شناسه : 18355818
قلیان تفریح نیست؛

افزایش جمعیت بانوان معتاد استان!/ رسانه‌های یزد واقعیت را انعکاس دهند


دبیر کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد با ابراز نگرانی از روند رو به رشد جمعیت بانوان معتاد استان یزد، گفت: آمارهای غیر رسمی حاکی از آن است که 3درصد جمعیت معتادان استان را زنان تشکیل می‌دهند.

به گزارش یزد آوا، محبوبه وفاییان در گفتگو با خبرنگار یزدبانو، اذعان کرد: طبق آمار رسمی هم اکنون تعداد 540نفر از بانوان استان در حال دریافت خدمات درمانی اعم از درمان سرپایی و دارویی هستند.

وی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون 400 نفر از بانوان یزدی در مرکز ترک اعتیاد بانوان موفق به بازیابی سلامت خود شدند؛ همچنین جمعیتی بالغ بر همین تعداد -400 بانوی غیر بومی- نیز در مرکز اقامتی ترک اعتیاد بانوان یزد تحت درمان غیر دارویی قرار گرفتند.

وفاییان تصریح کرد: با وجود آموزش‌های صورت گرفته و تدابیر اندیشیده شده درر زمینه پیشگیری از اعتیاد، متاسفانه میزان جمعیت معتاد رو به افزایش است.

این روانشناس تاثیرات مخرب اعتیاد والدین بر فرزندان را یادآور شد و افزود: اعتیاد مادر به‌عنوان پایگاه عاطفی خانواده و نقش پر رنگ وی در تربیت فرزندان به مراتب ضربه مهلکی به خانواده وارد خواهد کرد؛ این در حالی است که در دنیای کنونی مادر باید نقش سد دفاعی را در برابر آسیب‌های جامعه برای فرزندان ایفا کند.

وی درباره قلیان و ضرورت چاره‌اندیشی برای کاهش مصرف آن خاطر نشان کرد: مصرف قلیان و سیگار به عنوان مواد ممنوعه در قانون تعریف نشده است و باید در این زمینه برنامه و قانون لازم تصویب شود؛ چرا که مصرف قلیان خود می‌تواند به عنوان دروازه‌ای برای گرایش به مصرف سایر مواد دخانی شود.

وی در خصوص نقش رسانه‌ها در پیشگیری و کاهش ابتلای زنان به اعتیاد، با بیان اینکه چهره اعتیاد در زنان کریح‌تراست، اذعان کرد: شاید از بعضی جهت‌ها اعتیاد زنان خط قرمز برای جامعه باشد، اما رسانه‌ها باید به تصمیم‌گیری بهتر در سطح کلان کمک کرده و بدون هیچ‌گونه سانسور و حاشیه‌اندیشی این معضل را در همان مقیاسی که هست نشان دهند.

وفاییان ادامه داد: واقعیت این است که اعتیاد جامعه زنان را تهدید می کند؛ بنابراین محافظه‌کار بودن ممکن است مداخلات اثربخش را دیرهنگام کند؛ از طرفی خانواده‌ها از برداشتن گام موثر باز خواهند ماند.

وی همت و تلاش مضاعف دفتر امور بانوان و خانواده استانداری، سازمان بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی، آموزش‌ و پرورش، کمیته امداد، هلال احمر، اداره تبلیغات اسلامی، سازمان بسیج جامعه زنان، اداره ارشاد اسلامی و هر دستگاهی که به نوعی با خانواده در ارتباط است را برای خشکانیدن ریشه اعتیاد خواستار شد.

این روانشناس یزدی با بیان اینکه امروزه مصرف دخانیات بویژه قلیان به صورت تفریح درآمده است، گفت: خانواده‌‍ ها تلاش کنند تا از رواج این فرهنگ غلط جلوگیری کرده و تفریحات سالم را جایگزین آن کنند.


انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.