شناسه : 34707827
محقق فرهنگ عامه یزد عنوان کرد

آداب و رسوم مردم یزد در عید سعید فطر


محقق فرهنگ عامه یزد گفت: در گذشته که وسایل ارتباط جمعی وجود نداشت عده‌ای بر بالای مناره‌ها و گلدسته‌های مساجد می‌رفتند و به رسم صلات کشیدن همه را آگاه می‌کردند که وقت نماز عید فطر است.

محقق فرهنگ عامه یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، در خصوص آداب و رسوم کهن مردم یزد در عید فطر گفت: در گذشته که وسایل ارتباط جمعی وجود نداشت عده‌ای بر بالای مناره‌ها و گلدسته‌های مساجد می‌رفتند و به رسم صلات کشیدن همه را آگاه می‌کردند که وقت نماز عید فطر است.

صدیقه رمضانخانی ادامه داد: گاهی هم کسانی که صدای خوش داشتند و قرآن را با صدای خوش می‌خواندند بالای مناره‌ها می‌رفتند و آیاتی از کلام الله مجید با صدای دلنشین تلاوت می‌کردند و به این ترتیب مردم را برای بر پا داشتن نماز عید فطر دعوت می‌کردند.

وی گفت: مردم برای نماز عید فطر یکی از مساجد بزرگ و معروف مانند مسجد ملا اسماعیل، مسجد جامع و ... را انتخاب می‌کردند یا در کنار مقبره شهدا در خلدبرین نماز عید فطر برگزار می‌شد و در این مراسم گروه‌های مختلف مردمی از کوچک و بزرگ با شکوه خاصی وارد مسجد می‌شدند و نماز را به امامت پیش نماز به جا می آوردند.

رمضانخانی عنوان کرد: پس از پایان نماز اکثر مردم به خانه بزرگان دینی و سادات می‌رفتند و عید را به آنها تبریک می‌گفتند یا اینکه در کنار خانواده بودند و با گفتن نماز و روزه تان قبول و شنیدن این جمله از یکدیگر با نقل و شیرینی شیرین کام می‌شدند و گاهی هدیه‌ای از طرف بزرگان فامیل نیز به آنها داده می‌شد.

وی افزود: بعد از نماز عید فطر افرادی که توانایی مالی داشتد به خانه پیش نماز محل می‌رفتند و ضمن تبریک عید فطر، به رسم هدیه پولی را تقدیم پیش نماز می‌کردند تا او هر جور صلاح می‌داند این پول را خرج مردم کند.

پژوهشگر پايگاه پژوهشي شهر تاريخي یزد عنوان کرد: مردم زکات فطریه خود را نیز به پیش نماز مسجد محل می‌دادند، یا به صندوق‌های دریافت فطریه می‌انداختند و یا اینکه گاهی خود به فقرا و نیازمندان می‌دادند.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.