شناسه : 36642623
مدیر کل میراث فرهنگی استان یزد مطرح کرد

ارسال پرونده ثبت جهانی بادگیرهای یزد منوط به موافقت سازمان میراث فرهنگی


مدیر کل میراث فرهنگی استان یزد با بیان اینکه هر سال امکان ارسال یک پرونده به یونسکو وجود دارد، گفت: پرونده بادگیرهای یزد بسیار پر ریسک و ممکن است دوباره از سوی یونسکو رد شود و به همین دلیل سازمان میراث فرهنگی زیر بار ارسال مجدد آن نمی‌رود.

به گزارش یزد آوا، اخیراً امارات کلیپ تبلیغاتی ساخته است که در آن كريستيانو رونالدوى پرتغالى بازیکن معروف فوتبال حضور دارد و قصد امارات از این کار ثبت بادگیر به عنوان میراث  خود در یونسکو است.

از آنجا که بادگیر میراث یزدی هاست، شو تبلیغاتی كريستيانو رونالدوى پرتغالى برای ترغیب یونسکو جهت ثبت جهانی بادگیرهای امارات متحده عربی واکنش‌های زیادی را در شبکه‌های اجتماعی به دنبال داشته و دراین خصوص دو هشتگ #یزد_دیدنی و #یزد_شهر_بادگیرها جزو دو هشتگ داغ توییتر و اینستاگرام قرار گرفت.

سید مصطفی فاطمی در گفتگو با خبرنگار یزد آوا در این خصوص گفت: واکنش مردم در شبکه‌های اجتماعی به اقدامات امارات برای مصادره بادگیرهای یزد برای خود اقدام خوبی بود و امیدوارم سازمان میراث فرهنگی کشور و تمام کسانی که می‌توانند در این زمینه کمک کنند به اهمیت موضوع پی ببرند تا بتوانیم پرونده بادگیرهای یزد را همین امسال یا سال آینده برای ثبت جهانی به سازمان یونسکو ارسال کنیم.

وی افزود: پرونده بادگیرهای یزد حدود ده سال پیش با همکاری برخی تشکل‌ها، تشکیل و برای ثبت ملی ارسال شد و به ثبت ملی رسید و برای ثبت جهانی بادگیرها نیز حدود شش سال پیش این پرونده تشکیل و آماده شد و برای سازمان یونسکو ارسال شد اما با مداخله و اعتراض نمایندگان کشورهای عربی به ویژه امارات متحده عربی مواجه شد و به نتیجه نرسید.

ارسال مجدد پرونده ثبت جهانی بادگیرهای یزد در گرو موافقت سازمان میراث فرهنگی 

مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان یزد با بیان اینکه هر سال تنها امکان ارسال یک پرونده برای سازمان یونسکو وجود دارد، گفت: از این جهت سازمان میراث فرهنگی کشور باید با ارسال مجدد پرونده برای ثبت جهانی بادگیرهای یزد موافقت کند اما این پرونده هم بسیار پر ریسک است و ممکن است دوباره از سوی یونسکو رد شود که به همین دلیل سازمان میراث فرهنگی زیر بار ارسال مجدد آن نمی‌رود.

فاطمی افزود: با این حال ما کار خود را انجام و پرونده بادگیرها را تشکیل دادیم و کاری نیست که از قلم افتاده باشد، و کمیته‌ای نیز از سه کارشناس این حوزه تشکیل شد تا ایرادات این پرونده بررسی و رفع شود و پرونده جدیدی برای ارسال به سازمان تکمیل و آماده شود که فقط موافقت سازمان میراث فرهنگی کشور برای ارسال این پرونده به نیاز است.

وی اضافه کرد: البته راه‌های مختلفی نیز در این زمینه وجود دارد و اگر مجدد پرونده به مشکل بخورد می‌توان پرونده را به صورت فراملی و با مشارکت یک یا دو کشور دیگر به سازمان یونسکو ارسال کنیم اما فعلا سازمان میراث فرهنگی کشور باید بپذیرد که پرونده بادگیرهای یزد به سازمان یونسکو ارسال شود.

امسال هیچ بودجه‌ای برای بافت تاریخی یزد تخصیص نیافته است

مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان یزد در خصوص بودجه‌ای که بابت جهانی شدن شهر یزد اختصاص می‌یابد، گفت: یکی از بودجه‌هایی که به یزد اختصاص می‌یابد بودجه ملی بابت قرار گرفتن یزد در میراث جهانی برای مرمت و حفاظت از آن است که تخصیص این بودجه به یزد بسیار ناچیز است.

فاطمی ادامه داد: در حالی که در بودجه سال 97 مبلغ حدود هشت میلیارد تومان برای بافت تاریخی یزد در نظر گرفته شد اما فقط 800 میلیون تومان یعنی 10 درصد آن به میراث فرهنگی یزد تخصیص یافت. همچنین در بودجه سال جاری هم متاسفانه میزان اعتبار این ردیف به شدت کاهش یافته و به مبلغ حدود شش میلیارد تومان رسیده و تاکنون حتی یک ریال آن هم تخصیص داده نشده است.

وی افزود: پیگیری در خصوص تخصیص این میزان اعتبار درحال انجام است و مذاکرات خوبی با سازمان میراث فرهنگی و سازمان برنامه و بودجه آن انجام گرفته است و اگر میزان اعتبار در نظر گرفته شده به یزد تخصیص یابد خیلی اتفاق خوبی است اما متاسفانه دولت شرایط اقتصاد خوبی ندارد و نمی‌تواند خیلی به ما کمک کند.

رشد گردشگر خارجی در استان یزد برای امسال

مدیر کل میراث فرهنگی استان یزد در خصوص حضور گردشگران خارجی در یزد گفت: استان یزد تا سال 96 رتبه اول رشد حضور گردشگر خارجی را به خود اختصاص داده بود اما از آنجا که عمده گردشگران خارجی که در یزد حضور پیدا می‌کنند اروپایی هستند با اعمال تحریم‌ها این موضوع تاثیر زیادی بر حضور این گردشگران داشت و متاسفانه در سال 97 شاهد کاهش گردشگر خارجی بودیم.

فاطمی با بیان اینکه خوشبختانه امسال شاهد رشد حضور گردشگر خارجی در استان یزد بوده‌ایم، عنوان کرد: تعداد 12 هزار و 300 گردشگر خارجی در استان در اردیبهشت ماه سال گذشته به تعداد 21 هزار و 800 گردشگر برای امسال رسیده است که رشد بسیار خوبی بوده و تقریبا در سال جاری در دیگر مناطق کشور چنین رشدی وجود نداشته است.

وی در خصوص میزان درآمد زایی گردشگران خارجی گفت: سازمان جهانی گردشگری هر ساله براساس میزان تورم، میزان ارزش پولی  و خریدی که هر گردشگر از کشور انجام می‌دهد میزان درآمد زایی گردشگر را اعلام می‌کند و ما نیز بر همین اساس درآمدزایی را اعلام می‌کنیم که البته برای امسال هنوز این درآمد از سوی این سازمان اعلام نشده است.

وی عنوان کرد: بسیاری از شغل‌ها وابسته به گردشگری شده‌اند و گردشگران صرفا بر درآمدزایی هتل‌ها تاثیر ندارند، بلکه رونق باز، حمل و نقل از قطارها تا تاکسی‌های داخل شهر و همچنین کمپ‌های کویرنوردی و مجموعه‌های تفریحی به گردشگری وابسته هستند.

وی در خصوص تسهیلاتی که برای بافت‌های تاریخی ارائه می‌شود، گفت: دو سالی هست که اعتبار مشارکتی ما در زمینه بافت تاریخی که به ساکنان به صورت بلاعوض داده می‌شد به صفر رسیده است و دیگر تسهیلات بلاعوض نداریم و تسهیلاتی که اکنون ارائه می‌شود مربوط به حوزه گردشگری و فعالیت‌های این حوزه است.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.