آثار پرداخت زکات فطره / دولت جدید به اصلاح وضعیت اخلاقی جامعه اهتمام ورزد
به گزارش یزدآوا:
آیتالله ناصر مکارم شیرازی ظهر امروز در جمع نمازگزاران و زائران حرم مطهر حضرت معصومه(س) در ادامه تفسیر آیه 39 سوره احزاب با اشاره به اینکه رسالاتالله مجموعه تعلیمات دینی است، در توضیح سرچشمه ترس در تبلیغات دینی انبیا گفت: افراد نادان متعصب بوده و لجوج هستند و به سنتهای گذشته تعصب داشته و لجاجت میکنند و این افراد یکی از مشکلات انبیا بودند.
وی مشکل دیگر انبیا را زمامداران، سردمداران و افرادی که از طریق ظلم اجتماعی به جایی رسیده بودند دانست و افزود: انبیا وقتی که میخواستند عدالت را اجرا کنند نان این گروه مستکبر، مستبد و ظالم آجر میشد بنابراین آنها مقابل انبیا میایستادند.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه انبیا از غیر خدا هیچ ترس و واهمهای نداشتند گفت: ابراهیم(ع) تک و تنها قیام کرد و همه بتها را شکست و حتی از اینکه زنده سوزانده شود نترسید.
وی بیان کرد: انبیا تک و تنها در مقابل قلدرها ایستادند و نترسیدند؛ شرط اول برای تبلیغ برنامههای الهی این است که فقط از خدا ترسیده و از غیر خدا هراسی نداشته باشد.
آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به شرایط لازم برای انجام تبلیغ موثر افزود: شرط اول احساس مسئولیت الهی، شرط دوم هراس نداشتن از هیچکس غیر خدا و شرط سوم طلب کردن حساب و کتاب از خداوند و چشم نداشتن به دست مردم از شرایط لازم برای انجام تبلیغ موثر است.
وی با اشاره به اینکه در احادیث توکل داشتن مبلغان و هماهنگی عمل و سخن مورد تاکید قرار گرفته است تاکید کرد: مبلغان باید هر آنچه که میگویند را عمل کنند و از هرچه که مردم را نهی میکنند ابتدا خودشان از انجام آن پرهیز داشته باشند.
استاد حوزه علمیه قم ارشاد جاهل و تنبیه غافل را وظیفهای دانست که همگان در تبلیغ دین بر عهده دارند و گفت: صدا و سیما و روزنامهها نسبت به مخاطبان، معلمان نسبت به دانشآموزان و والدین نسبت به فرزندان این وظیفه را بر عهده دارند.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه در سال گذشته نسبت به مسائل اخلاقی و مذهبی بیاعتنایی صورت گرفته و آثار شوم آن در سطح جامعه دیده میشود گفت: مجالس مختلط، جلسات آلوده، برنامههای خلاف و... وجود دارد و امیدواریم در دولت جدید به مسائل اخلاقی توجه شود. اگر به مسائل اخلاقی خوب عمل شود موجب ایجاد امنیت در جامعه میشود.
وی با اشاره به اینکه در گذشته دادگستری شهری در خراسان تعطیل یا نیمه تعطیل بود بیان کرد: اگر مردم مذهبی باشند در خانواده و جامعه امنیت ایجاد میشود.
آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به اینکه احکام اسلام برای روز قیامت نیست تصریح کرد: اگر بخواهیم در دنیا سالم زندگی کنیم باید دیندار و مقید به احکام خدا باشیم.
وی با بیان اینکه یکی از وظایف و واجبات در روز عید فطر پرداخت زکات فطره است گفت: اثر نخست پرداخت زکات فطره قبولی عبادات ماه رمضان و اثر دوم بیمه شدن انسان در برابر همه خطرات تا سال آینده است.
استاد حوزه علمیه قم در خصوص میزان پرداخت فطریه گفت: پرداخت فطریه بر اساس گندم 3 هزار تومان بوده و در تهران مقداری گندم گرانتر بوده و مردم این شهر باید 3500 تومان پرداخت کنند. پرداخت فطریه بر اساس برنج حدود 15 هزار تومان است.
وی با اشاره به اینکه در روزهای پایانی ماه رمضان قرار داشته و سفره ضیافت الهی در حال جمع شدن است گفت: باید برای بهبود اوضاع کشورهای اسلامی دست به دعا برداریم و بدانیم که این دعاها اثر میکند.
منبع:فارس
مطالب مرتبط:
- برپایی بیش از ۵۰۰ پایگاه جمع آوری فطریه در استان یزد
- جامعه مدرسین حوزه علمیه قم حمله صهیونیستها به مسجدالاقصی را محکوم کرد
- تحصیل 2600 طلبه خواهر در تهران/ پذیرش میان مقطعی در مدارس علمیه خواهران
- مرجعیت سد محکمی در برابر داعش و غربیها است
- دومین جشنواره علامه حلی در یزد برگزار میشود
- به منتقدان احترام میگذاریم اما تخریب در این کشور جایی ندارد/ در مذاکرات تحمیل، تحقیر و ادامه تحریم را نمیپذیریم
- یزدیها 85 میلیارد ریال زکات پرداخت کردند
- 700 پایگاه در یزد آماده جمع آوری کفاره و فطریه هستند
- برپایی 1100 پایگاه جمعآوری فطریه و کفاره در استان يزد
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|