استان یزد دارای بالاترین میزان نسبت «تخت بیمارستانی به جمعیت» در کشور است
به گزارش یزد آوا، در نشست مسئولان وزارت بهداشت با سازمانهای مردم نهاد و مسئولان بهداشتی استان سیستان و بلوچستان محمدهادی ایازی معاون اجتماعی وزارت بهداشت گفت: یک جلسه با حضور خیرین و یک جلسه با حضور ۱۴ سازمان مردم نهاد و روسای دانشگاه های زابل ، ایرانشهر و سراوان برگزار شد.
وی ادامه داد: سازمان های مردم نهاد در سطح استان ها فعال شوند و مردم خود دغدغه سلامتی را داشته باشند که برای فرهنگ سازی باید کار جدی انجام دهیم و این جلسه برای اولین بار بین وزارت بهداشت، روسای دانشگاه های علوم پزشکی استان و سازمان های مردم نهاد تهران برگزار شده است.
ایازی با اشاره به تاکید وزیر بهداشت نسبت به محرومیت زدایی از سیستان و بلوچستان بعد از سفر استانی گفت: براین اساس جلسه ای بین سمن ها و روسای علوم پزشکی در مورد مشکلات سلامت استان و راهکارهای از میان برداشتن آنها شکل گرفت.
در ادامه برنامه مسعود میر رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با ارائه گزارشی از وضعیت استان سیستان و بلوچستان گفت: بسیاری از مناطق این استان هنوز آب، برق و تلفن ندارد و در بسیاری مناطق به جز وزارت بهداشت هیچ ارگان دیگری حضور ندارد.
وی با اشاره به سلامت به عنوان مهمترین حق شهروندی اظهار کرد: در خیلی از شاخص ها، سیستان و بلوچستان از امکانات حداقلی نیز برخوردار نبود که هنوز شش شهر این استان بیمارستان ندارد و ضریب اشغال تخت بیمارستان سراوان ۱۱۵ درصد است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد: حتی گاهی مجبور می شویم بیش از این تعداد مریض پذیرش کنیم و آنها را در راهروها بستری کنیم که در بیمارستان تامین اجتماعی چابهار نیز با وجود ۴۷ تخت درمانی، ۱۵۸ بیمار در آن بستری می شوند.
طرحی که حیات تازه به سلامت استان بخشید
وی با بیان اینکه طرح تحول سلامت برای استان سیستان و بلوچستان حیات بخش بود، افزود: ۳۹۳ طرح عمرانی بزرگ و متوسط مانند احداث بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی با ۴۰۰ میلیارد اعتبار تصویب شد که در حال اجرا است و میانگین پیشرفت فیزیکی ۲۵ درصد بوده اما برخی طرح ها تا ۸۰ درصد پیشرفت داشته اند و در کنار هر دوی این بیمارستانها، ساختمانهای جدید در حال ساخت است.
زارعان رئیس دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر نیز در این نشست گفت: شاخص نسبت تخت به جمعیت به طور متوسط در کشور ۱.۷ تخت به ازای هزار نفر است اما این میزان در استان سیستان و بلوچستان شش دهم است، یعنی کمتر از نصف متوسط کشوری که استان یزد دارای بالاترین میزان شاخص در کشور یعنی حدود ۴ است.
نوزادانی که در آمبولانس به دنیا می آیند
وی با بیان اینکه نیمی از زایمان های ما در آمبولانس اتفاق می افتد، گفت: شش شهرستان این استان فاقد بیمارستان است و بیماران برخی از این شهرها برای رسیدن به نزدیکترین بیمارستان باید ۴۲۰ کیلومتر را طی کنند و برای رفت و برگشت ۸۰۰ کیلومتر سفر کنند سال گذشته ۱۸ مورد و امسال تاکنون هفت مورد زایمان در آمبولانس داشته ایم.
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|