شناسه : 15688431
دبير كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان یزد:

اثرات نامیمون قاچاق بر اقتصاد/ مبارزه با قاچاق؛ روح و جوهره «اقتصاد مقاومتی»


دبير كميسيون برنامه ريزي، هماهنگي و نظارت بر مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان یزد با اشاره به دامنه وسیع آسیب‌های قاچاق بر اقتصاد کشور به بیان اثرات نامیمون قاچاق بر اقتصاد پرداخت.

به گزارش یزد آوا به نقل از آوای اقتصاد، دبير كميسيون برنامه ريزي، هماهنگي و نظارت بر مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان یزد با اشاره به دامنه وسیع آسیب‌های قاچاق بر اقتصاد کشور گفت: به طور کلی اثرات نامیمون قاچاق بر اقتصاد را می‌توان به دو دسته عواقب کوتاه مدت و بلند مدت دسته‌بندی کرد. کاهش سطح اشتغال، تضعیف تولید داخل، ایجاد درآمد نامشروع برای قاچاقچیان و انباشت ثروت در دست برخی از افراد و طبقاتی شدن جامعه از پیامدهای کوتاه مدت قاچاق بوده و اخلال در نظام اقتصادی کشور، کاهش درآمد دولت و افزایش هزینه‌ها، کاهش انگیزه سرمایه‌گذاری مولد و ایجاد فساد اقتصادی در دستگاه‌ها از عواقب بلند مدت قاچاق در کشور به شمار می‌رود.

احمد ترحمی بهابادی در خصوص سایر اثرات و آسیب‌های قاچاق بر پیکره جامعه گفت: علاوه بر ضربه‌هایی که قاچاق بر اقتصاد کشور وارد می‌کند؛ پیامدهای اجتماعی و فرهنگی همچون ترویج فرهنگ مصرف‌گرایی، تغییر سبک زندگی، از بین رفتن روحیه کار و تلاش، گسترش روح قانون گریزی نیز از پیامدهای وجود قاچاق در کشور است.

وی در خصوص پیامدهای سیاسی و امنیتی ناشی از قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: قاچاق از لحاظ سیاسی و امنیتی نیز کشور را تهدید می‌کند و باعث آسیب‌پذیری مرزها به سبب افزایش تردد‌های غیر مجاز شده و همچنین امکان آلوده شدن قاچاقچیان به فعالیت‌های جاسوسی نیز وجود دارد در کنار این که سوء استفاده های مالی، سیاسی و امنیتی گروهک‌های ضد انقلاب از بستر قاچاق کالا و ارز نیز وجود دارد.

ترحمی در خصوص علت بالا بودن آمار قاچاق در کشور گفت: پایین بودن ریسک قاچاق از مهمترین دلایل آمار بالای قاچاق محسوب شده و در کنار آن اختلاف قیمت کالاها در دو سوی مرزها، وجود تبلیغات گسترده در رسانه‌های خارجی، پایین بودن سطح امنیت اقتصادی و سطح تولید و همچنین وجود نرخ‌های متعدد ارزی و نوسانات آن از اهم دلایل بالا بودن آمار قاچاق در کشور قلمداد می‌شود.

وی با تاکید بر همسو بودن مبارزه با قاچاق با اهداف اقتصاد مقاومتی بیان کرد: مبارزه با قاچاق کالا در حقیقت روح و جوهره اقتصاد مقاومتی بوده چرا که مبارزه با قاچاق در راستای تقویت اقتصاد ملی، تولید داخل و ایجاد اشتغال بوده و از طرفی سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی نیز شفاف‌سازی اقتصاد، مدیریت مصرف، حمایت از صادرات و تقویت تولید داخل می‌باشد.

مدير كل دفتر امور امنيتي و انتظامي استانداري یزد با بیان این که مهمترین محور در امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز فرهنگ‌سازی و مشارکت اجتماعی اقشار مختلف مردم در این مبارزه مقدس می‌باشد گفت: مهمترین محور در امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز فرهنگ‌سازی و مشارکت اجتماعی اقشار مختلف مردم در این مبارزه مقدس می‌باشد. بدین نحو که اگر مردم در بحث استفاده از کالای قاچاق، منافع ملی را بر منافع شخصی خود مقدم شمرده و به نوعی قبح و زشتی خرید و مصرف کالای قاچاق در اجتماع نهادینه گردد.

ترحمی افزود: با فرهنگ‌سازی درست در این خصوص گام موثر در امر مبارزه برداشته شده و بدیهی است در مقابل هجمه کالاهای قاچاق از یک مصونیت دائمی برخوردار خواهیم شد. ایجاد حساسیت در بین آحاد مختلف جامعه بنحوی که تبعات شوم استفاده از کالای قاچاق و قاچاق فروش برای مردم مهم باشد. از مهمترین سیاست‌های کارگروه فرهنگی و تبلیغات کمیسیون استان می‌باشد.

وی با اشاره به قرار گرفتن استان یزد در چهار راه مواصلاتی و عبور محموله‌های قاچاق از جاده‌های استان به سمت دیگر استان‌ها گفت:  استان یزد از جهات مختلف در رابطه با قاچاق کالا دارای موضوعیت می‌باشد و استان را درگیر مبارزه با آن نموده است. و همچنین قاچاق کالای یارانه‌ای از قبیل انواع فرآورده‌های نفتی و کود شیمیایی به سمت کشورهای همسایه و در مقابل ورود کالای قاچاق به سطح عرضه و آلودگی برخی از واحدهای عرضه‌کننده به خرید و فروش کالای قاچاق از مهمترین مشکلات این حوزه محسوب می‌شود.

ترحمی تعداد کل متهمینی که در رابطه با پرونده قاچاق کالا در سال 93 به مراجع ذیصلاح معرفی شده اند را 1166 نفر و این آمار را برای پنج ماهه سال جاری 513 نفر اعلام کرد و افزود: تعداد و آمار قابل استنادی در خصوص افراد فعال در زمینه قاچاق در استان وجود ندارد ولیکن به علت تقید به کسب روزی حلال و بافت مذهبی _ سنتی مردم خوشبختانه در استان بارانداز کالای قاچاق نداشته و اکثر قریب به اتفاق محموله‌های توقیفی به اصطلاح عبوری و به جهت انتقال به سایر استان‌ها می‌باشد.

وی اعلام کرد: کشفیات فرآورده‌های نفتی استان در بازه زمانی پنج ماهه سال 93 نزدیک به 297 هزار لیتر بوده که این میزان در مدت مشابه سال جاری با رشد 17 درصدی قریب به 349 هزار لیتر رسیده است.

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان با اشاره به این که بیشترین کالاهای قاچاق ورودی به استان پوشاک و منسوجات، لوازم آرایشی و بهداشتی، گوشی تلفن همراه بوده و همچنین بیشترین کالای قاچاق خروجی سوخت و فرآورده‌های نفتی است، گفت: در پنج ماهه سال جاری 176 پرونده‌ کالای قاچاق در استان به ارزش بالغ بر 29 میلیارد ریال در استان کشف شده است. که گلوگاه شهید مدنی مهریز بیشترین میزان کشفیات کالای قاچاق را به خود اختصاص داده و گلوگاه خاتم الانبیاء شهرستان خاتم و پاسگاه فراغه ابرکوه به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

ترحمی در خصوص میزان قاچاق و حجم ورودی کالای قاچاق به کشور اظهار داشت:  روایت‌ها و آمارهای مختلفی در مورد میزان قاچاق وجود دارد اما طبق اعلام مرکز پژوهش ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، حجم قاچاق کالا از 2/1 میلیارد دلار در سال 85 به 25 میلیارد دلار در سال 92 افزایش یافته و تقریبا 21 برابر شده است.

وی در مورد اقدامات اجرایی که برای مبارزه با قاچاق در استان صورت گرفته است؛ گفت: کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان به واسطه کارگروه‌های ده گانه و اتکا بر ظرفیت و پتانسیل اعضاء خود و بر مبنای سیاست‌های ابلاغی ستاد مرکزی و بهره‌مندی از قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز با شناسائی انگیزه‌های ارتکاب جرم قاچاق در استان و همچنین با رصد نمودن موانع و مشکلات سرمایه‌گذاری بومی در صدد حمایت از تولید ملی و کالای داخلی برآمده است.

ترحمی برخورد با قاچاق‌چیان حرفه‌ای و دانه درشت، مبارزه با قاچاق سوخت و فرآورده‌های نفتی در کنار اقدامات فرهنگی و اجتماعی از محورهای مهم کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اعلام کرد.

وی با بیان این که کمیسیون استان با تدوین طرح جامع مبارزه با قاچاق کالا و ارز و ترسیم چشم انداز پنج ساله گامی حساب شده و موثر در امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز در استان برداشته است؛ افزود: کنترل و نظارت بر سطح عرضه، صیانت از بهداشت و سلامت عمومی جامعه بواسطه جلوگیری از ورود دام های غیر مجاز و قاچاق به استان نیز از دیگر موضوعاتی است که به صورت جد در دستور کار استان قرار دارد.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.