شناسه : 30397887
مسئول بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد:

اجرای طرح غربالگری مادران باردار استان یزد در آینده‌ای نزدیک/دلیل علمی مبنی بر تاثیرگذاری آلودگی هوا بر افزایش میزان سقط‌ جنین وجود ندارد


صادقیان گفت: با راه‌اندازی مرکز ژنتیکی حاجی مقصودی در آینده‌ای نزدیک تمامی مادران باردار استان در قالب برنامه ژنتیکی- اجتماعی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی توسط پزشکان ژنتیک مورد غربالگری قرار می‌گیرند.

کارشناس مسئول بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد در مصاحبه با یزد آوا؛ در خصوص آمارهای ارائه‌شده توسط پزشکی قانونی و رتبه دوم استان یزد درزمینهٔ سقط‌جنین گفت: البته این آمارها نیاز به بررسی‌های دقیق‌تری دارد چراکه برخی عوامل در ارائه این آمارها دخیل هستند که شاید قابل‌بیان نباشند اما واقعیت این است که در جوامع امروزی آمار بالایی از ناهنجاری‌های کروموزومی و بیماری‌های تک ژنی وجود دارد که ممکن است میزان سقط‌جنین‌های قانونی را افزایش دهد.

محمدرضا صادقیان بابیان این مطلب که در حال حاضر احتمال وقوع این ناهنجاری‌ها 15 نفر در هر یک هزارنفر تولد است اظهار داشت: در این زمینه سقط‌جنین‌ها به دو صورت طبیعی اتفاق می‌افتد و یا بنا بر مصالح در نظر گرفته‌شده، مجوز سقط توسط شورای پیشگیری از بیماری‌های ژنتیکی صادر و توسط برنامه‌های ژنتیکی جنین سقط می‌شود.

صادقیان درباره تاثیرعوامل محیطی ازجمله آلودگی هوابر افزایش میزان سقط‌جنین هم گفت: هرچند در برخی کتب در این خصوص مطالبی به چاپ رسیده است اما ازنظر علمی این ادعا ثابت نشده است.

وی با اشاره به اینکه عموماً بیماری‌هایی مورد غربال‌گری قرار می‌گیرند که اولاً نمونه و تستی برای غربالگری و شناسایی آن‌ها وجود داشته باشد دوما تعداد زیادی از مردم با آن درگیر باشند و سوما بتوان اقدامی برای مقابله با آن بیماری انجام داد اظهارداشت:با راه‌اندازی مرکز ژنتیکی حاجی مقصودی در آینده‌ای نزدیک تمامی مادران باردار استان در قالب برنامه ژنتیکی- اجتماعی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی توسط پزشکان ژنتیک مورد غربالگری قرار می‌گیرند.

این کارشناس در ادامه خاطرنشان کرد: به همین منظور 7 نفراز پزشکان استان در دوره‌های آموزشی تخصصی ژنتیک وزارتخانه شرکت کرده و پس از گذراندن دوره‌ای سه‌ساله درزمینهٔ مشاوره ژنتیک مهارت کسب کرده و مورد تائید وزارتخانه قرار گرفتند.

کارشناس مسئول بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشتی علوم پزشکی یزد تفاوت این پزشکان مشاور با مشاورین فعلی را تخصصی بودن فعالیت و مهارت آنان عنوان کرد و ابراز داشت: مشاوران فعلی ژنتیک تنها در دوره‌های چندهفته‌ای شرکت کردند اما این 7 نفراز متخصصان ژنتیک بوده که با رسم شجره خانوادگی افراد مشکوک به بیماری‌های ژنتیکی، ژن بیمار را شناسایی و با انجام آزمایشات از به ارث رسیدن آن در خانواده هدف جلوگیری می‌کنند.

صادقیان اضافه کرد: در این طرح مادران باردار به پزشکان مستقر در مراکز بهداشتی درمانی و یا خانه‌های سلامت مراجعه کرده و پس از انجام یکسری تحقیقات و آزمایشات در صورت وجود علائم به یکی از این 7 پزشک معرفی‌شده و در صورت تشخیص ژن بیماری، مورد آزمایشات ژنتیک پیشرفته قرار می‌گیرند.

صادقیان با اشاره به اینکه کلیه هزینه‌های آزمایشات ژنتیک در سیستم ارجاع تا سطح تخصصی رایگان است گفت: ازآنجاکه آزمایشات تکمیلی دارای یکسری هزینه‌ها است اگر خانواری بضاعت مالی نداشته باشد این هزینه‌ها توسط اعتبارات ویژه‌ای که دانشگاه‌های علوم پزشکی در این خصوص در نظر گرفته‌اند پرداخت خواهد شد.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.