الگوگیری از زندگیهای ناموفق، دلیل اصلی عدم تمایل جوانان به ازدواج
احمد ترکمانی در گفتگو با خبرنگار یزدآوا، با اشاره به کاهش رغبت جوانان به ازدواج گفت: زمانی که در مورد ازدواج صحبت میکنیم باید ببینیم چه کسی در این زمینه به ما امر کرده است، خداوند در آیه 21 سوره روم میفرماید « وَمِنْ آیَاتِهِ أَن خَلَقَ لَکُم مِّنْ أَنفُسِکُمْ أَزْوَاجاً لِّتَسْکُنُواْ إِلَیْهَا...» خداوند از جنس خودتان همسرانى آفرید تا در کنار آنان آرامش یابید، و از طرفی ازدواج را سنت پیامبر(ص) مینامند، اما از با وجود اینکه ما به ازدواج اعتقاد و باور داریم و مسلمان هستیم اما بسیاری از جوانان رغبتی به ازدواج ندارند.
وی ادامه داد: نخستین دلیل و مشکلی که موجب عدم تمایل جوانان به ازدواج شده است، الگوگیری از اطرافیان و کسانی است که ازدواج کردند اما در زندگی خود موفق نیستند و هر روز درگیر مسائلی چون مهریه، نفقه، طلاق و ... که در جامعه بسیار مطرح میشود هستند.
این مشاور و کارشناس مسائل خانواده افزود: جوان مجرد با الگوگیری از کسانی که در زندگی با مسائل و مشکلات زیادی مواجه هستند، فکر میکند که وقتی هم اکنون با آرامش زندگی میکند چرا با ازدواج خود را درگیر مسائل خانواده از جمله مهریه، نفقه و ... کند، خداوند اولین معیار و ملاک ازدواج را آرامش یافتن میداند و بعد از آن ابراز محبت و علاقه به یکدیگر است، اما در بسیاری پس از اینکه ازدواج صورت گرفته، علاقه و محبتی بین زوجین نیست و در واقع نگاه به زندگی کسانی که مشکل دارند موجب شده جوانان تن به ازدواج ندهند.
ترکمانی مشکلات اقتصادی را دلیل دیگر عدم تمایل جوانان به ازدواج دانست و گفت: مشکل اقتصادی شوخی نیست و اما نمیخواهیم نحوه ازدواج جوانان با توجه به مشکلات اقتصادی به مانند 30 سال قبل بشود اما همین الان هم میتوان جوانان را با هزینه کم سرو سامان داد، الیته جوانان اکنون دوست دارند مستقل باشند و نمیتوان آنها را مجبور کرد که کنار پدر و مادر پسر یا دختر زندگی کنند و از طرفی جوانان برای ازدواج توانایی تامین کرایه خانه نیز ندارند بنابراین با توجه به اینکه خیرینی زیادی در جامعه وجود دارند باید واسطه بین جوانان و خیرین باشیم و مسئولین فرهنگی نیز باید به این مسائل توجه کنند و زمینه را برای ازدواج آسان جوانان فراهم کنند.
وی گفت: یکی دیگر از دلایلی که ازدواج جوانان را به تاخیر انداخته است چشم و هم چشمی خانوادهها و همچنین توجه اکثر جوانان به مسائل مادی و مادیات است، این به این معنی نیست که مسائل مادی اهمیت ندارد، اینکه پسری دیندار باشد، شغل مناسبی داشته باشد، از اخلاق خوبی برخوردار باشد اما چون منزلش در محله پایین شهر باشد یا ماشینش فلان ماشین نباشد موجب شود که خانواده دختر یا خود دختر با ازدواج مخالفت کند کار درستی نیست.
این مشاور خانواده با بیان اینکه جوانان امروزه آرمانگرا شدند، افزود: با وجود اینکه در روایت داریم که در ازدواج باید به دنبال کمال و معنویت بود و مال و زینت را خداوند خودش تامین میکند اما متاسفانه اکثر خانوادهها و جوانان با چشم و هم چشمی و بدون توجه به این روایت، به دنبال زیبایی و مادیات در خانواده مقابل و در دختر و پسر هستند یا برای جهیزیه خود را به آب و آتش میزنند.
ترکمانی ادامه داد: جوانان انتظار دارند ماشین و خانهای داشته باشند که افراد اکنون بعد از چهل سال زحمت به دست آوردهاند و این آرمانگرایی و در رویا زندگی کردن همه را به انتظار گذاشته و موجب تاخیر در ازدواج شده است. یا اینکه خانواده شوهر از عروس انتظار جهیزیه آنچنانی و یا خانواده دختر انتظار مهریه بالا دارند، در حالی که هیچ کدام از اینها ضمانتی برای زندگی خوب نیست و میتوان با کمترین هزینهها زندگی دو جوان را سر و سامان داد.
وی گفت: متاسفانه به دلیل عدم تمایل جوانان به ازدواج و همچنین بالا رفتن آمار طلاق در جامعه، نیاز جنسی نیز در جامعه زیاد میشود و بسیاری از افراد دیگر تن به ازدواج نمیدهند و برای تامین نیازهای شهوانی خود تن به کارهای دیگر میدهند کما اینکه هم اکنون نیز بسیاری از جوانان و دختر و پسران این کار را انجام میدهند و دنبال لذت هستند بدون اینکه ازدواج کنند و وقتی میبینند میتوانند بدون ازدواج نیازهای خود را رفع کنند تن به ازدواج نمیدهند که این موارد جامعه ما را از یک جامعه علوی و فاطمی دور میکند.
این کارشناس مسائل خانواده با بیان اینکه مسئولین فرهنگی باید زمینه را برای ازدواج ساده، سالم و آسان برای جوانان فراهم کنند، تصریح کرد: یکی از اقداماتی که میتوان انجام داد اقدامات محله محوری است اینکه در هر محله امام جماعت محله، هئیت امنای مساجد و بزرگان محله دور هم جمع شوند و دختر و پسران دم بخت را شناسایی کنند واسطه ازدواج آنها شوند و خانوادهها و دختر و پسران را به هم معرفی کنند و از این طریق زمینه ازدواج سالم، ساده و به هنگام را در محلات فراهم کنند.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|