانی نرخ داریم.

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.