شناسه : 22185634
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس:

استان یزد به برنامه آمایش نیاز دارد/ انتقال آب از آب‌های آزاد به یزد


نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس با تاکید بر نیاز به وجود برنامه آمایش در استان گفت: برنامه آمایش میزان نیاز استان به آب را در بخش‌های مختلف مشخص می‌کند و با تنظیم رابطه‌ بین میزان آب مورد نیاز بخش کشاورزی، صنعت، آب شرب و ... مقدار آب مورد نیاز در استان باید در این برنامه آمایش وارد شود.

به گزارش خبرنگار یزد آوا، نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس در اولین نشست خبری با اصحاب رسانه اولین ومهم‌ترین مسئله استان یزد را آب عنوان کرد و گفت: آب شرب استان یزد متکی به آب‌های انتقالی از حوزه‌های آبریز است و این میزان 64 میلیون مترمکعبی که سالانه به استان منتقل می‌شود باید ماندگار و پایدار باقی بماند.

سید ابوالفضل موسوی با بیان اینکه باید شورای عالی آب میزان سهمیه آب استان را مشخص کند،  ادامه داد: چنانچه این اصل برقرار باشد تبعات ورود افراد مختلف به موضوع سهمیه آب را نخواهیم داشت و تصمیم داریم شورای آب در استان را با حضور بزرگان و نخبگانی از سراسر کشور در حوزه آب تقویت کنیم.

وی با تاکید بر نیاز به وجود برنامه آمایش در استان گفت: برنامه آمایش میزان نیاز استان به آب را مشخص می‌کند و با تنظیم رابطه‌ بین میزان آب مورد نیاز بخش کشاورزی، صنعت، آب شرب و ... مقدار آب مورد نیاز در استان باید در این برنامه آمایش وارد شود.

موسوی با اشاره به خط لوله انتقال آب از خلیج فارس برای صنایع گفت: 15 تا 20 درصد از 250 میلیون مترمکعب آبی که از این خط لوله انتقال خواهد یافت به چادرملوی استان یزد می‌رسد که در حال اجرا است.

وی افزود: خط دوم انتقال آب که از بهشت آباد و سرشاخه‌های کارون است امیدواریم محقق شود که با بررسی‌های انجام شده و خبرهایی که منتشر شده خدشه‌هایی به آن وارد شده است.

موسوی پایدارترین آّب را آب‌های آزاد و دریای عمان دانست و گفت: این آب که از تنگه هرمز به اقیانوس می‌رود و با توجه به بحران آب و میزان بارندگی که در منطقه خاورمیانه و کل دنیا وجود دارد از نظر قوانین بین المللی نیز ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد با این حال انتقال آب از دریای عمان به زمانبندی 10 تا 20 سال نیاز دارد و میزان هزینه ای که برای آن مشخص شده است حدود 20 هزار میلیارد تومان است که حرکتی نیست که تنها با تلاش مسئولان و دولت تحقق یابد و حرکتی متکی به مردم است که تنها با صرفه ‌جویی و فرهنگ استفاده از آب ممکن نیست و با توجه با اینکه شاید محیط زیست اجازه برداشت از آب‌های خلیج فارس را به واسطه میزان آلایندگی در آن و میزان برداشت آب از آن را ندهد باید به سراغ آب‌های آزاد برویم.

وی اشتغال و اتباع بیگانه را از دیگر مسائل استان عنوان کرد و ادامه داد: یزد حدود یک میلیون و 140 هزار نفر جمعیت دارد که تقریبا حدود یک میلیون نفر آن بومی و 140 هزار نفر آن غیر بومی هستد که این موضوع بر اشتغال، میزان سهیمه آب، امنیت، مسائل اجتماعی و .. استان  تاثیر دارد و با توجه به اینکه درصد بسیاری از اتباع بیگانه در استان مجوز ندارند باید به این موضوع رسیدگی شود.

نماینده مردم یزد و اشکذر اقتصاد مقاومتی و فرهنگ اسلامی را با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری از دیگر دغدغه‌های استان نام برد و افزود: اقتصاد مقاومتی موجب رونق اقتصاد خواهد شد که در همین خصوص جلسات اقتصاد مقاومتی در حال برگزاری  است و این موضوع پیگیری می‌شود.

موسوی با اشاره به ثبت جهانی بافت تاریخی یزد تصریح کرد: یزد در حال تبدیل شدن به یک شهر بین المللی است و باید به این موضوع توجه داشته باشیم که آداب و رسوم آن چگونه نمایش داده می‌شودو از آنجا که نسبت سکونت افراد غیربومی به بومی در بافت تاریخی یزد بیشتر است باید به این موضوع رسیدگی شود چرا که این بافت به نام یزد و یزدی ثبت شده است و باید یزدی ها در این محل سکونت داشته باشند که برای رسیدن به این هدف باید موضوعات و مشکلات این بافت تاریخی حل شود.

وی با بیان اینکه حدود 50 تا 70 درصد مراجعاتی که مردم دارند در حوزه محیط زندگی و شهری خودشان است، نقش شورای شهر و شهرداری را بسیار موثر دانست و ادامه داد:  باید مردم را متوجه این موضوع کرد که در انتخابات شوراها افرادی کاردان و متخصص در امور شهری را انتخاب کنند تا موضوعات و مشکلات مدیریت شهری به خوبی مرتفع شود و افرادی که از هر طیف سیاسی نیز به عنوان اعضای شورای شهر انتخاب می‌شوند باید برنامه‌های مشخصی داشته باشند.

انتهای پیام/ ف ع




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.