شناسه : 35845239
فعالیت بی در و پیکر خانه‌های مسافر در یزد؛

اقامتگاه‌های غیررسمی، هتل‌داری یزد را به یک قدمی ورشکستی کشانده است


در سال‌های اخیر صنعت گردشگری باعث رونق بخشی به اقتصاد استان یزد شده است؛ اما اگر این صنعت در فضایی غیر مدیریت شده، پیش برود، این بخش بزرگ از رونق اقتصاد استان از دست خواهد رفت.

به گزارش یزد آوا به نقل از یزدرسا، مهمان‎‎نوازی در فرهنگ فارسی به تلاش میزبان برای ایجاد راحتی مهمان گفته می‎‎شود. شهر جهانی یزد از قدیم الایام تاکنون به مهمان‌نوازی شهرت داشته است. وجود کاروانسراهای متعدد در استان یزد، نشان از مهمان‌نوازی مردمان این دیار از گذشته‌های دور تاکنون دارد. امروزه همگام با پیشرفت دنیا کاروانسراها جای خود را به هتل، مهمانسرا، خانه مسافر و ... داده اند.

ظرفیت بالای استان یزد درزمینه صنعت گردشگری

صنعت گردشگری به عنوان متنوع‌ترین و بزرگ‌ترین صنایع درجهان، مهمترین منبع درآمد و ایجاد فرصت‌های شغلی برای بسیاری از کشورهای دنیا است. صنعتی که در تقسیم بندی جهانی پس از نفت و خودروسازی، در رده سوم قرار می‌گیرد.

استان یزد ظرفیت‌های گردشگری زیادی دارد و می‌توان گردشگری سلامت و گردشگری مذهبی را عمده ظرفیت موجود برای رونق این صنعت در یزد اعلام کرد.

دومین شهر خشت خام جهان، سبک معماری ایرانی- اسلامی منازل، حضور پزشکان حاذق، قطب سلامت و درمان ناباروری از جمله ویژگی‌هایی است که ظرفیت بالای گردشگری را برای یزد فراهم آورده است.

امروز یکی از مهم‌ترین محورهای 6 گانه توسعه استان یزد صنعت توریسم درمان عنوان می‌شود. یزد باید از این فرصت استفاده کرده و اجازه ندهد که عدم مدیریت، باعث از دست رفتن این فرصت شود.

لزوم همت همگانی برای حفظ یکی از مهمترین منابع درآمدی استان

حال که یزد از ظرفیت‌های زیادی برای رونق گردشگری برخوردار است، باید مسئولان همت کرده و زیرساخت‌های لازم را در این زمینه فراهم آورند.

البته مسئولان برای حفظ این صنعت و درآمد حاصل از آن در توسعه برخی از زیرساخت‌ها همت گماشته‌اند ولی هنوز راه زیادی برای رونق صنعت گردشگری در یزد به طور بایسته و شایسته داریم.

مسئولان و شهروندان یزدی باید با بیشتر مورد توجه قرار دادن، مدیریت صحیح و بررسی تمام جنبه ها به گسترش صنعت گردشگری در یزد بپردازند و نگذارند موانع و عدم نظارت‌ها باعث رکود این صنعت شود؛ صنعتی که از مهمترین راه‌های درآمد یزدی‌ها به حساب می‌آید.

فعالیت خانه‌های مسافر غیرمجاز در شهر جهانی یزد

 تامین مراکز اقامتی در راستای آسایش گردشگر یکی از مواردی است کمک شایانی به رونق صنعت توریسم و گردشگری می‌کند؛ اما آنچه به عنوان معضل در استان یزد با آن روبرو هستیم، فعالیت بدون مجوز عده ای در کنار فعالیت قانونی هتل‌ها، مهمانسراها، خانه‌های مسافر و... است؛ عده‌ای از شهروندان یزدی خانه‌های خالی خود را به دور از کانال قانونی و تنها با تبلیغ پلاکاردی به مسافران اجاره می‌دهند. ناگفته نماند، چندی پیش طرح ساماندهی خانه‌های مسافر اجرا شد که تقریبا طرح موفقی نبود؛ چرا که عده‌ای می‌خواهند به دور از چارچوب قانون هرگونه که دلشان بخواهد خانه را به مسافر اجاره دهند و به این دلیل از ثبت منزل خود را این طرح خودداری می‌کنند.

بنا به گزارش داده‌های مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵،‌ استان یزد در نسبت تعداد خانه خالی به ۱۰۰۰ خانوار، جایگاه سوم کشور را داراست؛ به عبارت دیگر بر اساس همین گزارش به ازای هر ۱۰۰۰ خانوار بیش از ۱۴۰ خانه خالی در استان یزد وجود دارد؛ یعنی 50 هزار منزل خالی در استان یزد. آمار دقیقی از اینکه چه تعداد از این خانه‌های خالی به مسافران اجاره داده می شود و چه تعداد ساماندهی شده‌اند، در دست نیست اما مهم آسیب‌های ناشی از فعالیت غیرقانونی عده در زمینه اسکان مسافران است.

صنعت هتلداری استان یزد در ورطه نابودی

رئیس جامعه هتلداران استان یزد در این رابطه میگوید: رقابت نابرابر خانه‌های استیجاری با هتل‌ها و مراکز اقامتی رسمی یزد، صنعت هتل‌داری استان یزد را در آستانه ورشکستگی قرار داده است. اکنون بسیاری هتل‌های ما باوجوداینکه نسبت به خانه‌های استیجاری تفاوت قیمتی ندارند، با کاهش متقاضی روبرو شده‌اند و این موضوع در خصوص مهمان‌پذیرهای ما نیز صادق است که باوجود نداشتن تفاوت قیمت محسوس با مراکز اقامتی دیگر، متقاضی چندانی ندارند که علت این موضوع به عدم رعایت قوانین اقامتی از سوی این مراکز غیررسمی اقامتی بازمی‌گردد.

طباطبایی تأکید کرد: متأسفانه در زمینه ساماندهی خانه‌های استیجاری نیز کار ملوسی از طرف دولت صورت نگرفته است. قیمت هتل‌های یک و دوستاره و مهمان‌پذیرهای سطح شهر پایین است و حتی از خانه‌های استیجاری نیز نازل‌تر است و این نشان می‌دهد قیمت مشکل ندارد بلکه مهم عدم ساماندهی در این زمینه است. بسیاری از اقامتگاه‌های غیررسمی قوانین اقامتی را نقض می‌کنند و این در صورتی است که این قوانین در هتل‌ها و مهمان‌پذیرهای رسمی کنترل می‌شود.

دغدغه و آسیب‌هایی چون مشکلات عدیده بهداشتی و سلامتی، کاهش آسایش و راحتی شهروندان هم‌جوار با خانه‌های مسافر غیرمجاز، احتمال بیشتر وقوع جرم و افزایش ناامنی، عدم نظارت بر قیمت‌های اجاره‌بهای توریست درمان، سرقت و حوادث رانندگی و ... تنها بخشی از ده‌ها دغدغه‌ها و مشکلاتی است که در پی فعالیت خانه‌های مسافر بدون مجوز پدید می‌آید؛ دغدغه‌هایی که می‌توان آن‌ها را با مدیریت صحیح و عزم جدی برطرف یا حداقل کاهش داد.

انتهای پیام/3857




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.