شناسه : 36939837
کارآفرین مهردشتی فعل «خواستن» را معنا کرد

احداث نخستین گلخانه هیدروپونیک ابرکوه توسط جوان مهردشتی


بسیجی و کارآفرین مهردشتی با احداث و بهره‌برداری از نخستین گلخانه هیدروپونیک شهرستان ابرکوه، در پشت‌بام منزل خود، فعل خواستن توانستن را تحقق بخشید.

به گزارش یزد آوا، در سالی که به نام رونق تولید رقم خورده است و در راستای اقتصاد مقاومتی که نسبت به تولیدات خانگی و کوچک تأکید دارد، محمود بادی مهرآبادی بسیجی و کارآفرین مهردشتی، با کمترین هزینه و ابتدایی‌ترین تجهیزات، اولین گلخانه هیدروپونیک را راه‌اندازی کرد.

سازنده ماشین جوجه‌کشی با پوسته یخچال فرسوده
بادی که قبل از این توانسته بود با پوسته یخچال فرسوده، ماشین جوجه‌کشی بسازد، در گفتگو با خبرنگار سرو ابرکوه، اظهار کرد : ازآنجاکه در گلخانه هیدروپونیک، محصولات بدون نیاز به خاک‌ کشت می‌شوند، لذا در همه‌جا موقعیت احداث چنین گلخانه‌ای وجود دارد.

وی ادامه داد : این نوع کشت (هیدروپونیک) در مکان‌هایی همچون زیرزمین و سالن‌های سرپوشیده که نور خورشید وجود ندارد و روشنایی آن با نور مصنوعی تأمین می‌شود، قابل‌راه‌اندازی است.

بادی، با تأکید بر اینکه در گلخانه هیدروپونیک مصرف آب بسیار کم است، گفت : چون ابرکوه یکی از شهرهای کویری و کم آب است، گسترش و ترویج فرهنگ این نوع کشت در شهرستان بسیار مقرون‌به‌صرفه است.

احداث گلخانه بر پشت‌بام منزل/ هزینه قابل توجهی ندارد
کارآفرین مهردشتی، در خصوص جزئیات کار خود خاطرنشان کرد : چند ماه پیش برای نخستین بار این گلخانه را در فضای ۱۲متری به ابعاد ۳ متر در ۴ متر و ارتفاع دو و نیم متر، بر پشت‌بام منزل خودم احداث کردم.

وی عنوان کرد : در این گلخانه گوجه‌فرنگی، خیار سبز، خربزه، کاهو، فلفل دلمه‌ای و بادمجان کشت کردم. هرچند بسیاری از اصول گلخانه‌ای را رعایت نکرده بودم، ولی زمان برداشت محصولات خوبی عایدم شد.

بادی، بابیان اینکه اسکلت گلخانه را با نقشه و دست خودم ساخته بودم، تصریح کرد : هزینه اولیه راه‌اندازی گلخانه هیدروپونیک در صورتی که تجهیزات تمام مراحل آن با دست ایجادکننده باشد و نسبت به بهره برداری از آن هزینه قابل توجهی نیست و نیاز به تسهیلات سنگین ندارد و هر جوان جویای کار می‌تواند به‌راحتی برای ایجاد آن اقدام کند.

آبیاری به روش قطره ای و ان اف تی برای گلخانه هیدروپونیک
وی افزود : بستر کشت (محل کشت گیاه) را با لوله پلیکا طراحی کردم و از بین شش روش آبیاری هیدروپونیک، دو روش قطره‌ای و ان اف تی (nft) را انتخاب کردم. برای آبیاری به سه عدد پمپ آب نیاز داشتم. به خاطر بالا بودن قیمت پمپ از پمپ آب تخلیه ماشین لباسشویی و همچنین جهت تأمین سیستم گرمایشی، از بخاری گازی استفاده کردم که بسیار خوب جواب داد.

کارآفرین موفق تأکید کرد : در این نوع گلخانه‌ها مواد غذایی گیاه داخل آب ریخته می‌شود و به‌وسیله پمپاژ به ریشه می‌رسد. ازآنجاکه مدارها بسته است و آب به مخزن برمی‌گردد، پس از چند ساعت عمل پمپاژ صورت می‌گیرد و به همین دلیل مصرف آب به‌صورت چشم‌گیری کاهش می‌یابد.

استفاده از مشاوره کارشناسان بسیج
بادی بیان کرد : مواد غذایی راحت به ریشه می‌رسد و فاصله بوته‌های گیاه کمتر می‌شود، به خاطر همین در ۱۲ متر گلخانه ۳۰ عدد بوته خیار سبز، ۳۰ بوته گوجه‌فرنگی، ۱۰ بوته فلفل دلمه، ۵ بوته خربزه و ۱۰ بوته کاهو و بادمجان کشت کردم.

وی در پایان ضمن تشکر از راهنمایی و مشاوره‌های کارشناسان بسیج شهرستان، گفت : کود گیاهی مخصوص هیدروپونیک را از مهندس شربیانی در رفسنجان دریافت می‌کردم و در طول دوره کشت تا زمان بهره‌برداری از تجربیات و مشاوره وی استفاده می‌کردم.

انتهای پیام/ف





رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.