شناسه : 32666637
سرپرست معاونت گردشگری اداره‌ کل میراث فرهنگی،‌صنایع دستی و گردشگری استان یزد:

اضافه شدن 20 اقامتگاه بوم‌گردی در استان یزد/ محدودیتی در ایجاد اقامتگاه بوم‌گردی در بافت تاریخی وجود ندارد


محمدرضا نصيري اعلام کرد: در استان یزد 52 اقامتگاه بومگردی وجود دارد که زمینه اشتغال 150 نفر را فراهم کرده است و تا پایان سال نیز 20 اقامتگاه بومگردی دیگر به مجموعه گردشگری استان اضافه خواهد شد.

سرپرست معاونت گردشگری اداره‌ کل میراث فرهنگی،‌صنایع دستی و گردشگری استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدآوا اعلام کرد: در 9 ماهه نخست امسال 84 هزار و244 گردشگر خارجی وارد یزد شده اند که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بیش از 23 درصد رشد داشته است که بخشی از آنان در اقامتگاه های بومگردی پذیرش شده اند.

محمدرضا نصيري با اشاره به نقش بومگردی ها در جذب گردشگر اظهار داشت: در استان یزد 52 اقامتگاه بومگردی وجود دارد که زمینه اشتغال 150 نفر را فراهم کرده است و تا پایان سال نیز 20 اقامتگاه بومگردی دیگر به مجموعه گردشگری استان اضافه خواهد شد.

وی با بیان این که محدودیتی در ایجاد اقامتگاه بومگردی در محدوده بافت تاریخی وجود ندارد افزود: ایجاد اقامتگاه های بومگردی باید بر اساس طرح و ضوابط بافت تاریخی و میراث فرهنگی باشد و متقاضیان ایجاد اقامتگاه بومگردی در خانه ها و مکان های واقع در بافت تاریخی و حریم ثبت بافت جهانی باید طرح خود را به تایید معاونت میراث فرهنگی برسانند.

نصیری اظهار داشت: رویکرد سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تقویت و توسعه بومگردی در روستاها و شهرستان ها است از این رو یک تفاهمنامه بین این سازمان با دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری و بنیاد مسکن منعقد شده است.

وی در خصوص دلیل تاکید بر گسترش بومگردی در روستاها گفت: توسعه بومگردی در مناطق روستایی با هدف ایجاد اشتغال در محیط های روستایی و بهره گیری بهتر از جاذبه های روستایی و معرفی به گردشگران داخلی و خارجی است از این رو تاکید بیشتر بر اجرای بومگردی در روستاها است اما در شهرهای یزد، اردکان، میبد و ابرکوه که دارای بافت تاریخی هستند مشکل و محدودیتی برای اجرای بومگردی ها وجود ندارد.

نصیری با بیان این که گردشگری داخلی پتانسیل بسیار خوبی برای توسعه روستاها محسوب می شود اظهار داشت: دولت تسهیلات بسیار خوبی با نرخ شش درصد برای ایجاد اشتغال در روستاها می دهد که ایجاد اقامتگاه های بومگردی را نیز شامل می شود و متقاضیان می توانند از این فرصت استفاده کنند.

این مقام مسئول تصریح کرد: برخی از روستاها مانند سریزد، خرانق و روستاهای که در جوار کمپ های کویرنوردی در مسیرهای اصلی گردشگری خارجی قرار دارد اما عمده روستاهای استان از این مزیت برخوردار نیستند ولی می توانند با ارائه خدمات بسیار خوب از نعمت گردشگری داخلی بهره مند شودند و گردشگران را به سمت خود جذب کنند.

نصیری با اشاره به تجربه موفق ایجاد اقامتگاه بومگردی در روستاها گفت: برخی از اقامتگاه های بومگردی در روستاها به دلیل خدمات بسیار خوبی که ارائه می دهند آزانس های مسافری تمایل دارند در آن ها اقامت کنند به طوری که حتی از هتل های شهر یزد نیز مسافر بیشتری دارند.

وی با بیان این که در اقامتگاه های بومگردی تاکید بر سادگی و سنتی بودن است افزود: صاحبان اقامتگاه های بومگردی باید آموزش های لازم را ببینند و بتوانند گردشگران را به سوی خود جذب کنند چرا که اگر از ارائه خدمات مطلوب به گردشگر انحراف داشته باشند در این کار موفق نخواهند بود.

نصیری تاکید کرد: لازمه موفقیت در بومگردی ارائه خدمات با کیفیت، تبلیغ و معرفی صحیح است. در این راستا سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد در نمایشگاه بین المللی تهران یک غرفه بزرگی را گرفته و از همه کسانی که در استان یزد در حوزه گردشگری فعال هستند دعوت می شود تا از این موقعیت برای معرفی هر چه بیشتر خود استفاده کنند.

سرپرست معاونت گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی استان یزد با بیان این که اجرای بومگردی باید بر اساس طرح و یک برنامه دقیق باشد ادامه داد: علاوه بر ارائه خدمات مناسب، صاحبان اقامتگاه ها باید از خدمات و تکنولوژی های روز برای تبلیغات و معرفی خود استفاده کنند و بسیار مهم است که پس از آن به محض اعلام نیاز از سوی گردشگر سریع پاسخ گو باشند چرا که این موضوع در انتخاب آن مجموعه اقامتی از سوی گردشگر بسیار موثر است.

نصیری با تاکید بر ضرورت رعایت بهداشت در بومگردی ها اظهار داشت: در اقامتگاه های بومگردی در عین سنتی بودن و سادگی رعایت نکات بهداشی بسیار حائز اهمیت است و خدمات ارائه شده در بومگردی ها باید کاملا صحیح و عاری از هر نوع آلودگی و میکروب باشد و موارد بهداشتی باید کاملا رعایت شود.

انتهای پیام/ق 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.