شناسه : 27564979
اخبار نیرو انتظامی استان یزد:

اطلاعیه پليس یزد در آستانه چهارشنبه آخر سال/ شروع طرح های ترافیکی پلیس از 26 اسفندماه


فرماندهی انتظامی استان در آستانه فرا رسيدن آخرين چهارشنبه سال، با بيان اينکه اهتمام پليس تأمين نظم و امنيت است، اطلاعيه اي را به شرح زير صادر کرد.

به گزارش یزد آوا، پليس هرگز شادي و تخليه‌ي هيجان را در نسل جوان جامعه نكوهش نمي‌كند؛ اما با برهم زدگان نظم و امنيت عمومي در اين خصوص برخورد مي كند.

تجربه‌ي تلخ حوادث سال‌هاي گذشته در مراسم چهارشنبه‌ي آخر سال، همواره موجب دغدغه و نگراني خانواده‌ها در آستانه‌ي ايام نوروز مي‌باشد.

برخورد قاطعانه با افراد معدودي كه با رفتارهاي غيرقانوني، ناهنجار و پرخطر، ايجاد راهبندان، سد معبر، ايجاد مزاحمت و پرتاب موادمحترقه و آتش‌زا، نظم و امنيت عمومي شهرها را مختل مي‌كنند و مطالبه‌ي به حق آحاد مردم وظيفه متوليان اصلي برقراري نظم و امنيت است.

با اين حال وقتي همه‌ي آن‌چه گفته شد، به تدريج تبديل به ارزش و فرهنگ شود، اصلاح آن به‌تنهايي از عهده‌ي نيروي انتظامي و هيچ نهاد و سازمان ديگري برنخواهد آمد؛ از اين­رو وظيفه‌ي تمامي اقشار جامعه است كه با عزمي راسخ و با نيتي خالصانه با اين پديده‌ي ناهنجار به مقابله برخيزند.

در آداب و رسوم كهن چهارشنبه‌سوري، هيچ كس موجب آزار ديگري نمي‌شد؛ زبان هيچ كودكي از ترس بند نمي‌آمد؛ جان هيچ بيماري به خطر نمي‌افتاد؛ هيچ زن بارداري جنين خود را سقط نمي‌كرد؛ هيچ چشمي بي‌فروغ و هيچ عضوي قطع نمي‌شد و ....

در چهارشنبه‌سوري قديم شادي مي­كردند؛ اما اكنون لذت شادي و هيجان اين شب، با ترس و دلهره و اندوه و حسرت درآميخته است كه اين موضوع در دين ما نه جايگاهي دارد و نه شايسته‌ي فرهنگ كهن ايراني ماست و در يك جمله مي‌توان گفت اين موضوع با عزت و سربلندي ملت ما در تضاد مي‌باشد.

اين كه مسئولان در مقابل استفاده از ترقه‌ها و وسايل آتش‌بازي به اصطلاح بي‌خطر و مجاز، از خود ملايمت و نرمي نشان مي‌دهند، دليلي بر مُجاز بودن اين وسايل و اين رفتارها در معناي حقيقي نيست؛ واقعيت اين است كه اين رفتارها و استفاده‌ي شايع از اين وسايل، «بد»ي هستند كه در مقابل «بدتر» ترجيح داده شده‌اند.

دليل عقلي اين ادعا، آسيب‌هايي است كه به روح و روان شهروندان وارد مي‌شود؛ صداهاي مهيبي كه در كوچه‌ها و مناطق مسكوني توليد مي‌شود، شايد زخمي بر بدن كسي ايجاد نكند. شايد تخليه‌ي چشمي را به دنبال نداشته باشد، اما آيا سوهاني هم بر اعصاب سالمندان ما نيست؟

آيا موجب وحشت مادري كه در انتظار تولد نوزاد خود مي‌باشد هم نمي‌شود؟

آيا ترس را بر كودكي خردسال مستولي نمي‌كند؟

اصلاً آيا مي‌توان ضمانت داد كه مرگ هيچ بيمار قلبي را در پي نداشته باشد؟

پليس هرگز شادي و تخليه‌ي هيجان را در نسل جوان جامعه نكوهش نمي‌كند؛ اما زماني كه پاي آزردن ديگران و تخريب اموال عمومي و بر هم زدن نظم و امنيت به ميان مي‌آيد، مسئله فرق مي‌كند و انتظار آحاد مردم نيز از پليس چيزي جز برخورد قاطعانه نيست؛ چرا كه پليس مجري قانون است و در قانون مجازات اسلامي نيز براي افراد مخل نظم و امنيت، مجازات در نظر گرفته شده است.

قانوني كه هر فرد عاقلي اجراي آن را براي برقراري امنيت لازم دانسته و استثنايي براي آن قائل نيست.

روزگاري شهدا براي ما عزت و افتخار آفريدند؛ امروز وظيفه‌ي همه‌ي ماست كه عزت و افتخار خود را پاس بداريم و نگذاريم رفتارهاي پرخطر، بيهوده و مغاير با عقلانيت، به آييني تبديل شود كه مايه‌ي تأسف دوستان و تمسخر ما توسط دشمنانمان باشد.

تهیه و تنظیم: مرکز اطلاع رسانی پلیس یزد

 

کشف 181 کیلو تریاک و حشیش در عملیات پلیس یزد

رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر استان از عملیات ماموران پلیس مبارزه با موادمخدر و کشف 159 کیلو تریاک، 22 کیلو حشیش و دستگیری چهار نفر از سوداگران مرگ در این استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری پلیس، سرهنگ "محمدحسین ستوده نیا" درباره این خبر گفت: در راستای مبارزه بی امان با سوداگران مرگ و باندهای واردکننده موادافیونی، ماموران پلیس این استان از خبری پیرامون حرکت قاچاقچیان با یک محموله موادمخدر از این استان به سمت پایتخت مطلع شدند.

وی ادامه داد: با توجه به دریافت این خبر تیم های عملیاتی از ماموران پلیس مبارزه با موادمخدر تشکیل و کنترل محورهای خروجی یزد را در دستور کار قرار گرفت.

ستوده نیا گفت: روز گذشته یک دستگاه خودروی سواری زانتیا در مسیرهای موردنظر مشاهده و ماموران پلیس با انجام یک عملیات ضربتی، خودرو را متوقف کردند.

وی افزود: در این عملیات 181 کیلو انواع موادمخدر شامل؛ 159 کیلو تریاک و 22 کیلو حشیش کشف و چهار نفر از سوداگران مرگ نیز دستگیر شدند.

رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر استان یزد در خاتمه تصریح کرد: قاچاقچیان برای سیر مراحل قانونی به مقامات قضائی معرفی شدند.

 

توصيه هاي پليس يزد براي چهارشنبه آخر سال

فرماندهي انتظامي استان يزد با ارائه چند توصيه خواستار توجه جدي خانواده ها و جوانان به هشدارهاي پليس شد.

پلیس استان يزد براي ارتقاء سلامت جامعه از خانواده ها خواست، با عمل به توصيه هاي پليسي به شرح زير سلامت خود و جامعه را ارتقاء دهند.

1- شهروندان گرامي، نوجوانان وجوانان عزيز بهار را بانشاط و شادي آغاز كنيم نه با حسرت و درد و غم و اندوه و...

2- والدين گرامي: با آموزش و كنترل فرزندان خود ازخطرات سوء مواد محترقه پيشگيري کنید.

3- شهروند عزيز: حوادث زاييده بي احتياطي وعدم آشنايي به مسائل ايمني است .

4- هموطن عزيز: از قراردادن ظروف تحت فشار ازجمله كپسول، اسپري، حشره كشها و... برروي آتش جدا خودداري نمائيد.

5- شهروند گرامي درصورت اطلاع ازخريد وفروش وتوزيع مواد محترقه مراتب را به مركز فوريتهاي پليسي 110 اطلاع دهيد.

6- فرزندان خود را از خطرات و آسيب هاي ناشي از انفجار مواد منفجره آگاه نماييد وآنان را از بازي با چنين موادي برحذر داريد.

7- آيا مي دانيد بيشترين درصد قربانيان حوادث چهارشنبه آخرسال كودكان و نوجـوانــــان مي باشند؟

8- از كودكان و نوجوانان خود مراقبت نماييد تا باعث فجايع دلخراش نشوند .

9- هيچ وقت به بسته هاي مشكوك دست نزنيد.

10- براي جلوگيري از مخفي نمودن مواد محترقه و اشتعال آور توسط فرزندانتان رفت وآمد و لوازم شخصي آنان را به صورت نامحسول كنترل نماييد.

11- آداب و رسوم و سنت هاي خود را با بيراهه هاي خرافي تحريف و دستخوش تغييرنسازيم .

12- آيا مي دانيد بدليل تخلفات برخي افراد سودجو و فرصت طلب عده اي مرتكب جرم و روانه دادگاه ها و... مي شوند.

 

نقش و ترويج مسئوليت اجتماعي در چهارشنبه آخر سال

يکي از آسيب هاي اجتماعي در ايران که حالت غير مرسوم پيدا کرده است، کج رفتاري هاي اجتماعي در جشن چهارشنبه آخرسال است.

اين سنت و آئين کهن که پيشينه چندين هزار ساله دارد و يکي از نمادهاي همبستگي اجتماعي در بين ايرانيان بوده، کارکردهاي اجتماعي زيادي از جمله تحکيم پيوندهاي خانوادگي، ايجاد نشاط اجتماعي، انتقال ارزش ها و ... را داشته است.

ولي امروزه در اين سنت ملّي، آسيب هاي اجتماعي زیادی وارد شده است و چند روز قبل از رسيدن اين جشن ملّي، نهادهاي اجتماعي از خانواده گرفته تا رسانه هاي جمعي و نيروي انتظامي همه به دنبال راه هايي براي کاهش صدمات ناشي از کج رفتاري ها و هنجار شکني هاي اجتماعي در اين مراسم هستند.

جشني که در گذشته اي نه چندان دور براي فرا رسيدنش لحظه شماري مي کرديم و يک سرمايه اجتماعي محسوب مي شد، اينک تبديل به يک معضل اجتماعي شده است.

با توجه به نزديک شدن به چهارشنبه آخر سال و حوادث ناشي از آن لازم است آسيب هاي اجتماعي اين مراسم را تشريح کرده و راهکارهايي جامعه شناختي براي کاهش آسيب هاي موجود در اين زمينه ارائه شود.

هر جامعه اي براي بقاي خود يکسري اهدافي را تعيين کرده و براي رسيدن به آنها برنامه ريزي هاي مدوني را انجام مي دهد؛ يکي از اين اهداف حفظ سنت ها، ارزش ها و آداب و رسوم و انتقال آنها به نسل هاي آينده است.

جشن چهارشنبه آخرسال يکي از اين سنت هاست که سابقه ديرينه در جامعه ما داشته و گذشتگان ما به خوبي اين سنت را حفظ و به نسل بعد از خود انتقال داده اند؛ جشني که در گذشته کارکردهاي مثبتي براي جامعه داشته، امروزه بيشتر کارکردهاي منفي آن در جامعه نمود پيدا مي کند.

مسلماً آسيب هاي روحي، رواني و اجتماعي ناشي از اين اتفاقات تأثير بسزايي در سلامت رواني جامعه خواهد داشت.

شادي عبارتست از هيجاني است که دراثر محرک هاي دروني و بيروني ارگانيزم را در جهت انبساط عضلاني و رواني سوق مي دهد.

ماهيت شادي در انسان غريزي است اما نوع و چگونگي آن به يادگيري و متغيرهاي محيطي و فرهنگي بستگي دارد. همچنين مي توان بين شادي و نشاط تفاوتي قائل شد.

شادي يک هيجان انبساط با تظاهرات بيروني و زودگذر است، اما نشاط يک احساس انبساط و شادماني دروني است که پايدار وبادوام است.

شادي هميشه با هيجان هاي لبخند و خنده و حرکت همراه است اما در نشاط احساس بهجت و سرور لزوما با خنده همراه نيست ولي احساسي است که موجب لذت فرد مي شود، به همين ترتيب شادي مي تواند يک هيجان کاذب و زودگذر باشد در حالي که ماهيت نشاط اصيل، مثبت و با دوام است.

آيا ما آزاد هستيم که به هر طريقي ابراز شادي کنيم و با اعمال هيجاني چهارشنبه آخرسال جسم و جان و اموال خودمان و ديگران را شديدا در معرض آسيب قرار دهيم؟

به همين دليل آزادي براي هر عملي يک قيد اساسي دارد: "هيچ کس‏ نمي‏ تواند اعمال‏ حق‏ خويش ‏را وسيله‏ اضرار به‏ غير يا تجاوز به‏ منافع عمومي‏ قرار دهد."

قانون مسئوليت مدني مقرر مي کند: "هر کس بدون مجوز قانوني عمدا يا در نتيجه بي‌احتياطي به جان يا سلامتي يا مال يا آزادي يا حيثيت يا شهرت تجارتي يا به هر حق ديگر‌ که به موجب قانون براي افراد ايجاد گرديده لطمه‌اي وارد نمايد که موجب ضرر مادي يا معنوي ديگري شود مسئول جبران خسارت ناشي از عمل خود‌ مي‌باشد."

راههاي مقابله با حوادث در چهارشنبه آخرسال را مي توان اين گونه عنوان کرد.

الف) ساده ترين راه در مقابل بي اخلاقي هاي شايع در روزهاي هاي منتهي به چهارشنبه آخر سال احتياط است يعني شهروندان هم خود از ابزارهاي آتش بازي و انفجاري دوری کنند و شادي هاي بي خطر و پايدارتري را جايگزين نمايند، و هم از ترددهاي بي جهت در سطح شهر خودداري کنند.

ب ) شهروندان بايد عملا در مقابل چهارشنبه آخرسال به عنوان "آسيب اجتماعي" واکنش جدي نشان دهند، به عبارت ديگر شهروندان نسبت به خود و جامعه، داراي "مسئوليت اجتماعي" هستند که از اين مسئوليت اجتماعي نه تنها قانونگذار، قانون اساسي که حتي شارع مقدس تحت عنوان "امر به معروف و نهي از منکر" و "دعوت به خير" حمايت کرده و آن را وظيفه عمومي قلمداد کرده است.

سرهنگ "محمدرضامزیدی"

معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي استان يزد

 

اطلاعیه پليس یزد در آستانه چهارشنبه آخر سال

فرماندهی انتظامی استان در آستانه فرا رسيدن آخرين چهارشنبه سال، با بيان اينکه اهتمام پليس تأمين نظم و امنيت است، اطلاعيه اي را به شرح زير صادر کرد.

به گزارش خبرنگار پايگاه خبري پليس، فرماندهی انتظامی استان یزد همزمان با فرا رسيدن آخرين چهارشنبه سال در راستاي کاهش صدمات و خسارات، حفظ نظم و امنيت جامعه، اطلاعيه اي را صادر کرد.

متن اين اطلاعيه به شرح ذيل است؛

بلوغ فرهنگي و اجتماعي مردم قانونمند ايران اسلامي در سالهاي اخير به کاهش چشمگير خسارات، لطمات جاني و مالي ناشي از حوادث چهارشنبه آخر سال منتج شده است.

کاهش صدمات جاني و مالي ناشي از حوادث چهارشنبه آخر سال، بيانگر افزايش همدلي و همراهي صميمانه تمامي اقشار جامعه به ويژه جوانان و نوجوانان با نيروي انتظامي و توجه به آموزش‌هاي ارائه شده از سوي ناجا، سازمان‌هاي همکار و رسانه‌ها بوده است.

تجربه تلخ خانواده ها در پس رفتارهاي غيرقانوني و ناهنجار برخي افراد که مخل نظم و امنيت هستند، اراده نيروي انتظامي را در برخورد با هنجارشکنان تقويت و دو چندان کرده است و خريد و فروش مواد خطرآفرين، انفجاري و احتراقي که نظم و آرامش جامعه و شهروندان را مخدوش مي نمايد، ممنوع بوده و با متخلفان مطابق قانون برخورد خواهد شد.

در اين اطلاعيه با بيان اينکه اهتمام نيروي انتظامي بر تأمين امنيت فرد فرد جامعه است، با اعلام برخورد جدي پليس با هنجارشکنان و تمامي کساني که مترصد ايجاد ناامني براي هموطنان هستند، تاکيد شده است ؛ قانون‌شکني و ايجاد مزاحمت در هيچ آيين و فرهنگي پذيرفته نيست و پليس از طريق سامانه 110 آماده دريافت گزارشات مردمي است.

برهمين اساس پلیس یزد براي پاسداشت حقوق شهروندان و در راستاي کاهش حوادث احتمالي چهارشنبه آخر سال با تاکيد بر کوچه محوري از مردم عزيز و شريف خصوصاً تمامي والدين مي خواهد تا در چهارشنبه پاياني سال در کنار فرزندان خود و با نظارت و کنترل دقيق آنها از بروز حوادث تلخ و ناگوار پيشگيري کنند.

امسال نيز همچون سنوات گذشته با همکاري و همياري شهروندان با پليس و در سايه امنيت و آرامش، روزهاي پاياني سال را با کمترين حوادث سپري کنيم.

پلیس استان یزد نیز آن عده از افرادي را که در شب چهارشنبه آخر سال اقدام به سلب آسايش عمومي و برهم زدن نظم جامعه نمايند، دستگیر و پس از هماهنگی با دستگاه قضائی، این افراد تا "14 فروردین ماه" در بازداشت خواهند بود و خودرو رانندگان متخلف نيز تا همين تاريخ توقيف مي گردد.

 

پلیس با مردم و برای مردم است

فرمانده انتظامی استان با اشاره به تمهیدات پلیس در خصوص چهارشنبه آخر سال گفت: ما مخالف شادی مردم نیستیم، بلکه در کنار مردم و برای مردم هستیم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری پلیس، سردار "ایرج کاکاوند" در نشست صبح امروز خود با اصحاب رسانه ضمن اشاره به نقش کلیدی اصحاب رسانه در ارتقاء احساس امنیت در جامعه افزود: چنانچه واقعیت ها با قلم خبرنگاران به مردم اطلاع رسانی شود اثرگذارتر است.

سردار کاکاوند با بیان اینکه پلیس به تنهایی قادر به ایجاد امنیت مطلوب نیست، خاطرنشان کرد: در این راه همه مردم، اصحاب رسانه و مدیران دستگاه های دخیل در امر امنیت باید کمک کنند تا دغدغه مردم در حوزه امنیت کمتر شود.

وی ضمن قدردانی از همراهی خوب اصحاب رسانه با پلیس در سال 95 افزود: نتیجه این همراهی و همکاری رسانه ها و نیز مشارکت خوب مردم، ارتقاء امنیت در سطح استان است.

در ادامه این نشست فرمانده انتظامی استان به ارائه آمار و عملکرد کشفیات پلیس استان در سال جاری پرداخت و گفت: در سال 95 که با نام سال "اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل" نامگذاری شده بود مبارزه با قاچاق کالا و شناسایی و دستگیری عناصر اصلی ترانزیت کالای قاچاق جزو اولویت های اصلی پلیس قرار گرفت.

کشف نزدیک به 100 هزار عدد مواد محترقه غیرمجاز

فرمانده انتظامی استان در ادامه ضمن اشاره به کشف نزدیک به 100 هزارعدد مواد محترقه غیرمجاز در عملیات ماموران پلیس امنیت عمومی گفت: پلیس با اقدامات همه جانبه آمادگی کامل را برای چهارشنبه آخر سال دارد.

کاکاوند تصریح کرد: ما مخالف شادی مردم نیستیم، بلکه در کنار مردم و برای مردم هستیم؛ اما برای برگزاری این مراسم رعایت یک سری نکات لازم و ضروری است.

 

شروع طرح های ترافیکی پلیس از 26 اسفندماه

رئیس پلیس استان یزد با بیان اینکه طرح های ترافیکی پلیس راه و راهور از 26 اسفند و طرح انتظامی پلیس برای عید نوروز از 25 اسفندماه آغاز خواهد شد گفت: پلیس آمادگی کامل برای اجرای طرح های انتظامی و ترافیکی در راستای ارتقای امنیت مردم و کاهش جرایم را دارد.

وی در خاتمه ضمن اشاره به برقراری ایستگاه های مختلف نوروزی در مناطق مختلف استان افزود: فلسفه وجودی ایستگاه های نوروزی برقراری امنیت مسافران و همچنین ایجاد نظم و امنیت است.#

 

کشف 83 راس دام قاچاق در "بهاباد"

فرمانده انتظامي شهرستان "بهاباد" از کشف 83 رأس دام قاچاق در بازرسی از یک دستگاه کامیون بنز خبر داد.

به گزارش خبرنگار پايگاه خبري پليس، سرهنگ "مهدی رحیم زاده" در تشريح اين خبر، گفت: مأموران پلیس این شهرستان هنگام کنترل خودروهاي عبوري در محورهاي مواصلاتي به يک دستگاه کامیون "بنز" مشکوک و خودرو را جهت بازرسي متوقف کردند.

وي با بيان اينکه در بازرسي از اين کامیون، 83 رأس گوسفند کشف شد افزود: راننده خودرو هيچ گونه مجوزي جهت جابجايي و انتقال اين تعداد دام به ماموران پلیس ارائه نکرد که به همین منظور محموله دام کشف شده به عنوان دام قاچاق تلقی و خودرو توقیف شد.

سرهنگ رحیم زاده با بیان اینکه دام ها به قرنطینه دامپزشکی استان یزد تحویل داده شد خاطرنشان کرد: متهم قصد انتقال این دام ها از شرق کشور به یزد را داشت.

فرمانده انتظامي شهرستان بهاباد در پايان از شهروندان خواست تا هرگونه موارد مشكوك و قاچاق را با تلفن 110 به پليس اطلاع دهند.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.