شناسه : 29796159
وقتی اقتصاد مقاومتی معنا پیدا می‌کند

اشتغالزایی برای 40 نفر با راه‌اندازی کارگاه محصولات گلخانه‌ای/ 7 کشور جهان از محصولات احمد آباد یزد لذت می‌برند


مصطفی زارع یکی از جوانان یزدی است که توانسته با راه‌اندازی گلخانه و انبار بسته‌بندی محصولات گلخانه‌ای، زمینه اشتغالل 40 نفر را فراهم کند.

به گزارش یزد آوا، اقتصاد مقاومتی راهکار مقابله با بیکاری و رونق اقتصادی کشور است، با تکیه بر اقتصاد مقاومتی و عملی کردن آن می‌توان کشور را در بسیاری از زمینه‌ها از وابستگی به کشورهای دیگر بی‌نیاز کرد و زمینه اشتغال و کار به معنای واقعی را به وجود آورد.

گلخانه ها یکی از مهم ترین ارکان بخش کشاورزی هستند و وابستگی آینده اقتصادی بسیاری از مناطق به توسعه این صنعت کاملاً مشهود است. توسعه گلخانه ها علاوه بر تحقق اقتصاد مقاومتی، راهکاری جدی در راستای صرفه جویی منابع آبی و زمینه ساز اشتغالزایی و کارآفرینی در مناطق شهری و روستایی است.

مصطفی زارع یکی از گلخانه داران یزدی است که با توجه به شرایط اقتصادی جامعه و نبود بازار کار برای جوانان تصمیم گرفت تا به همراه یکی از دوستان خود با تکیه بر توان و پشتکار خویش، برای خود و سایر افراد جویای کار، کارآفرینی کند.

وی در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا گفت: تقریبا 7 سال پیش با آب و زمینی که در اختیار داشتیم به همراه یکی از دوستان خویش اقدام به راه اندازی گلخانه کردیم و زمینی به وسعت 1000 متر، کشت محصولات گلخانه‌ای در روستای احمدآباد یزد را شروع کردیم.

زارع با بیان اینکه کشاورزی نسبت به قدیم بسیار آسانتر شده است و می‌توان بازاریابی بهتری نیز برای آنها داشت،ادامه داد: با گذشت زمان به کار خود وسعت دادیم و اکنون در گلخانه‌ای به مساحت دوهزار مترمربع محصولاتی چون خیارسبز، گوجه، بادمجان و غیره تولید می‌کنیم و تقریبا در سال از این گلخانه 60 تن خیارسبز  برداشت می‌شود.

وی که در بسته‌بندی محصولات گلخانه‌ای نیز اشتغال دارد، افزود: تقریبا سه سال بعد از راه‌اندازی گلخانه، انباری را جهت بسته‌بندی محصولات گلخانه‌ای در روستا اجاره و اقدام به بسته بندی محصولات گلخانه‌ای و صادرات آن کردیم.

این کارآفرین یزدی گفت: 95 درصد از مردم روستای احمدآباد به کار گلخانه‌داری مشغول هستند و اکثر آنها برای بسته‌بندی محصولات خود به ما مراجعه می‌کنند و محصولات آن‌ها پس از بسته‌بندی به کشورهای دیگر صادر می‌شود و مازاد محصولات به بازار داخلی عرضه می‌شود.

وی با بیان اینکه مقصد این محصولات کشورهایی چون روسیه، قطر، آذربایجان، ارمنستان، امارات، عراق و افغانستان هستند، افزود: در واقع این محصولات از 300 هکتار از گلخانه‌های روستای احمدآباد برداشت می‌شود و برای نمونه  از مهرماه که زمان شروع صادرات به کشور روسیه است تا فرودین ماه تقریبا روزانه 40 تن از محصولات روستا به این کشور صادر می‌شود.

این فعال اقتصاد مقاومتی در یزد عنوان کرد: با اینکه، گلخانه‌داری و بسته بندی را از صفر و انبار اجاره‌ای شروع شد و با پشتکار و تحمل سختی کار توسعه پیدا کرد؛ اکنون با این کار توانستیم زمینه اشتغال برای 40 زن و مرد را به طور مستقیم فراهم کنیم.

زارع با تأکید بر لزوم حمایت مالی و معنوی مسئولان ادامه داد: این کار می‌تواند بیشتر از این توسعه پیدا کند و زمینه اشتغال افراد بیشتری را فراهم کند اما حمایتی از دولت صورت نمی‌گیرد؛ از مسئولین مخصوصا جهاد کشاورزی می‌خواهیم که ما را تشویق کنند و با برداشتن مشکلاتی که بر سر راه ما وجود دارد به ما کمک کنند.

وی با بیان اینکه برای وسعت دادن به این کار به انبار بزرگتر برای بسته بندی و دریافت پروانه بسته‌بندی نیاز داریم، افزود: با اینکه عملکرد ما از شرکت‌های زودبازده نیز بهتر است؛ این ایراد از ما گرفته می‌شود که باید انبار با ابعاد مشخصی باشد و سردخانه داشته باشد اما باید از ما حمایت مالی صورت گیرد تا بتوانیم این مشکلات حل کنیم بدون حمایت دولت و با دست خالی این کار امکانپذیر نیست.

انتهای پیام/ف




رای شما
میانگین (1 رای)
The average rating is 5.0 stars out of 5.