شناسه : 39057560
رييس سازمان مديريت و برنامه ريزی:

استان يزد بيش از سهم جمعيتي خود دراقتصاد كشور نقش دارد /ارزش توليد هر يزدي در سال ۵۰ميليون تومان


رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامي با حضور در سيماي مركز يزد چشم انداز و فعاليت هاي مرتبط با توسعه در استان را تشريح كرد .

به گزارش یزد آوا، روابط عمومي سازمان مديريت و برنامه ريزي استان يزد ، سيد مجتبي حسيني پور ضمن گراميداشت ايام دهه فجر انقلاب اسلامي و در تشريح سيماي اقتصادي استان گفت: بلحاظ اقتصادي استان يزد با بيش از ۶۰ هزار و ۳۱۱ ميليارد تومان توليد ناخالص داخلي سهم ۱,۸ درصدي از توليد كشور را به خود اختصاص داده است كه نشان ميدهد استان يزد بيش از سهم جمعيتي (۱.۴۸ درصد) خود، دراقتصاد كشور سهم دارد.

وي افزود: در سال ۱۳۹۸ ارزش توليد هر يزدي نزديك به ۵۰ ميليون تومان است كه اين رقم در كشور ۴۰ ميليون تومان مي باشد

وي همچنين گفت: در سال ۱۳۹۶ استان يزد به لحاظ سرانه توليد ناخالص داخلي بدون نفت در جايگاه سوم و بعد از استان هاي بوشهر و تهران قرار دارد و به لحاظ سرانه توليد ناخالص داخلي با نفت در جايگاه ششم و بعد از استان هاي بوشهر، خوزستان، كهكلويه و بويراحمد، ايلام و تهران قرار گرفته است

رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان يزد رتبه استان يزد در اقتصاد غير نفتي در كشور را در سال ۱۳۹۸ در جايگاه ۱۶ كشور اعلام كرد كه در مقايسه با سال قبل از آن يك پله رشد نشان مي دهد

حسيني پور گفت: رشد اقتصادي استان يزد در سال ۱۳۹۶ نسبت به سال ۱۳۹۰ به طور متوسط ساليانه ۴ درصد بوده است كه وجود بخش هاي ارزش آفرين در اقتصاد استان از جمله بخش نساجي ، گلخانه ، دام و طيور ، كاني هاي غير فلزي  ، معدن ، راه آهن و ... در  اين رشد موثر بوده اند  . 

رييس ستاد درآمد استان افزود : يزدي ها ۱,۸۴ درصد از ارزش افزوده بخش كشاورزي كشور ، ۱.۲۱ درصد از ارزش افزوده بخش معدن (با احتساب نفت)نزديك به ۳ درصد از ارزش افزوده بخش صنعت ساخت و ۱.۸ درصد از ارزش افزوده بخش خدمات كشور را به خود اختصاص داده اند.

رتبه اول امنيت سرمايه گذاري در كشور

رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان همچنين افزود:يزد در شاخص ملي امنيت سرمايه گذاري در سال ۱۳۹۸ جايگاه نخست را در بين استانهاي كشور به دست اورده است كه اين نكته خود بستري امن براي جذب سرمايهگذاري در استان را فراهم ميسازد.

حسيني پور خاطرنشان ساخت: بالغ بر ۳۰ فرصت سرمايهگذاري جديد در استان در قالب مجوزهاي سرمايهگذاري بينام در دست اقدام است كه بخشي از اين مجوزها صادر شده و مابقي در دست اقدام است.

وضعيت مهاجرت و ساير محدوديت هاي استان

دبير شوراي برنامه ريزي و توسعه استان گفت: بررسي وضعيت مهاجرت به استان در سال‌هاي اخير، نشان‌دهنده رشد قابل توجه مهاجرت خالص به استان در بازه زماني ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ است.

وي اظهار داشت: خالص مهاجرت به استان: ۳۶۷۴۶ نفر (معادل ۲/۳ درصد از جمعيت استان) ميباشد كه از اين نظر جايگاه سوم را از حيث خالص مهاجرت در كشور دارد.

وي همچنين محدوديت منابع آب آلودگي هوا، خصوصاً در حوزه دشت يزد- اردكان ، تمركز بخش عمده‌اي از فعاليت‌هاي اقتصادي و اجتماعي در شهر يزد و محور يزد- اردكان و عدم توازن مطلوب در ساختار فضايي استان ،تعدد پروژه‌هاي نيمه تمام عمراني، پراكندگي سكونتگاه‌ها ،كمبود زيرساخت‌هاي مناسب جهت برنامه‌ريزي براي نشاط اجتماعي در استان، وجود بيكاري به ويژه بيكاري فارغ التحصيلان دانشگاهي و بالا بودن ميزان بيماري‌هاي قلب و عروق، سرطآن‌ها‌، ديابت و ...را از چالش هاي استان دانست .

مهمترين قابليت ها و دستاوردهاي استان

رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي گفت: عليرغم تمام محدوديت ها و چالش هايي كه پيشروي توسعه استان قرار گرفته است، يزد از توانمندي و پتانسيلهاي ويژه اي برخوردار است كه آن را در سطح كشور متمايز ساخته است

حسيني پور  ثبت جهاني شهر يزد و ظرفيت بالاي توسعه  گردشگري،  قرارگيري در رديف شش استان بزرگ صنعتي كشور ،وجود شهركها و نواحي صنعتي آماده و مجهز به امكانات زيربنايي و توسعه برخي خوشه هاي صنعتي ازجمله درنساجي،كاشي و سراميك، فولاد و مواد غذايي (شيريني و فراورده هاي كنجدي) را از جمله اين ظرفيت ها برشمرد.

وي همچنين قرارگيري در رديف دو استان برتر گلخانهاي كشور، جايگاه برتر پارك علم و فناوري استان ،استقرار اولين منطقه-ي ويژه علم و فناوري فعال كشور، جايگاه نخست نسبت نخبگان به جمعيت در سطح كشور ، قرارگيري در مركز جغرافيايي كشور و دسترسي مناسب به راههاي حمل و نقل و بازارهاي داخلي و بين المللي و از همه مهمتر وجود سرمايهي انساني و اجتماعي مستعد وروحيه كارآفريني و مشاركت جويي مردم و فعالان اقتصادي– اجتماعي را از ديگر قابليت هاي موجود در استان برشمرد .

چشم انداز و راهبردهاي توسعه بلند مدت استان 

دبير شوراي برنامه ريزي و توسعه استان با اشاره به تدوين سند آمايش استان يزد ، ضمن تشريج چشم انداز توسعه استان در افق ۱۴۲۴ تبديل يزد به مركز تجارت و بازرگاني نوين.توسعه پايدار صنعتي و معدني با اتكا بر فنآوريهاي پيشرفته و دانش بنيان. توسعه كيفي بخش كشاورزي مديريت پايدار تامين و مصرف آب مورد نياز و صيانت از محيط زيست را از چشم اندازهاي توسعه استان يزد نام برد.

وي همچنين گفت:ارتقاي جايگاه ترانزيتي استان، پاسداشت و تقويت ميراث فرهنگي و معنوي ، توسعه پايدار گردشگري.كيفيت بخشي آموزش، تكميل و ارتقاي زيستبوم فناوري و نوآوري در استان و شكل گيري اقتصاد دانش بنيان، مديريت وكنترل روند مهاجرت در استان.تقويت سرمايه اجتماعي و توسعه خدمات برتر با رعايت استانداردهاي جهاني از ديگر راهبردهاي كلان توسعه اي استان يزد است

اقدامات خاص در راستاي تسهيل فرايند توسعه استان

حسيني پور از تدوين سند مطالعات امايش استان بعنوان سند راهبري توسعه استان بعنوان يكي از مهمترين اقدامات در حوزه برنامه ريزي براي تحقق توسعه پايدار در استان نام برد و افزود: در اين سند، راهبردهاي تحقق اقتصاد دانش بنيان ، گسترش فعاليت هاي مزيت دار و ارزش آفرين متناسب با شرايط اقليمي و محيط زيست و نيز تامين آب پايدار از منابع پايدار مورد توجه قرار گرفته است .

دبير ستاد مديريت و راهبري اقتصاد مقاومتي، توسعه تعاملات و هماهنگي لازم مابين تشكل هاي تخصصي غير دولتي و دستگاههاي دولتي در بالاترين سطح خود در قالب ستاد هاي اقتصاد مقاومتي ، شوراي گفتگو ، كارگروه تسهيل و ...را از ديگر محورهاي تحول در حوزه توسعه اي استان برشمرد .

وي همچنين از پيشرفت ۴۰ درصدي تدوين برنامه توسعه اقتصادي و اشتغالزايي روستايي استان در ۹۰ روستاي استان خبر داد .

حسيني پور اهتمام خاص در راستاي توسعه مسيرهاي مواصلاتي و كريدورهاي حمل و نقلي استان از جمله دوخطه كردن مسيرهاي ريلي ، احداث راه اهن يزد- اقليد براي اتصال يزد به جنوب غرب كشور ، دوخطه كردن مسير هاي مواصلاتي استان از جمله يزد- بافق، يزد- خاتم ، يزد – طبس و اردكان – چوپانان و پيگيري در جهت تامين اعتبارات عمراني مورد نياز در جهت تكميل طرح هاي موثر و كليدي استان را از ديگر اقدامات ذكر كرد.

دبير كارگروه آموزش ، پژوهش ، فناوري و نواوري استان از اهتمام خاص در راستاي توسعه حوزه نوآوري و تحقق اقتصاد دانش بنيان با تاسيس مراكز و شكل گيري اكوسيستم مرتبط و تمركز بر گسترش واحد هاي تحقيق و توسعه در صنايع را از جمله تحولات در استان يزد نام برد

رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي همچنين توجه ويژه به اجراي پروژه هاي اجتماعي و معيشتي ، اختصاص اعتبارات براي ساماندهي مناطق حاشيه اي ، بهبود شاخص محيط زيست استان از طريق اختصاص اعتبار براي راه اندازي مانيتوريگ و پايش محيط زيست ، تامين اعتبار براي توسعه مراكز بهداشتي و درماني ، نوسازي مدارس و اجراي پروژه هاي بزرگ فرهنگي را جمله اقداماتي دانست كه براي تحول در توسعه استان صورت گرفته است.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.