شناسه : 38138243
کارشناس مذهبی:

آرامش در زندگی جز با عفاف و حجاب به دست نمی‌آید


حجت‌الاسلام حسن دیرباز گفت: جامعه امروز حتی اگر علت شرعی حرمت بدحجابی را قبول نکند باید بداند که آرامش در زندگی جز با عفاف و حجاب به دست نمی‌آید.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن دیرباز در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، با اشاره به فهته عفاف و حجاب گفت: آیه «وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً» که در خصوص تحکیم بخشیدن به خانواده است از نشانه‌های حضرت حق برای یکی از اصلی ترین نهادها یعنی خانواده است که اگر خراب شود دیگر نهادهای اجتماعی نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد، خداوند در این آیه می‌فرماید که مودت و رحمت می‌تواند خانواده را حفظ کند و این مودت موجب آرامش است.

وی ادامه داد: جامعه امروز حتی اگر علت شرعی و وحیانی حرمت بی حجابی و یا بدحجابی را قبول نکند و تنها در یک زندگی و خانواده به ظاهر دنبال آرامش باشد این آرامش جز با عفاف و حجاب به دست نمی‌آید، هیچ زنی در خانواده هم اکنون با فضای موجود در جامعه احساس آرامش نمی‌کند و نگرانی هایی که یک زن در متن جامعه می‌بیند حتی ناخواسته نسبت به شوهر متشرع و دینی خود نیز تسری می‌دهد که نکند شوهر من نیز تحت تاثیر این شرایط قرار گیرد.

این کارشناس مذهبی و دینی عنوان کرد: زنان نسل امروز ما طبق یک ضرب المثلی که وجود دارد در حال بریدن شاخه‌ای هستند که خود روی آن نشسته‌اند یعنی چنان تیشه به ریشه زندگی خود می‌زنند که خبر ندارند و در چند سال بعد متوجه آن خواهند شد و به حقیقت و ضرورت حجاب و عفاف پی خواهند برد.

دیرباز افزود: هر کس حتی صرف اینکه به دنبال پایداری زندگی غیر دینی خود باشد باید برای امر حجاب و عفاف ارزش قائل شود، حتی در ادیان گذشته نیز نگاه به امر حجاب و پوشش در آثار باستان یهود و مسیح وجود داشته و حتی در خود ایران نیز در بین زرتشتیان، زنان را بسیار پوشیده کشیدند و در تورات و انجیل قوانین سختی برای زنانی که بخواهند هرزگی و بی حجابی کنند وجود دارد و نیاز به حجاب وعفاف یک امر فطری و یک ضرورت اجتماعی است.

وی در خصوص راهکارهای نهادینه کردن عفاف و حجاب در جامعه گفت: محاکم خانواده که گاهی آمار طلاق را منتشر می‌کنند چقدر خوب است ریشه‌های از هم گسیختگی خانواده‌ها را نیز اعلام کنند، با وجود اینکه قصد تخطئه کردن فضای مجازی را ندارم و این فضا می‌تواند منافع زیادی به دنبال داشته باشد اما باید از خود پرسید چه میزان این فضای مجازی در امر مثبت استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: با استفاده از فضای مجازی به راحتی به حریم شخصی و خصوصی هر فرد و خانواده‌ای وارد می‌شوند و هر کاری می‌خواهند انجام می‌دهند و مردان و زنان را در یک میدان مسابقه مقایسه قرار می‌دهند و زنان که ذاتا در فضای ذهنی آنها مقایسه مهم است با مقایسه ظاهری زندگی‌ها از جمله مقایسه زیبایی همسر، رفاه اقتصادی و ... ، زندگی خود را تلخ می‌کنند و به نظر یکی از این راهکارها این است که انسان بتواند فضای مجازی را که در بی عفتی و بی حجابی و در نهایت طلاق نقش بسیار بالایی دارد مدیریت و فرهنگ سازی کند.

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه برخی بی حجابی‌ها به انتقام گیری‌های سیاسی برمی‌گردد، عنوان کرد: برخی اوقات افرادی برای اینکه اعتراض سیاسی خود را نشان دهند به دلیل اینکه با تحلیل غلط این مشکلات را منتسب به روحانیت می‌دانند به بی حجابی دست می‌زنند، فساد می‌تواند در هر قشر و صنفی وجود داشته باشد هر چند که از نظر اخلاقی وجود یک مورد فساد نیز در جامعه روحانی زیاد است اما این موضوع همیشه و در هر قشری وجود داشته است اما برخی رسانه‌ها به گونه‌ای با قدرت خود کار کرده‌اند که نابسامانی‌های اقتصادی فکری اجتماعی و فرهنگی جامعه را به امور دینی و نابلدهای کارشناسان دینی و روحانی منتسب کرده‌اند و با تحلیل غلطی که صورت گرفته جامعه امروز گاهی این مشکلات را از روحانیت و منابع فرهنگی دینی می‌دانند و برای انتقام گیری و لجبازی اقدام دست به بی حجابی می‌زنند.

دیرباز تاکید کرد: جامعه نیازمند یک تحلیل درست از ریشه‌های نابسامانی و اقتصادی است و باید متوجه بود که اگر این مشکلات منتسب  به دین شود صرفا یک بازی و آدرس اشتباه دادن است چرا که قشر روحانیت نقشی در رفاه اقتصادی، تولید شکر و ... ندارد بلکه جزئی از مردم است و در راس نظام ما ولی فقیه که فردی شایسته است و در حوزه‌های مختلف اقتصادی اجتماعی و ... مبرا و پاک از گناه است حضور دارد.

وی با بیان اینکه حجاب یک امر اکتسابی است و نه اجباری تصریح کرد: چقدر خوب است که همانگونه که هر کسی در هر امری الگویی برای خود انتخاب می‌کند زنان نیز در زندگی خود این امر را بررسی کنند که چه زندگی از نظر علمی، پایداری و آرامش موفق بوده است حتی در دین مسیح و یهود نیز بررسی کند که متدینین به دین، ثبات زندگی خانوادگی دارند یا بی بند و بارها، و این یک ملاک جامعه شناختی است که هر کسی که پیرو هر آیینی باشد موفق تر از کسی که لائیک و بی قید باشد است، و در واقع نیاز به دین یک امر فطری و ضروری است.

  دیرباز افزود: ما که در حوزه‌های فردی مانند ورزش و اوقات فراغت و ... وقت می‌گذاریم اما چقدر برای فهم دین خود وقت گذاشته‌ایم آیا می‌توان به فضای مجازی که از اطلاعات سطحی، گسترده و مدیریت شده از سوی خارج پر شده و به دنبال هدف خاصی است اکتفا کرد، حجاب به عنوان یک امر اکتسابی است و فرد باید خود با استفاده از کارشناسان و متخصصان دینی و سوال کردن از حکمت‌ها و دلایل حجاب، خود به این  موضوع پی ببرد که برای مادر و همسر خوب بودن و داشتن زندگی موفق باید به امر حجاب مقید باشد.

این کارشناس دینی تصیرح کرد: باید شبهات مطرح شده در زمینه حجاب و عفاف که در فضای تبلیغاتی و رسانه‌ای به آن پرداخته می‌شود را با سوال از کارشناسان و متخصصان دینی که در این حوزه کار کرده‌اند رفع کرد، متاسفانه فضای مجازی این اجازه را داده است که هر کسی در هر حوزه‌ای اظهار نظر نکند و زنان نیز در این فضا با موج فمینیستی همراه می‌شوند و فکر می‌کنند به آنها ظلم شده است در حالی که باید برای رفع شبهات مطرح شده به کارشناس و متخصص خودش رجوع کرد.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.