شناسه : 33627983
شهردار یزد خبر داد

افزایش کیفیت زیست محیطی در اولویت برنامه‌های شهرداری یزد


شهردار یزد با بیان اینکه کاهش آلاینده‌ها و افزایش کیفیت زیست محیطی اولویت برنامه شهرداری است، گفت: اکثر مبالغ در بودجه سال آینده به برنامه‌های زیست محیطی گسیل پیدا کرده است.

به گزارش خبرنگار یزد آوا، شهردار یزد در همایش ملی یزد میراث جهانی با بیان اینکه مدیران شهری واستانی اقداماتی را در خصوص جهانی شدن یزد انجام داده‌اند، گفت: بودجه سال 97 را تصویب کردیم و تلاش بر این است که جهانی شدن یزد را در داخل بودجه و برنامه‌ای که برای یزد 1400 قرار است تدوین شود ببینیم.

مهدی جمالی نژاد عنوان کرد: زمانی که معماری حاکمیت نوین شهری را در شهرها مطرح می‌کنند به یک سری شاخص‌ها از جمله مدیریت واحد شهری، شهروند مداری، انعطاف‌پذیری و تاب آوری، کارایی و اثربخشی مشارکت توجه خاصی می‌کنند  که از همه این‌ها مهم‌تر دانایی محوری است که شهر برای توسعه باید دانش بنیاد و دانش پایه باشد و برای رسیدن به این شاخص‌ها باید تلاش مضاعف در دستگاه‌های مختلف دیده شود.

وی افزود: با نگاهی به چشم انداز شهرها و کلان‌ شهرها به این می‌رسیم که چشم انداز مشابهی را دنبال می‌کنند از جمله شهر اسلامی، الهام بخش، ارزش مدار، بانشاط ، هوشمند و ... که همه این واژکان بار معنایی بسیار زیادی دارند و مدیران، پژوهشگران و نخبگان برای اینکه این چشم انداز محقق شود باید بار سنگینی از اقدامات را انجام دهند و مطمئنا باید راهکارهای جدیدی ارائه شود چرا که با استفاده از راهکارها و اقدامات فعلی نمی‌توان به چشم انداز مورد نظر رسید.

جمالی نژاد با بیان اینکه دهه چهارم انقلاب اسلامی باید دهه تمدن ساز نوین اسلامی بالاخص در شهر یزد به عنوان شهری قدیمی باشد، افزود: برای رسیدن به این هدف ابتدا باید داشته‌های گذشته را شناسایی کنیم و آنها را به شکل نو به جریان بندازیم، تبیین موثر از تمدن ساز نوین اسلامی داشته باشیم، هویت گذشته را پردازش کنیم، نقشه راه را برای آینده تولید  و ریل گذاری کنیم که  نگاه نو را نشان می‌دهد و با ابزارهای قدیمی نمی‌تواند محقق شود.

وی با بیان اینکه در گذشته شهرداری‌ها را دستگاه‌های خدماتی می‌دانستند، افزود: اکنون نگاه به شهرداری عوض شده است و با مسائل و پیچیدگی‌های شهری، شهرداری‌های باید با رویکردهای جدید و فراتر از خدماتی، فرهنگی و اجتماعی اداره شوند، و زمانی که می‌خواهند از توسعه شهرها بگویند به اقداماتی که توانسته تولید ثروت کند و یا سرانه درآمد را برای شهروندان بالا ببرد توجه می‌شود که باید این نگاه متفاوت در یزد نیز کار شود.

 شهردار یزد ادامه داد: برای اینکه بتوانیم در این مسیر جدید خلق ارزش آفرینی و تمدن سازی نوین اسلامی را داشته باشیم باید پارادایم جدیدی را تعریف کنیم که البته به معنی بی توجهی به گذشته نیست و باید برای این رویکرد جدید از دانش بومی و گذشته خود استفاده کنیم و در کنار آن گفتمان دانش محوری و نوآوری باز شهری در شهر تسری پیدا کند و شهر را به شهری دانش محور تبدیل کنند و توجه داشته باشیم که در این عرصه یعنی مدیریت شهری دانش محور نمی‌توان وارد کننده بود چرا که وابستگی سختی به دنبال دارد که در این مورد دانشگاه‌ها بسیار می‌توانند کمک کنند.

وی با اشاره به تسری گفتمان دانش محوی در بودجه سال 97 عنوان کرد: برای اولین بار مشارکت ذی نفعان، شهروندان و دستگاه‌های اجرایی، اعضای شورای شهر و سازمان‌های شهرداری را در بودجه 97 داشتیم  و برای تعیین اولویت‌ها برای اولین بار اطلس نیاز سنجی تنظیم کردیم و نظرسنجی از محلات و منازل شهری داشتیم تا اولویت‌ها را در بدست آوریم و اولویت‌ها را در بودجه 97 بودجه مشخص کنیم.

جمالی‌نژاد با بیان اینکه در بودجه 97، تمرکز بر روی پروژه‌هایی است که شهر را متحول می‌کند، پروژه‌های مشارکتی که جنس آن مشارکتی هم هست، ادامه داد: طرح‌های کلان با رویکرد گردشگری همراه با کیفیت فضای شهری به عنوان یزد پلاس در بودجه 97 تعریف شده است چرا که محور توسعه استان در فناوری و دانش و گردشگری است.

وی با بیان اینکه در شهر یزد گردشگری دانش محور خیلی کم کار شده است، عنوان کرد: با تشکیل شورای سیاستگزار تصویب، منابع با دعوت از اساتید هنر و معماری با پشتوانه علمی و تخصصی و با پایش به پروژه‌ها تخصیص می‌یابد و به اجرا در می‌یابند.

شهردار یزد افزود: راه‌اندازی واحد خزانه‌داری در شهرداری جهت انضباط مالی و شفافیت، تلاش برای ارتقای رویکرد کیفی شهری، بازگشت اصالت شهری به مناطق جدید  از جمله مواردی است که در بودجه در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه کاهش آلاینده‌ها و افزایش کیفیت زیست محیطی اولویت برنامه شهرداری است، تصریح کرد: اکثر مبالغ در بودجه سال آینده به برنامه‌های زیست محیطی گسیل پیدا کرده است و قصد داریم شهر یزد به شهر سبز و دوستدار محیط زیست تبدیل شود و ارتقای فضای سبز شهری نیز از اولویت‌های ماست که همه در جهت گردشگری و زیبایی به توسعه شهر کمک می‌کند.

جمالی‌نژاد با تاکید بر توسعه زیرساخت‌های گردشگری یزد گفت: زیرساخت‌های گردشگری در یزد بسیار اندک است و جایگاهی برای تفریح و تفرج نداریم، بنابراین باید از میراث غنی و قدیم صیانت شود و جاذبه‌های جدید را تاسیس کنیم، چرا که همه گردشگران سلیقه تاریخی و میراثی ندارند و باید به ایجاد اماکن تفریحی و تفرجی بپردازیم و در حوزه زیرساخت گردشگری تفرجگاه‌های گردشگری داشته باشیم تا برای خانواده‌ها نیز جاذبه ایجاد کنیم و از آنجا که برنامه‌های تفریحی تفرجی گران هستند به ورود بخش خصوصی در این زمینه نیاز است.

وی با بیان اینکه متاسفانه در خصوص برنامه‌های فرهنگی اجتماعی ورزشی نتوانستیم در تقویم شهر یزد رخدادهای متناوبی داشته باشیم، عنوان کرد: شهر یزد آنقدر جاذبه دارد که بتواند شهر رخدادی شود و حداقل هر یک ماه جشنواره و فستیوالی برگزار شود و با این کار در فصل‌هایی که گردشگر کمتری وجود دارد، نظر گردشگران را جذب کنیم.

جمالی‌نژاد گفت: تلاش شهرداری است تا ساماندهی فضای باز شهری در جهت ارتقای تعاملات اجتماعی انجام شود که برای این کار تصمیم داریم پاتوق‌های محله‌ای در یزد راه‌اندازی کردیم تا همسایگان دور هم بنشینند  و تعاملات اجتماعی را زیاد کنند و بچه‌ها در زمین‌های ورزشی بازی کنند.

وی با تاکید بر توزیع عادلانه خدمات و امکانات ادامه داد: باید این توزیع عادلانه در شهر صورت گیرد چرا که اگر امکانات و خدمات در محلات و مناطق مختلف به صورت عادانه توزیع نشود توسعه پایدار شهری ایجاد نمی‌شود و این موضوع در بودجه 97 در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.