ارز آوری 19میلیون دلاری صنایع دستی استان یزد/گردشگری معنوی- مذهبی؛ نقطه قوت گردشگری یزد است
به گزارش یزدآوا ؛ نشست خبری مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان یزد در مجموعه باغ دولت آباد یزد برگزار شد.
درابتدای این نشست فاطمه دانش یزدی رسانه ها را در دنیای امروز القا کننده فکر،رفتار و در حقیقت هویت فرهنگی جوامع مختلف دانست و گفت: رسانه ها می توانند نقش موثری در بهبود رفتار جامعه داشته باشند و یکی از کارکردهای رسانه ارتقای سطح معنویات و اخلاق در جامعه است.
دانش یزدی با اشاره به ثبت جهانی بافت تاریخی شهر یزد در 18 تیرماه سال جاری گفت: شهر تاریخی یزد به دلیل وسعت، یکپارچگی،استفاده از مصالح بومی ،حفظ اصالت تاریخی و مصرف کمترین انرژی در تولید بناهای خشتی و هماهنگی کامل با اقلیم سخت و خشن کویری مورد توجه یونسکو قرار گرفته و به ثبت رسید.
وی با بیان اینکه بعد از صنایع نفت و خودروسازی صنعت گردشگری می تواند در بحث معیشت و اقتصاد پیشرو باشد گفت:یکی از صنایع مهم کشورصنعت گردشگری است که می تواند در زمینه روند روبه رشد اقتصاد کشور و کاهش نرخ بیکاری نقش اساسی داشته باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی افزود: بر اساس اعلام سازمان جهانی گردشگری؛ می توان در حوزه گردشگری بیش از 800نوع شغل تعریف کرد و به ازای ورود هر گردشگر یه یک کشور بصورت مستقیم و غیر مستقیم 11 شغل ایجاد می شود.
دانش یزدی با اشاره به ظرفیت بالای استان یزد در بخش های فرهنگی تاریخی ،اکوتوریست،کویر نوردی،گردشگری سلامت ،طبیعت گردی وگردشگری مذهبی ابرازداشت: در 9 ماهه امسال تعداد گردشگران خارجی نسبت به مدت مشابه سال گذشته 32 درصد رشد داشته به طوری که از تعداد 83335 هزار نفر در سال 95 به 110 هزار نفر در سال 96 رسیده است.
وی تعداد واحدهای اقامتی استان را 124 واحد اعلام کرد و ادامه داد: این واحدها در مجموع ظرفیت 5 هزار تخت در استان را به وجود آوردند البته 51 واحد مجموعه پذیرایی سنتی، 53 واحد پذیرایی بین راهی وجود داشته و 11 کمپ کویر نوردی نیز به مجموع کمپ های کویر نوردی استان اضافه شده است.
متصدی حوزه گردشگری استان یزد روند سرمایه گذاری در زمینه صنعت گردشگری در استان را روبه رشد بیان کرد و گفت: در سال 92، میزان جذب سرمایه گذاری درحوزه گردشگری 20 میلیارد تومان بوده و این رقم در سال 95 به 143 میلیاردتومان افزایش یافته است.
وی اظهار داشت: در سال 96 در این حوزه 63 میلیارد تومان جذب داشتیم که از این میزان 51میلیارد و 800میلیون در بحث اقتصاد مقاومتی هزینه شده و اشتغال 922نفر رقم خورده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان تعداد طرح های گردشگری در حال ساخت با پیشرفت فیزیکی بالای 50 درصد در استان را 109 طرح عنوان کرد و ابراز داشت:برای بهره برداری از این طرح 285 میلیارد تومان استان سرمایه گذاری کرده و 143 میلیارد تومان نیز تسهیلات مورد نیاز تا برای 2182 نفر اشتغال ایجاد شود.
دانش یزدی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این مطلب که تعداد یکهزار و 720 اثر تاریخی در استان به ثبت ملی رسیده است گفت: البته 91 اثر از این تعداد در سال95، 96 ثبت شده است.
وی باغ دولت آباد،باغ پهلوان پور،قنات زارچ،قنات حسن آباد و بافت تاریخی یزد را 5 اثر جهانی استان یزد برشمرد و خاطر نشان کرد: در حوزه مرمت و احیای آثار تاریخی در سال 95 و 96؛ 281 بنا مرمت شدند که مهمترین آن ها ساماندهی قنات زارچ و مرمت خانه تاریخی صدرالعلمای یزد به عنوان موزه یزد است که البته توسط کارشناسان ایرانی و آلمانی به صورت مشترک در حال احیا می باشد انتظار می رود در قالب طرحی 5 ساله به بهره برداری برسد.
دانش یزدی طرح مرمت خانه های ایرانی را یکی از مهمترین طرح های معاونت میراث فرهنگی دانست و گفت: در این طرح که از سال 95 کلید خورده به منظور حمایت ازساکنین بافت تاریخی و برای ماندگاری آنان در بافت به مالکانی که توانایی مرمت خانه خود در بافت تاریخی را ندارند تسهیلات بلاعوض اعطا می شود که تاکنون 315 بنا ازمزایایی این طرح بهره مند شده اند.
متولی حمایت از صنایع دستی استان در خصوص حمایت های صورت گرفته اظهار داشت: در 9 ماهه سال 96 فرصت شغلی 407 نفر در قالب 10 کارگاه تولیدی و 132 کارگاه انفرادی محقق شده و تعداد 2348 نفرنیز از آموزش های صنایع دستی برخوردار شدند که رشته هایی دارای بیشترین متقاضی شامل زیلوبافی؛ نساجی سنتی؛ زیورالات سنتی و سفال و سرامیک بوده اند.
ارز آوری 19میلیون دلاری صنایع دستی استان یزد
وی همچنین از ارز آوری 19میلیون دلاری صنایع دستی استان خبر داد و گفت: این میزان ارزآوری از صادرات گلیم،زیلو و شیشه استان حاصل شده است.
دانش یزدی اخذ 43 نشان ملی مرغوبیت کالا،3 نشان مهر اصالت یونسکو در رشته های حکاکی روی سیم،تکه دوزی گلیم و جاجیم و همچنین صدور 307 مجوز مشاغل خانگی در زمینه ایجاد اشتغال خرد را از دیگر افتخارات استان بیان کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان در خصوص ثبت جهانی سرو ابرکوه نیز اظهار داشت: قنات ها و باغات باید سلسله وار و به صورت زنجیره ای به ثبت برسند از همین جهت پرونده ای در قالب مجموعه درختان کهن سال ایران به یونسکو ارسال شده که سرو ابرکوه نیز یکی از درختان ثبت شده در این پرونده است و در صورت ثبت جهانی این پرونده طبیعتا این کهن سرو نیز به ثبت خواهد رسید.
دانش یزدی ؛ رشد 1400 درصدی قلع و قمح حفاری، کاهش 416درصدی تجاوز به حریم های بافت تاریخی ،کاهش 47 درصدی تخریب آثار، افزایش 500درصدی کشفیات و افزایش 42 درصدی تکمیل پرونده های یگان حفاظت و واحد حقوقی را نمونه ای از تلاش های همکارانش در حوزه حفاظت برشمرد و ابراز داشت: حفاظت از بافت تاریخی با توجه به کمبود نیرو که در همه دستگاه ها وجود دارد و وسعت بافت تاریخی در حوزه های شهرهای کار سختی است اما با این وجود همکاران بنده در این حوزه در حفظ و حراست از بافت تاریخی شهرستان هایی که دارای این بافت هستند نظیر یزد، میبد، اردکان و ابرکوه تمام تلاش خود را انجام می دهند که امیدواریم با جذب نیرو بتوانیم در این زمینه خدمت رسانی بهتری داشته باشیم.
وی در واکنش به اظهارات طالبی معاون سیاسی امنیتی استانداری یزد در خصوص برگزاری جشن سده که گفته بود میراث فرهنگی برنامه جامعی برای این جشن نداشته است ابراز داشت: اتفاقا طرحی را با همکاری بخش خصوصی و تشکل ها تدارک دیده بودیم و بر اساس این طرح قرار بود این جشن در شهرستان های یزد، میبد و اردکان برگزار شود و تمامی تورهای خارجی که برای این جشن ثبت نام شده بودنددر آن حضور یابند به هرجهت طرح آماده و به معاونت سیاسی امنیتی ارسال شد و که اتفاقا براساس همین طرح شورای تامین استان تشکیل جلسه داده و نهایتا مصوبه این شورا به ما ابلاغ شد و ما هم در برابر آن سر تعظیم فرود آوردیم.
دانش یزدی در بخش دیگری از سخنانش استان یزد را یکی از محورهای کریدور مرکزی کشور برشمرد و ابراز داشت: در نوروز سال 96 تعداد 776404نفرمسافردر اقامتگاه های استان سکونت داشته و از نظر تعداد گردشگران ورودی نیز 5 میلیون تردد یه ثبت رسیده است که این آمار،آمار قابل توجهی است.
وی افزود: علتی اینکه اخیرا آماری منتشر شده که درآن یزد از نظر میزان حضور گردشگر در بین 10 استان کشور هم قرار ندارد این است که از نظرمیراث فرهنگی آمار حضور گردشگران آماری است که در زمینه اقامت آنان ارائه می شود اما در این میان برخی استان ها نظیر اصفهان آمار بازدیدکنندگان خود از ابنیه های تاریخی را ملاک عمل قرار می دهند و این موضوع آمار آنان را چندین برابر می کند چرا که ممکن است گردشگران از چند نقطه دیدن کنن و چندین دفعه مورد شمارش قرار گیرند که قطعا چنین آماری متقن و صحیح نیست.
گردشگری معنوی- مذهبی؛ نقطه قوت گردشگری استان یزد
مدیرکل میراث فرهنگی استان؛ گردشگری معنوی- مذهبی را نقطه قوت گردشگری استان دانست و گفت: کمیته گردشگری معنوی ابتدا در استان به صورت خودجوش شکل گرفت که در دو سال گذشته سازمان این کیمته را سازماندهی کرد ودر حال حاضر حدود 70 راهنمای تور به صورت ویژه در گردشگری معنوی مذهبی فعالیت می کنند که به معرفی ظرفیت های آئینی ملی و مذهبی و ایرانی استان برای گردشگران خارجی می پردازند.
دانش یزدی با بیان اینکه در سال های اخیر آئین هایی نظیر نخل بردای، محرم، سینه زنی ،زنجیر زنی، مداحی و جشن های مذهبی نظیر جشن های میلادحضرت رسول اکرم(ص) امام رضا(ع) وامام زمان(عج) توسط اعضای این کمیته معرفی شده و با استقبال خوبی نیز مواجه شده است خاطر نشان کرد:درمحرم سال 95 تعداد 682 گردشگر خارجی صرفا برای ایام محرم از 28 ملیت در یزد حضور داشتند که این رقم در سال جاری به 965 گردشگر از 31 ملیت رسیده و دراین حوزه رشد 35 درصدی را شاهد بودیم.
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان در پایان به برنامه های اداره متبوعش برای ایام نوروز اشاره کرد وگفت: برای ایام نوروز 75 جشنواره و نوروزگاه ها را در سطح استان پیش بینی کردیم و علاوه بر برپایی جشنواره سفره های هفت سین، جشنواره های دیگری نظیر بادبادک ها،حافظ خوانی و شاهنامه خوانی نیز در نظر گرفته شده است.
وی در خصوص ساماندهی و جمع آوری منازل اجاره ای غیر مجاز در ایام نوروز هم گفت: تعداد 75 خانه مسافرمجوز دریافت کردند که برای نظارت بر این خانه مسافرها نیز سامانه ای تحت نظارت میراث و جامعه هتل داران استان تعریف شده که تمام خانه مسافرها و در خواست های دریافت مجوز در این خصوص در این سامانه ثبت می شود و اطلاعات آن ها از طریق ستاد اسکان در اختیارمسافران نوروزی قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام/ح
مطالب مرتبط:
- سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده استان یزد تدوین شد
- مسجد جامع یزد در صدر پربازدیدترین اماکن تاریخی یزد
- حراست از بافت تاریخی؛ وظیفه مهم ساکنان آن/لزوم استفاده بهینه از فرصت ثبت جهانی یزد
- احیای رشتههای زریبافی و ترمهبافی پس از 120 سال در استان یزد
- آرامگاه خواهر زاده حضرت علی(ع) در فهرج
- راهاندازی مرکز تخصصی طراحی و بافت پارچههای سنتی در یزد/ گردشگران با خود از یزد سوغات فرهنگی میبرند
- تلفیق هنرمندانه خلاقیت با فلز در مجسمهسازی دبیر یزدی/ اخذ سفارشات متعدد از استانهای تهران و شیراز
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|