شناسه : 16337281
رئیس بنیاد نهج البلاغه استان یزد مطرح کرد

آثار و برکات عزاداری سیدالشهدا(ع)/ جهت‌گیری دینی «انرژی جوانان» در ماه محرم


رئیس بنیاد نهج البلاغه استان یزد با اشاره به آثار و برکات عزاداری سید الشهدا(ع) در ماه محرم گفت: جوانان انرژی فوق العاده‌ای دارند که در این ایام در مسیر برنامه های مذهبی و هیئت های عزاداری جهت دهی می‌شود.

حجت الاسلام و والمسلمین دکتر محمدرضا ابویی رئیس بنیاد نهج البلاغه استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، گفت: ایجاد و احساس وحدت ملی یکی از  آثار و برکات عزاداری در ماه محرم است که یک فرایند وحدت رویه و اعتقاد در آیین عزاداری سید الشهداست و متأثر از یک نوع همدلی و هماهنگی در دیدگاه‌هاست.

وی افزایش محبت نسبت به امام حسین(ع) و اهل بیت(ع)، نمادهای دینی و افزایش محبت بین مومنین را از دیگر آثار و برکات عزاداری سید الشهدا نام برد و افزود: با وجود اینکه مردم اهل بیت(ع) را دوست دارند اما در ایام محرم انسان با ذکر و یاد امام حسین(ع) و مصائب آن حضرت و اهل بیتشان به آنها انس بیشتری پیدا می‌کند و موجب محبت خواهد شد.

دکتر ابویی با بیان اینکه عزاداری امام حسین(ع) به نمادهای دینی گره خورده است، گفت: ارتباط با مداحان و واعظان، خواندن اشعار مذهبی و ادعیه مذهبی، حضور در ابنیه مذهبی چون عتبات، مساجد، حسینیه‌ها و امامزادگان و برپایی آیین‌های مذهبی مانند روضه خوانی و سینه زنی و غیره موجب انس بیشتر با این نمادهای دینی و مذهبی خواهد شد.

وی اضافه کرد: ارتباطات و تعاملات بین هم مجلسی‌ها و هم هیئتی‌ها، فعالیت‌های گروهی و نذری دادن در این ایام موجب محبت و انس و الفت بیشتر بین مومنین خواهد بود.

رئیس بنیاد نهج البلاغه استان جهت دهی روابط و تعاملات اجتماعی را از دیگر برکات عزاداری سید الشهدا عنوان کرد و یادآور شد: تمام شهرها و قشرها با اقامه عزای اباعبدالله تلاش می‌کنند تا به هدف مشترک که قرب خداوند و سیدالشهدا(ع)  است، برسند.

وی ادامه داد: انرژی فوق العاده چشمگیر و مثبت از تمام طبقات اجتماعی و همه قشرهای زن و مرد و پیر و جوان و بالاخص جوانان دراین ایام و تعاملات اجتماعی بین آنها  سرفصل مهمی در مسائل اجتماعی است که گاهی با سال‌ها برنامه ریزی، تعلیم و تربیت و هزینه و تبلیغ کردن در جوامع دیگر  تلاش می کننند تا به چنین وحدتی برسند و در ساعتی مشخص مردم را به خیابان ها بیاورند و جامعه را همدل کنند.

دکتر ابویی تأکید کرد: عزاداری سید الشهدا بدون اینکه هیچ باری را بر دوش دستگاه های دولتی، سرمایه های عمومی و بیت المال قرار دهد جامعه را در یک مسیر و هدف مشترک برساند.

وی ایثار، بذل و بخشش مال و اطعام عموم مردم را از دیگر برکات عزاداری ماه محرم دانست و خاطرنشان کرد: رسیدگی به بینوایان، دستگیری از ایتام و سیر صعودی کارهای خیر در ایام محرم بیشتر می شودو مردم در این ایام راحت تر از مال خود می گذرند و ایثاری که در کربلا می بینند  به آنها در انجام امورخیر انگیزه می دهد.

جهت دهی فعالیت‌ها و انرژی مثبت قشر جوان در مسیر برنامه های دینی از دیگر مواردی بود که حجت الاسلام والمسلمین ابویی به آن اشاره داشت و گفت: جوانان انرژی فوق العاده‌ای دارند که در ایام سال با موتورسواری، ورزش، شب نشینی، حضور در مجالس مختلف، و فضاهای عمومی از جمله کافی شاپ ها ، پارک ها و غیره  می خواهند بروز و ظهور دهند ولی در این ایام این نوع مکان ها خلوت می شود و مجالس شب نشینی آنها در مسیر برنامه های مذهبی و هیئت های عزاداری جهت دهی می شود.

رئیس بنیاد نهج البلاغه استان با بیان اینکه تمام فواید و برکاتی که در ایام محرم و عزاداری سید الشهدا(ع) وجود دارد به واسطه حرکت های مردمی است و هیچ بودجه دولتی در آن هزینه نمی‌شود، تصریح کرد: باید برای استمرار این جریان مثبت  از بین سازمان تبلیغات، اداره اوقاف و غیره متولی خاصی و کمیته مشترکی تشکیل شود تا ثمره های این درخت پر برکت عزاداری سیدالشهدا به بار بنشیند و مسائل فرهنگی، اعتقادی و تربیتی آن در تمام ایام سال شامل حال جامعه شود.
 

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.