شناسه : 38442492
مدیر باغبانی جهاد کشاروزی استان یزد:

افزایش 100 هکتاری سطح زیر کشت زعفران در استان یزد/ فروش فله‌ای زعفران از مشکلات کشوری این محصول است


اکبر شیخعلیشاهی گفت: پیش بینی می‌شود امسال با افزایش 100 هکتاری، سطح زیر کشت زعفران در استان یزد به 900 هکتار برسد.

اکبر شیخعلیشاهی در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، در خصوص کاشت زعفران در استان یزد گفت: در سال گذشته تقریبا 800 هکتار از اراضی استان یزد زیر کشت زعفران قرار داشته که تولید آن در استان 2.5 تن بوده است و پیش بینی می‌شود امسال با افزایش 100 هکتاری، سطح زیر کشت زعفران در استان به 900 هکتار برسد.

50 درصد زعفران تولیدی استان متعلق به بهاباد است

وی ادامه داد: بیشترین سطح زیر کشت زعفران در استان با 400 هکتار درشهرستان بهاباد قرار دارد و بافق، ابرکوه، مهریز در رده‌های بعدی کاشت این محصول در استان قرار دارند با این حال تقریبا در همه شهرستان‌های استان این محصول کشت می‌شود اما میزان آن در شهرستان‌هایی مانند اردکان و میبد کم است.

مدیر باغبانی جهاد کشاروزی استان یزد با بیان اینکه میزان متوسط برداشت زعفران از هر هکتار در استان تقریبا 5 کیلوگرم است، عنوان کرد:  با توجه به میزان بالای سطح زیر کاشت زعفران در بافق، قاعدتا بیشترین تولید زعفران در استان مربوط به این شهرستان است و از کیفیت بالایی نیز در کشور برخوردار است.

اشتغال مستقیم و غیر مستقیم 1600 نفر در زمینه کاشت زعفران

شیخعلیشاهی با اشاره به کم آبخواه بودن گیاه زعفران گفت: جهاد کشاورزی استان برای گسترش کاشت زعفران علاوه بر ارائه آموزش‌های لازم برای کاشت این گیاه، تسهیلات نیز ارائه می‌کند و از آنجا که این تسهیلات مربوط به تسهیلات اشتغالزایی است و یک هکتار از محصول زعفران از نظر کارگری می‌تواند 270 نفر روز معادل اشتغال یک نفر را فراهم کند این تسهیلات به سطح بالای یک هکتار تعلق می‌گیرد.

وی در خصوص اشتغالزایی کاشت زعفران در استان گفت: به ازای هر هکتار کاشت زعفران یک نفر اشتغال ایجاد می‌شود بنابراین 800 هکتار سطح زیر کشت زعفران در استان تقریبا برای 800 نفر به صورت مستقیم و 800 نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد کرده است البته بهره بردار در این حوزه تقریبا 1500 نفر هستند.

مدیر باغبانی جهاد کشاروزی استان یزد با بیان اینکه معمولا زعفران به صورت فله‌ای از استان خارج می‌شود،  گفت: پنج واحد بسته بندی در استان یزد در زمینه بسته بندی زعفران نیز فعال هستند البته فروش فله‌ای زعفران از مشکلات کشوری نیز هست و باید در زمینه بسته بندی، برندسازی و ... زعفران تولیدی اقدام کرد و دست دلالان را در زمینه کوتاه کرد.

فروش فله‌ای زعفران از مشکلات کشوری این محصول

شیخعلیشاهی با بیان اینکه عدم بسته‌بندی و فروش فله‌ای زعفران از مشکلات کشوری محسوب می‌شود افزود: کاشت، داشت و برداشت زعفران کاملا به صورت دستی و سنتی انجام می‌گیرد و از این جهت هزینه تولید این محصول برای تولید کننده بالا می‌رود و در نهایت با وجود دلالان در این حوزه قیمت مناسبی دست تولیدکننده را نمی‌گیرد و باید تشکل صنفی در زمینه محصول زعفران وجود داشته باشد تا نسبت به بسته بندی و برندسازی آن اقدام کند.

وی گفت: زعفران تولیدی در استان علاوه برمصرف داخلی، عمدتا توسط تاجران خراسان به این استان صادر می‌شود و از آنجا در شبکه داخلی کشور توزیع و همچنین برای صادرات آن به کشورهای دیگر اقدام می‌شود.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.